Bekend van:

De voetbalbond onderzoekt het gokken van Ivan Toney


Ivan Toney wil deze week vernemen of hij met het Engelse voetbalelftal naar Qatar kan afreizen voor het WK 2022. Maar het is mogelijk dat een schorsing hem dwingt de competitie over te slaan. Ivan Toney, die wordt verdacht van het wedden op games, is het onderwerp van een FA-onderzoek.

Onderzoek

Ivan Toney is naar verluidt het onderwerp geweest van een zeven maanden durend onderzoek door de FA, de Engelse voetbalbond, zoals gemeld door de Britse publicatie The Daily Mail. Volgens berichten heeft de Brentford-aanvaller een geschiedenis in het plaatsen van weddenschappen op voetbalwedstrijden. Na zeven maanden is het onderzoek nog steeds aan de gang, maar Toney moet nog worden aangeklaagd voor een misdrijf.

Toen Toney nog niet op het hoogste niveau meedeed in Engeland, werden de beschuldigingen jaren geleden geuit. De kranten zeggen dat de Engelse aanvaller nooit geld heeft gestoken in wedstrijden waarbij zijn eigen teams betrokken waren.

Zeker niet de eerste in Engeland

Niemand die deelneemt aan de Premier League, English Football League, National League, FA Women’s Super League of FA Women’s Championship mag in Engeland wedden op voetbal, aldus de FA. Dit omvat wedden op internationale sportevenementen en andere voetbalgerelateerde zaken zoals transfers en coaches.

Ivan Toney is niet de enige voetballer die mogelijk geschorst wordt vanwege het negeren van de kansspelwetten. De Britse voetballer Kieran Trippier kreeg eind 2020 een schorsing van tien weken voor het overtreden van de kansspelwetten. Hij liet zijn vrienden via WhatsApp weten dat hij naar Atlético Madrid zou gaan en moedigde hen vervolgens aan om onderweg weddenschappen te plaatsen.

Ook in Nederland werd een speler geschorst voor het wedden op wedstrijden. Na het plaatsen van weddenschappen op wedstrijden in Nederlandse competities, kreeg Jordy Clasie in maart 2021 een verbod van twee wedstrijden. Online gokken is niet toegestaan ​​voor voetballers in Nederland wanneer ze deelnemen aan competities.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.