Bekend van:

Golf: Open de España


Met de Spanish Open in Club de Campo Villa de Madrid begint deze week de DP World Tour in Spanje voor drie weken. Jon Rahm, een voormalig nummer één van de wereld, zal in de schijnwerpers staan.

Het grootste toernooi is de Spaanse etappe

De Andalusische Masters zal volgende week plaatsvinden in Valderrama, de Mallorca Open de week daarop. Maar de meeste Spanjaarden zullen hun nationale Open, die vandaag in Madrid begint, beschouwen als de belangrijkste van de drie.

Deze drie golfers in de gaten houden tijdens de Open España

Jim Rahm

Spaanse spelers hebben de laatste twee DP World Tour-wedstrijden in Spanje gewonnen. Ook heeft een Spanjaard de laatste drie Spaanse Opens gewonnen.

In Madrid kan Rahm anticiperen op de beste omstandigheden om te scoren. Om zijn horde supporters tevreden te houden, moet de Spaanse golfer consequent birdies maken. Rahm heeft nu zes overwinningen behaald uit 20 starts in de reguliere DP World Tour-wedstrijden, wat een fenomenaal succes record is. Tijdens het BMW PGA-kampioenschap in Wentworth werd hij twee keer tweede.

Rahm loopt met meer zekerheid rond als hij overstapt van de PGA Tour naar de DP World Tour, en de taak van deze week voelt bijzonder welkom. Over 72 holes zal hij ook verwachten dat hij de meerderheid van de concurrentie kan overtreffen.

Rahm verbeterde zijn sterke spel in de FedEx Cup-play-offs door het eindtoernooi af te sluiten met een 62 op de BMW PGA. Op het parcours van deze week won hij in 2019 met vijf slagen. Rahm staat misschien op het punt de eerste plaats te heroveren.

Adri Arnaus

Rahms beste vriend en landgenoot Adri Arnaus, vormt deze week misschien wel de grootste uitdaging voor hem.

Tijdens de Spanish Open die hier vorig jaar werd gehouden, zat Arnaus vast op een zeer ongelukkige tweede positie. Voor Rafael Cabrera Bello werd hij verslagen in een play-off. Op de achtste hole, waar de rough dik was, kreeg de winnaar toevallig een gratis drop. Uiteindelijk won Arnaus de wedstrijd vanwege dit cruciale moment.

Sindsdien beleeft de kolos een geweldig seizoen op de DP World Tour; in mei won hij het kampioenschap van Catalonië. Als hij deze week Rahm probeert te confronteren, waagt hij zijn kans.

Luke Bjerregaard

Er is nog steeds een kans dat Lucas Bjerregaard het evenement wint, ook al domineren Rahm en Arnaus het deze week. Op dit parcours werd Bjerregaard vorig jaar twaalfde in de Spanish Open. In de afgelopen drie maanden is de enorme Deen begonnen enkele van zijn vaardigheden te tonen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.