Bekend van:

BetFred nieuwe sponsor Manchester United 


Afgelopen weekend onthulde Manchester United een nieuwe sponsor. BetFred is een bekend gaming bedrijf wat momenteel inactief is in Nederland. Dit seizoen markeert de start van de samenwerking tussen het Britse gokbedrijf en de illustere Engelse club als officiële gok sponsor van het team. Er was al langer sprake van een compromis tussen beide partijen, maar nu blijkt dat de kogel daadwerkelijk door de kerk is. De naam en het logo van BetFred verschijnen al op de site van United. Er was overigens eerder sprake van een samenwerking tussen de twee in 2006.

In Engeland is BetFred een begrip

Als het gaat om gokken in het Verenigd Koninkrijk, is BetFred een grote speler. Het gokbedrijf exploiteert naast zijn online platform meer dan 1.400 fysieke gok locaties. Het bedrijf heeft wedkantoren in verschillende landen, waaronder de VS, Spanje en Zuid-Afrika. De timing van de deal met Manchester United is bijzonder toevallig, aangezien de sponsoring van gokbedrijven recentelijk onder de loep is genomen in de Engelse professionele sporten. BetFred mag in Nederland geen gokdiensten aanbieden omdat het bedrijf niet over de benodigde vergunningen beschikt. Als gokker kun je je wel registreren bij een legitiem online gokbedrijf zoals BetCity.nl, Jack’s Casino of een van de anderen bookmakers.

Uitdagingen voor Manchester United

Manchester United ervaart nu een harde patch. Sinds de aanstelling van de Nederlandse trainer Erik ten Hag wordt de Engelse topclub geplaagd door slechte pers. Fans hebben zelfs opgeroepen om de Nederlandse manager te ontslaan vanwege de slechte prestaties van het team en het gespannen klimaat binnen de ploeg. Een recent 4-0 verlies tegen Brentford heeft geleid tot veel onbegrip onder fans. Ook zou de coach in de clinch liggen met sterspeler Cristiano Ronaldo, die heeft gesuggereerd de club te verlaten.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.