Bekend van:

De grootste sportweddenschap ooit gewonnen ($ 75 miljoen)


De Houston Astros heedt de Amerikaanse miljonair Jim “Mattress Mack” McIngvale geholpen de hoogste sportweddenschap in de geschiedenis te winnen. De matras magnaat verdiende $ 75 miljoen (€ 75,4 miljoen) met de World Series-titel van het honkbalteam van Texas.

Hoge bomen vangen veel winst

Jim “Mattress Mack” McIngvale ontving volgens ESPN een recordbedrag van $ 75 miljoen toen de Houston Astros de Philadelphia Phillies versloegen. De Amerikaan had $ 10 miljoen ingezet op het honkbalteam uit Texas dat de World Series heeft gewonnen. Afgelopen weekend claimden de Astros het gewaardeerde kampioenschap met een 3-1 overwinning in game zes, waarbij ze de best-of-seven-serie met 4-2 wonnen.

Op 13 mei plaatste McIngvale een weddenschap van $ 3 miljoen bij Caesars Sportsbook op de Astros als de algemene favoriet. Omdat Texas sportweddenschappen niet toestaat, deed hij dit in Louisiana. Caesars werd gedwongen om “Mattress Mack” een vergoeding van $30 miljoen te geven, wat volgens het gokbedrijf de hoogste uitbetaling in zijn geschiedenis was. Bovendien zette de 71-jarige “Mattress Mack” $7 miljoen in tegen een odd van 8,50 op het succes van de Astros. McIngvale ontving een totale uitbetaling van $ 75 miljoen dankzij Houston’s tweede World Series-overwinning.

Een marketingtruc voor ‘Mattress Mack’

De weddenschappen worden door de meubelkoning gebruikt als publiciteits tactiek. Door deze bets te plaatsen, krijgt “Mattress Mack” niet alleen aandacht. Hij dekt de weddenschap af door gebruik te maken van zijn meubelbedrijf, Gallery Furniture. Hij bood bijvoorbeeld elke shopper die minimaal $ 3.000 aan merchandise in zijn meubelwinkel besteedde, een restitutie voor een titel van de Astros.

“Mattress Mack” kan de consumenten die meer dan $ 3.000 hebben uitgegeven gemakkelijk en pijnloos terugbetalen met het geld dat hij van de bookmakers heeft vergaard. Volgens McIngvale is het een win-winsituatie.

Het is niet de eerste keer dat “Mattress Mack” het nieuws haalt voor een flinke inzet. Hij had eerder dit jaar een forse weddenschap geplaatst op de Cincinnati Bengals die de Super Bowl wonnen. Het meubelbedrijf verloor zijn investering van $ 9,5 miljoen omdat de Bengals niet konden concurreren met de Los Angeles Rams. Op dat moment had hij een soortgelijk aanbod in zijn meubelwinkel. De kopers kwamen na de nederlaag van de Bengalen niet meer in aanmerking om terugbetaling van de aankoopprijs van het meubilair te vragen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.