Bekend van:

Formule 1: Wederom Verstappen de sterkste in Zandvoort


De kansen van Max Verstappen op het winnen van een tweede wereldkampioenschap kregen zondag een flinke boost door een dominant optreden voor eigen publiek in Nederland. Na Lewis Hamilton te zijn gepasseerd in de spannende laatste ronden van de Grand Prix op het circuit van Zandvoort, reed de Red Bull-coureur naar een onbetwiste zegeviering, waarmee hij zijn 30e overwinning in zijn carrière markeerde.

Met als gevolg

Charles Leclerc van Ferrari eindigde als derde, gevolgd door George Russell van Red Bull. Als gevolg van de tijdstraf van Carlos Sainz werd Hamilton vierde en Pérez vijfde. Na een race verstoord door pech, eindigde de Spaanse Ferrari-coureur als achtste. Met deze overwinning schuift Verstappen op naar 310 punten in het klassement, waardoor zijn kans om wederom wereldkampioen te worden, alleen maar toeneemt. Zowel Charles Leclerc als Verstappen’s teamgenoot Sergio Pérez staan ​​dicht achter met elk 201 punten.

Nederlandse Grand Prix: Top 10

Nummer één: Max Verstappen (Red Bull)

Nummer twee: George Russell (Mercedes)

Nummer drie: Charles  Leclerc (Ferrari)

Nummer vier: Lewis Hamilton (Mercedes)

Nummer vijf: Sergio Perez (Red Bull)

Nummer zes Fernando Alonso (Alpine)

Nummer zeven: Lando Norris (McLaren)

Nummer acht Carlos Sainz (Ferrari)

Nummer negen: Esteban Ocon (Alpine)

Nummer tien Lance Stroll (Aston Martin)

Het kostte volgens Verstappen meer moeite dan vorig jaar

Mogelijk heeft Max Verstappen dit jaar nog harder werk moeten verzetten voor de Nederlandse Grand Prix dan vorig jaar. “Het ging niet allemaal zoals gepland. De hele race was pushen.” Tot het einde moest Verstappen om Lewis Hamilton heen. Voordat dat gebeurde, ging Max ervan uit dat alles goed zou komen, maar ze moesten wel een aantal moeilijke beslissingen nemen.

Evenzo noemde Verstappen het extatische Nederlandse publiek. “We zijn jullie allemaal heel erg dankbaar voor jullie aanmoediging. Ik ben blij dat ik Nederland mijn thuis mag noemen. Een race winnen op je eigen terrein is extra speciaal, zoals we vorig jaar zagen. Ik heb extra moeite moeten doen om het dit jaar te verdienen. Het weekend was geweldig.” Volgende week houdt de Grand Prix van Italië de Formule 1-show gaande. Monza, de locatie voor de race, is een circuit dat uitstekend werkt voor het huidige Red Bull team.

Verstappen moest er een tandje bijzetten

Terwijl Verstappen vorig jaar in Zandvoort wat eenvoudiger naar de overwinning reed, moest hij dit keer hard werken voor zijn triomf. De wereldkampioen uit Nederland had na deze overwinning daarom nog meer voldoening. “Het ging absoluut niet vanzelf”, merkte Verstappen vlak na de race op. “Toen Mercedes me hun rondetijden op de harde banden liet zien, kon ik niet geloven hoe snel ze waren. Met de medium en zachte banden presteert ons voertuig beter. Dit was de centrale focus van onze hele strategie. De aanwezigheid van de virtuele safety car maakte echter het gebruik van de harde band noodzakelijk.”

toggle off
Gokreclame uitschakelen.