Bekend van:

De beste bonussen

Om op een voetbalwedstrijd te kunnen wedden, heb je een bookmaker nodig. Dit is een online bedrijf dat de weddenschappen aanbiedt en waar je geld in kunt zetten. Mocht je de weddenschap winnen, krijg je het geld op je account bijgestort. Bij een verliezende weddenschap ben je je geld uiteraard kwijt. Ben je op dit moment nog op zoek naar een goede bookmaker? Dan doe je er verstandig aan om goed op een eventuele bonus te letten. Met een bookmaker bonus geniet je namelijk van extra voordeel; daarover vertellen wij je alles in dit artikel.

Wat is een bonus van een bookmaker?

Een bonus van een bookmaker is een interessante aanbieding. Een aanbieding dat je bijvoorbeeld extra geld bijgestort krijgt, indien je nú geld naar je account overmaakt. Of dat je een gratis weddenschap krijgt indien je vandaag op een bepaalde weddenschap inzet.

Je kunt een bonus zien als een bonus bij de supermarkt. Met een bonus bij de supermarkt profiteer je van een bepaald voordeel; deze vlieger gaat ook op voor een bonus bij een bookmaker.

Verschillende soorten bonussen

In de afgelopen jaren hebben bookmakers met veel verschillende soorten bonussen geëxperimenteerd. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat je tegenwoordig van meerdere bonussen kunt profiteren.

De keuze voor deze bonus maak je overigens niet zelf. De bookmaker bepaalt zelf wat voor bonus aangeboden wordt, voor wie en wat de bijbehorende voorwaarden zijn.

Voor het overzicht bespreken we enkele soorten bonussen hieronder.

Stortingsbonus

Dit is de bonus die het meest voorkomt. Met deze bonus probeert een bookmaker simpelweg om nieuwe klanten aan te trekken. Hoe? Door bijvoorbeeld aan te geven dat de storting met 100% verhoogd wordt tot een maximum van xx bedrag.

Maak jij bij die bookmaker een account aan en stort je 100 euro? Dan verdubbelt de bookmaker deze bonus met 100 euro. Uiteraard is dit niet geheel zonder regels; je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Free bet

Een andere bonus waar veel bookmakers mee stunten, is een free bet. Vrij vertaald betekent dit dat je een gratis weddenschap krijgt. Zo kun je een gratis weddenschap krijgen op de komende Formule 1 race. Door deze free bet proberen de bookmakers om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om hun bestaande klanten tevreden te stellen.

Een free bet kent wel een belangrijk aandachtspunt: het geld dat je op je rekening gestort krijgt, is alleen het gewonnen bedrag. Het ingezette bedrag krijg je níet; dat is onderdeel van de voorwaarden van een free bet.

No deposit bet

Een no deposit bet is een vorm van een welkomstbonus waar je niks voor hoeft te doen. In tegenstelling tot de stortingsbonus is het voor deze bonus niet noodzakelijk om geld te storten.

Een voorbeeld hiervan is een free bet van 10 euro. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je aan te melden bij de bookmaker. Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, is de scheidingslijn tussen een free bet en een no deposit bet vrij dun.

VIP bonus

Bij sommige bookmakers kun je ook van een VIP bonus profiteren. Dit is een bonus waar je als bestaande klant voor moet ‘sparen’. Als je een trouw klant bent, krijg je bijvoorbeeld na verloop van tijd een bepaalde bonus. Met deze bonus probeert een bookmaker om bestaande klanten te behouden.

Zo’n bonus heeft niet altijd betrekking op een weddenschap zelf. Het is ook goed mogelijk dat je met zo’n bonus voor een prijs meespeelt.

Waar moet je op letten bij een bonus?

