Bekend van:

Aankomende F1 race in de VS


De Verenigde Staten hebben al een aantal Formule 1-races georganiseerd. Namelijk in Indianapolis, Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Ceasers Palace, Detroit, Dallas en Phoenix. Er werd gedacht dat er een echt circuit moest komen vanwege het banden drama in de latere stad. Hermann Tilke, een architect, assisteerde bij de oprichting van het Circuit of the Americas. 

Het circuit

Eigenlijk heeft het asfalt lint in de buurt van Austin alles wat je nodig hebt: lange rechte stukken, snelle bochten, blinde wendingen en langzame stukken. Dit weekend moet je de avonden vrij houden als je van plan bent deel te nemen aan de rij-uitdaging. Op vrijdag om 21:00 uur begint de eerste open training en om middernacht begint de tweede sessie. Dezelfde twee tijden, met uitzondering van de kwalificatie en de derde vrije training, zijn van kracht op zaterdag. Aanstaande zondag om 21.00 uur is de race.

Max Verstappen gaat voor meer

Waar Max Verstappen bij de Japanse Grand Prix voor de tweede keer het wereldkampioenschap won, laat de Nederlandse coureur niet los. Dit weekend wint Red Bull mogelijk ook de constructeurstitel. Bovendien heeft de nieuw gekroonde kampioen de mogelijkheid om een ​​persoonlijk record voor overwinningen in één seizoen neer te zetten. Hiervoor moet Verstappen nog twee keer over de finish.

Wijzigingen

Charles Leclerc, een rivaal, krijgt een betere motor, maar dit zal hem vijf posities op de startlijn terugschuiven. De Italianen hebben verschillende materialen gewijzigd met toestemming van de FIA ​​om ervoor te zorgen dat betrouwbaarheidsproblemen worden opgelost. Ferrari hoopt ook de motor agressief aan te passen, maar zal dit voldoende zijn om te winnen?

Ferrari gaat iets nieuws proberen

Na de Oostenrijkse Grand Prix heeft Ferrari geen enkele overwinning behaald (10 juli 2022). De ploeg zal de komende weken experimenten uitvoeren, omdat met name Red Bull zondag te machtig lijkt. Iedereen wil dat Red Bull wordt gestraft voor het overschrijden van de budgetlimiet, wat verder de grote ongelijkheid tussen de concurrenten en met name Verstappen aantoont. De Nederlander beweert dat “ze ons op alle denkbare manieren proberen af ​​te remmen”.

Omstandigheden

In Austin lijken zweetdruppels de Japanse regendruppels te vervangen. Het hele weekend wordt droog en warm. Overdag worden tropische temperaturen bereikt omdat de zon sterk schijnt. Zondag is er meer bewolking, maar regen wordt in de omgeving van de baan niet voorspeld. Er moet echter rekening worden gehouden met de wind, omdat deze in kracht zal toenemen.

Het Circuit in de VS is een uitdagende race op zich, naast de weersomstandigheden. Omdat het in een moerassig gebied ligt, is het asfalt erg ongelijk. Dit gevoel zal alleen maar verergeren met de komst van de nieuwe voertuigen van dit seizoen. De verminderde bodemvrijheid van de auto’s verergert alleen de impact van oneffenheden op de weg. De vraag is dus: wie kan dit aan of vindt het beste een oplossing?

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.