Bekend van:

Boksen: Het langverwachte gevecht tussen Tyson Fury en Anthony Joshua komt er eindelijk aan


De langverwachte zwaargewicht clash tussen de Britse Tyson Fury en Anthony Joshua zou voor het einde van het jaar kunnen plaatsvinden. Frank Warren, de promotor van Fury, heeft aangekondigd dat het team van Anthony Joshua later dit jaar een officieel schriftelijk aanbod zal ontvangen voor een gevecht met de Gypsy King in het VK.

Ready, steady!

Fury creëerde in aanloop naar het officiële voorstel wat trash talk op sociale media. Toen Joshua bijvoorbeeld verbaal werd uitgedaagd, bood hij de Watford-bokser een kans op zijn WBC-wereldtitel in de zwaargewicht klasse. AJ antwoordde op Twitter: “Ik ben er klaar voor in december”, wat aangeeft dat beide Britse boksers voorbereid zijn op het gevecht.

Anthony Joshua gaat er tegenaan

Vorig jaar verloor Joshua zijn WBA-, IBF- en WBO-zwaargewicht titels aan Oleksandr Usyk. Afgelopen augustus stond de 32-jarige Brit voor de tweede keer tegenover de Oekraïner, maar wederom trok de man uit Watford aan het kortste eind.

Joshua heeft in het tweede gevecht duidelijk laten zien dat hij vooruitgang heeft geboekt en dat het hem niet aan ambitie ontbreekt. Maar of dit genoeg is om zijn plaats als legitieme WK-mededinger terug te winnen, valt nog te bezien. Usyk lijkt niet te popelen om dit jaar weer in actie te komen, dus AJ, die een populaire bokser blijft, zal het moeten opnemen tegen Fury als hij wil strijden om een ​​wereldtitel.

De details zijn nog niet rond

Er lijkt een oprechte bereidheid te zijn om dit massale gevecht tot een goed einde te brengen, vooral van de kant van Joshua. Maar zoals altijd is geld de beslissende factor in het boksen en de voorwaarden zullen nog verder uitgewerkt moeten worden voordat de vechters gaan tekenen.

Fury, de zigeunerkoning, is onverslagen en duidelijk de strijder die de grootste aantrekkingskracht heeft in het zwaargewicht boksen. Daarnaast is hij de WBC-kampioen. Fury heeft duidelijk gemaakt dat hij er zeker van is dat beide partijen zullen slagen: “Dit is een eenvoudige strijd om overeenstemming te bereiken over standaard kampioen en ik meen het 100% serieus.”

Zelfs de promotor van het gevecht, Warren, is optimistisch dat het dit jaar door zal gaan. Een citaat uit zijn interview met Talksport luidt: “Ik denk dat het de perfecte timing is voor AJ om het gevecht te accepteren. Hij moet dit naar mijn mening met beide handen aangrijpen. Ik ga geen slecht woord zeggen over de andere kant, allemaal willen we dit gevecht.”

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.