Als je op zoek naar een goede bookmaker bent, is de bonus één van de belangrijkste aandachtspunten. Een gevaar hierbij is echter dat je je volledig laat leiden door de bonus. Onverstandig, aangezien je bij een bonus op meerdere punten moet letten:

  • Soort bonus: zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft een bookmaker de keuze uit meerdere soorten bonus. Ga daarom heel goed na om wat voor soort bonus het gaat.
  • Voorwaarden: bij elke bonus moet je heel goed op de voorwaarden letten. Als je bijvoorbeeld een 100% stortingsbonus krijgt, stelt de bookmaker voorwaarden voor het uitbetalen van het bedrag. Je kunt het bedrag bijvoorbeeld pas uitbetalen als je het bedrag zes keer rondgespeeld hebt. Bij een storting van 100 euro betekent dit dat je eerst 600 euro ingezet moet hebben. Om dat bereiken, heb je uiteraard veel winstgevende weddenschappen nodig.

Met name de voorwaarden zijn een heel belangrijk aandachtspunt. Het lastige hierbij is dat de voorwaarden veelal kleine lettertjes zijn. De bookmaker adverteert met een STORTINGSBONUS VAN WEL 100%. Onder die tekst staat in het klein dat je dit bedrag zes keer rond moet spelen tegen een minimale odd van 1,70. Daar valt mogelijk je oog niet direct op, maar kom je pas in een later stadium achter.

Voorkom dit door je heel goed in de voorwaarden te verdiepen. Dat is eigenlijk de beste tip die wij over de bookmaker bonussen kunnen geven.

Waarom geeft een bookmaker een bonus?

Er zijn twee redenen waarom een bookmaker een bonus geeft:

  • Nieuwe klanten aantrekken. Een bookmaker wil te allen tijde nieuwe klanten aantrekken. Dit geldt echter niet alleen voor bookmaker X, maar ook voor bookmaker Y, Z, Q en A. Om de strijd ten opzichte van andere bookmakers te winnen, stunten veel bookmakers met de nodige bookmakers. Het doel hiervan is dus om nieuwe klanten aan te trekken.
  • Huidige klanten behouden. Als wedder kun je tegenwoordig uit veel bookmakers kiezen. Op het moment dat je met je huidige bookie niet meer tevreden bent, is het dus prima mogelijk om over te stappen. Om dát te voorkomen, geven bookmakers regelmatig bonussen aan bestaande klanten. Dit heeft dus puur met het behoud van de huidige klanten te maken.

Waar moet je op letten bij een bookmaker?

Wil je graag bij een bookmaker een account aanmaken? Zoals hierboven al aangegeven, zou je heel goed naar de bonusvoorwaarden moeten kijken. Mocht je bonusvoorwaarden tegenkomen die te mooi zijn om waar te zijn, is dat het in veel gevallen ook.

Je moet echter bij een bookmaker op nog meer punten scherp zijn. Zo zou je heel goed moeten kijken naar de ervaringen van andere spelers. Wat zijn de ervaringen van andere spelers met de betreffende bookmaker? En raden andere spelers de bookmaker aan of niet?

Ook moet je goed naar het spelaanbod kijken. Het is uiteraard wenselijk dat het aanbod zo uitgebreid mogelijk is, maar elke speler heeft op dit gebied andere wensen. Bepaal daarom voor jezelf goed wáár je op wilt wedden. En bekijk vervolgens of die weddenschappen/competities/wedstrijden onderdeel uitmaken van het spelaanbod.

Verder zou je nog goed naar de odds moeten kijken. Des te hoger de odds zijn, des te interessanter de bookmaker is. Zorg er echter voor dat je je niet alleen door de odds laat leiden. Het totaalplaatje van een bookmaker moet compleet zijn; dat is onder aan de streep het belangrijkste.

Onze tips over bookmaker bonussen

In dit artikel heb je veel informatie over de bookmaker bonussen kunnen vinden. Je weet nu precies welke bonussen er bestaan en waar je goed op moet letten. Om dit artikel krachtig af te sluiten, geven wij je graag nog enkele tips:

  • Maak bij meerdere bookies een account aan. Dit is belangrijk met het oog op risicospreiding. Bij elke bookmaker kun je zomaar een limiet krijgen, waardoor je het beste bij meerdere bookmakers een account aan kunt maken.
  • Laat je goed informeren. Begrijp je een bepaalde bonus niet? Doe hier dan goed onderzoek naar of doe navraag bij de klantenservice van de bookmaker.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.