Bekend van:

Gokbedrijven denken aan industrie breed verbod op hoog risico gokkers


Gokbedrijven plannen een industrie breed verbod op gokkers met een hoog risico. Dit omdat ze een standpunt willen innemen om de dreiging van de overheid met een verbod op shirtsponsoring te voorkomen. Bookmakers over de gehele breedte bereiden zich voor om alle risicoklanten in de hele sector te verbieden. De regering overweegt namelijk goksponsors op voetbalshirts te verbieden. Beperkingen op sponsoring kunnen voor sommige clubs tot serieuze financiële problemen leiden.

Gokbedrijven stellen industrie brede verboden voor klanten met een hoog risico voor te midden van de groeiende angst voor strenge overheidsbeperkingen op lucratieve voetbalsponsorcontracten.

De leiders van Whitehall zijn begonnen met hun herziening van de Gambling Act 2005, die waarschijnlijk aanzienlijke gevolgen zal hebben voor de langdurige relatie tussen wedden en sport. Een van de beperkingen die het parlement in overweging neemt, is het verbieden van shirtsponsoring deals met gokbedrijven.

Maar gokbedrijven staan ​​klaar om een ​​verbod op te leggen aan mensen die worden geïdentificeerd als probleemgokkers, omdat ze de regering willen bewijzen dat ze serieus bezig zijn met het aanpakken van de problemen die aan gokken zijn verbonden.

Er is een overtuiging dat technologische vooruitgang het gemakkelijker maakt om mensen met mogelijke verslavingen te identificeren en bedrijven zullen de gegevens gebruiken om te voorkomen dat mensen in de categorie ‘hoog risico’ weddenschappen plaatsen.

Beperkingen op sponsorovereenkomsten zouden tot enorme financiële problemen leiden voor clubs in het hele land. Een kwart van de Premier League-teams heeft dit seizoen gokbedrijven als belangrijkste shirtsponsor, terwijl veel meer clubs verschillende deals op een lager niveau hebben met bedrijven in de branche.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.