Bekend van:

Bet365 betaalt toch uit op doelpunt Ronaldo gerelateerde weddenschappen


De discussie ging maandagavond verder nadat Portugal de openingstreffer van de wedstrijd scoorde tegen Uruguay. Oorspronkelijk gegeven aan Ronaldo, werd de eer voor het doelpunt uiteindelijk overgeschakeld naar Bruno Fernandes. Bet365 heeft ervoor gekozen om klanten alsnog te vergoeden die op een Ronaldo-goal hebben ingezet.

De Europese kampioenen van 2016 gingen door naar de volgende ronde na het winnen van hun tweede groepswedstrijd. Portugal versloeg Uruguay een paar dagen na hun overwinning in de openingswedstrijd tegen Ghana (3-2). Als gevolg hiervan werd Portugal het derde gegarandeerde team dat doorging naar de achtste finale van het toernooi. Zowel Brazilië als Frankrijk zijn door naar de volgende ronde.

Het eerste doelpunt van de Zuid-Europeanen was zowel voor als na de wedstrijd het belangrijkste gespreksonderwerp. Meer nog dan de prestatie of status van de Portugezen. Cristiano Ronaldo drukte zijn hoofd tegen een pass van Bruno Fernandes die in het net belandde en hij vierde alsof hij had gescoord.

Maar Ronaldo was op geen van de foto’s te zien terwijl hij de bal aanraakte. De FIFA concludeerde vervolgens dat Bruno Fernandes, en niet Ronaldo, een doelpunt maakte omdat de rotatie van de bal niet veranderde na het mogelijke contact. Dit komt als een enorme teleurstelling voor Cristiano Ronaldo, die volhoudt dat hij contact met de bal heeft gemaakt.

Welke speler scoorde en wie gaf de voorzet?

Dit is een delicate positie, aangezien het wereldkampioenschap een evenement is met veel weddenschappen. Omdat er momenteel veel verschillende soorten weddenschappen op het spel staan, zijn bookmakers mogelijk gedwongen om verliezers alsnog hun geld te geven. 

Een van de atleten in Portugal die de hoogste weddenschappen ontvangt in zo’n spel, is de torenhoge aanvaller Cristiano Ronaldo. Mensen wedden niet alleen dat Ronaldo een doelpunt maakt, maar ook op andere uitkomsten, zoals of hij al dan niet het eerste doelpunt van de wedstrijd zal maken of zelfs maar op doel zal schieten. En dan zijn er de gokkers die erop rekenen dat Bruno Fernandes de beslissende assist levert. Als Ronaldo de eer krijgt voor het doelpunt, is het Bruno Fernandes en niet Guerreiro die de assist krijgt.

Aan de andere kant zijn er sommigen die denken dat Bruno Fernandes de eerste doelpuntenmaker van het spel zal zijn en wedden op hem om dat te doen. Ook Bruno Fernandes scoorde tweemaal. Ongetwijfeld zullen ze bezwaar maken als Cristiano Ronaldo de eer krijgt voor het doelpunt.

De personen die profiteerden van de assist van Guerreiro en het doelpunt van Fernandes zijn terugbetaald, maar de andere spelers hebben nog een kans. De technische commissie van de FIFA zal de foto’s van het doelpunt beoordelen en het doelpunt mogelijk aan Ronaldo toekennen.

Uiteindelijk koos bet365 ervoor toch uit te betalen

Als je bij bet365 een weddenschap hebt geplaatst op een doelpunt of een schot op doel van Cristiano Ronaldo, heb je mazzel. De bookmakers gaven toe aan de eisen van de spelers en kwamen alsnog met een uitbetaling. De beloning was niet in geld, maar in Bet Credits. Deze zijn vergelijkbaar met gratis weddenschappen, behalve dat ze kunnen worden ingezet voor echt geld.

Zoals gebruikelijk vertrouwden andere bookmakers op gegevens van OPTA en FA. Het resultaat was dat noch Ronaldo, noch Bruno Fernandes scoorden of assisteerden. Die weddenschappen kunnen met terugwerkende kracht worden geaccepteerd als de technische commissie besluit Ronaldo het doelpunt te geven. Of de eerder geaccepteerde weddenschappen enkele dagen later nog steeds onterecht worden geteld, is nog maar de vraag.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.