Bekend van:

Formule 1: Terugblikken op Grand Prix van Zandvoort


Elke keer dat een Grand Prix wordt afgesloten, kijken we naar de reflecties van de verschillende teamleiders. Na de zege van Max Verstappen in de GP van Zandvoort is dat weer het geval. Verstappen, die voor Red Bull rijdt, lijkt een instapper voor het wereldkampioenschap. De kans is 1,01 dat de Nederlander zich voor het tweede jaar op rij herhaalt als wereldkampioen.

Horner nog steeds blij met Verstappen

Christian Horner, de teambaas bij Red Bull, heeft Max Verstappen opnieuw geprezen. Het ontbrak de Brit vorige week al niet aan uitbundig applaus voor de inhaalrace in België, maar afgelopen weekend is hij duidelijk nog enthousiaster.

Voor het tweede jaar op rij maakt Verstappen indruk op Horner als beste coureur van Nederland. “Ik betwijfel of velen kunnen zeggen dat ze deel hebben uitgemaakt van een F1-publiek zoals dit op Zandvoort. Alles wijst erop dat de verwachting jegens Max enorm is. Vorig jaar verbaasde ik mij  al over het vermogen van Max, maar dit jaar overtreft hij zelfs zijn eigen grenzen.”

De druk is hoog

De Britse teammanager beweert dat de race van Verstappen dit jaar enorm verschilde van die in 2021. Horner geeft aan dat de Nederlander onder meer stress stond dan wie dan ook. “Hij keert terug naar zijn thuisland als regerend wereldkampioen en hij lijkt ondanks alles heel kalm.”

Horner was ook lovend over de rest van zijn ploeg. “Na die frustrerende vrijdag kwamen we bij elkaar en zondag heeft zijn pole alle andere overtroffen. Eindelijk spreekt de prestatie van Max van vandaag boekdelen. Wat een unieke en prachtige race.”

De teammanager zei dat de spanning niet alleen op de schouders van Verstappen rust, maar op die van heel team Red Bull. Voorbeeld: “Het is een moeilijke beslissing om de grote thuisheld voor 105.000 fans de raceleiding te laten opgeven met nog slechts 12 ronden te gaan, maar het was uiteindelijk de enige juiste beslissing.”

toggle off
Gokreclame uitschakelen.