Bekend van:

De European Gaming and Betting Association pleit voor een gestandaardiseerde set schadeindicatoren 


Een voorstel voor een Europese norm voor schadeindicatoren is door de European Gaming and Betting Association (EGBA) voorgelegd aan het Europees Comité voor Standaardisatie (CEN). Met het gebruik van deze norm kunnen gevaarlijke of problematische gewoonten van internetgokkers worden geïdentificeerd voordat ze uit de hand lopen.

Europese norm

De European Gaming and Betting Association (EGBA) suggereert dat een uniforme Europese norm voor schade-indicatoren zou helpen om de integriteit van online gokken op het hele continent te waarborgen. De EGBA legt op haar homepage uit dat ze daarom een norm heeft voorgesteld aan het Europees Comité voor Normalisatie (CEN). Over dit voorstel wordt gestemd door leden van CEN, de Europese organisatie die verantwoordelijk is voor normalisatie.

De European Gaming Association (EGBA) moedigt alle partijen die betrokken zijn bij de gokindustrie aan om de voorgestelde standaarden te omarmen. De European Gaming Behavioral Association (EGBA) zet zich in voor het versterken van de veiligere gokcultuur in Europa en denkt dat een gestandaardiseerde lijst met schade-indicatoren nuttig zou zijn voor iedereen die betrokken is bij de strijd tegen gokgerelateerde schade.

Goed plan

EGBA-secretaris-generaal Marten Haijer is optimistisch dat hun plan voldoende steun krijgt. Een aantal prominente professionals en academici hebben zich verenigd om de eerder deze week afgesproken schademarkeringsnorm te onderschrijven. Het suggereert dat samenwerken aan de oprichting ervan het wetenschappelijk onderzoek zou vergroten. Het doel is om Europese landen te helpen gokgerelateerde problemen beter te identificeren en aan te pakken, en om effectieve oplossingen te bieden voor het verminderen van de schade die gokken kan veroorzaken. In november publiceerde de EGBA een brief over verantwoord spelen. De zes CEO’s van de belangrijkste EGBA-gamingondernemingen ondertekenden deze brief.

Vorig jaar ontving EGBA een recordaantal communicaties waarin verantwoord gokken werd gepromoot

Volgens de EGBA is de persoonlijke communicatie naar klanten over verantwoord gokken het afgelopen jaar toegenomen. Met 22,5 miljoen verzonden privéberichten zagen we een stijging van 700% ten opzichte van het voorgaande jaar. Een aantal belangrijke kansspelondernemingen wordt vertegenwoordigd door de in Brussel gevestigde European Gaming & Betting Association (EGBA), die wordt geleid door Maarten Haijer. In gesprekken met regeringen en besluitvormers in landen waar wetgeving wordt aangenomen, vertegenwoordigt het deze bedrijven.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.