Bekend van:

Op 30 december speelt PSV tegen AC Milan de laatste oefenwedstrijd van het seizoen


Op 30 december neemt PSV het op tegen AC Milan in de voorbereiding op het seizoen tegen de Italiaanse club. Het team dat wordt gecoacht door Ruud van Nistelrooij speelt voor aanvang van het Eredivisie-seizoen hun laatste oefenwedstrijd in Eindhoven. Het Italiaanse kampioenschap behoort momenteel toe aan AC Milan. De ploeg onder leiding van trainer Stefano Pioli staat nu op de tweede plaats in de Serie A, een flinke achterstand op Napoli op de eerste plaats (acht punten).

Voorbereidingen

Volgende maand start PSV met de voorbereidingen voor de tweede seizoenshelft, die voor de Eindhovenaren op 7 januari begint met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Helemaal eind december brengt de uitgekozen groep tien dagen door in Marbella.

De gebeurtenissen in de aanloop naar de wedstrijd tegen AC Milan staan ​​volledig in het teken van de voorbereidingen op oudejaarsavond. “De activiteiten die we gepland hebben op 30 december zijn nog geheim. Binnenkort krijg je meer informatie”, aldus PSV. “Eén ding dat met absolute zekerheid kan worden gezegd, is dat we hoge verwachtingen hebben voor het jaar 2023.”

PSV en Milan namen het tegen elkaar op 

In 2005 stonden PSV en AC Milan in de halve finales van de Champions League tegenover elkaar. Op dat moment waren de Brabanders heel dicht bij de finale. PSV stond in de returnwedstrijd voor eigen publiek met 2-0 achter na een even grote achterstand in Milaan.

De hoop van Eindhoven werd de bodem ingeslagen toen Massimo Ambrosini in blessuretijd scoorde voor de Italianen, ondanks dat Phillip Cocu er 3-1 van maakte. Milan ging door naar de kampioenswedstrijd vanwege hun sterke prestatie in “uitdoelpunten”.

De eerste seizoenshelft kwam tot een einde en PSV zat op de derde plaats in de Eredivisie. Op de laatste speeldag voor de WK-stop werd de ploeg van Van Nistelrooij met 0-1 verslagen door AZ. Hiermee kwam er een spannende afsluiting van een tumultueuze eerste seizoenshelft. PSV heeft nu drie punten achterstand op koploper Feyenoord.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.