Bekend van:

Betway laat nog even op zich wachten


Het gerenommeerde online kansspelen bedrijf Betway wilde dit jaar een comeback maken op de Nederlandse markt na het indienen van een vergunningaanvraag bij de Kansspelautoriteit (Ksa). Een overzicht van de meest recente financiële kwartaalcijfers van het moederbedrijf, Super Group, laat zien dat de Nederlandse markt dit jaar toch niet zal bijdragen aan de totale jaaromzet.

12 % naar beneden

Twee van de meest bekende online casino’s, Betway en Spin, hadden een teleurstellend kwartaal, met enkel 316 miljoen euro aan omzetten. Het voorgaande jaar waren hun gezamenlijke inspanningen nog goed voor een bedrag bedrag van 339 miljoen euro. Dit is een daling van 12% in vergelijking met de totalen van het jaar er voor. De daling had veel ernstiger kunnen zijn geweest dan aanvankelijk werd gedacht. Dit gezien het toegenomen aantal weddenschappen op sportevenementen via de online gok service.

Het bedrijf maakt kosten van ongeveer vier miljoen euro per kwartaal als direct gevolg van het gedwongen vertrek uit Nederland, wat de daling nog verder versterkt. Er was ook een aanzienlijke tegenslag als gevolg van de wijzigingen die Canada heeft aangebracht in zijn wetgeving met betrekking tot reclames die zich richten op gokken via internet.

Bij het aanleveren van de informatie maakte het moederbedrijf heel duidelijk dat het in het jaar 2022 geen geld verwachtte van de Nederlandse markt. Ook de kansspelindustrie in Duitsland blijft in ieder geval dit jaar buiten Betway.

Aanvraag Kansspelautoriteit vergunning

Iets meer dan vier maanden geleden maakte Betway bekend een aanvraag in te dienen voor een vergunning door de Kansspelautoriteit. Vaak is een gokbedrijf vervolgens binnen zes maanden na het indienen van een aanvraag voor een vergunning in het bezit te zijn van het document, indien aan alle eisen is voldaan. Merkwaardig genoeg heeft Betway al laten weten dat het dit kalenderjaar geen licentie verwacht te krijgen. Betway zag genoodzaakt zich in de maand oktober 2021 terug te trekken van de Nederlandse markt. Het gokbedrijf was toen ook al in opspraak, aangezien er wel Betway applicaties in het Nederlands beschikbaar waren.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.