Bekend van:

Hoogtepunten: Alistair Overeem scoort en wint trilogie gevecht tegen Badr Hari  


Voormalig UFC zwaargewicht titel uitdager en K-1 wereldkampioen Alistair Overeem keerde op 8 oktober 2022 terug naar de kickboksring voor een trilogie gevecht met Badr Hari bij GLORY ‘Collision 4′ live op GLORY’s exclusieve gevecht website vanuit GelreDome in Arnhem, Nederland.

Eerdere ontmoeting

Deze twee vechters hebben elkaar al twee keer eerder ontmoet in de ring. Overeem won bijna 14 jaar geleden de eerste match up bij Dynamite. In 2008 met een spectaculaire knock-out in de eerste ronde. Hari bracht de score in hun rematch een jaar later naar een  1 1-1 onder de K-1-vlag en stopte “Reem” met twee knockdowns in de eerste ronde. Het moge duidelijk zijn dat hun trilogie gevecht dit weekend bij GLORY ‘Collision 4’ een enorm punt was in de kickboks carrières van zowel Overeem als Hari.

Intense match

Overeem zag er een beetje stijf uit in de openingsronde en dat stelde Hari in staat enkele stevige rechterhanden uit te delen  en ook pijnlijke stoten op het lichaam te landen. “Reem” reageerde met een enorme uppercut tegen het einde van de tweede, maar Hari hield stand en ging niet tegen de grond. In ronde 3 voerde Overeem de druk op en lanceerde zware stoten om meerdere knockdowns te scoren. Hari zou echter niet worden gestopt en het gevecht eindigde in drie spectaculaire rondes.

Uiteindelijk was het Overeem die genoeg deed met zijn power punching om de unanime beslissing te winnen en een overwinning te behalen bij zijn terugkeer naar het kickboksen.

Overeem

Overeem, 42, had een 3-2 record neergezet in zijn laatste vijf UFC-gevechten voordat hij begin 2021 door de promotie werd vrijgegeven. Dit was zijn eerste actie in de kickboksring sinds een TKO-overwinning op Peter Aerts helemaal terug in 2010. Na zijn trilogie overwinning op Hari, ontmoette Overeem GLORY zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven face-to-face in de ring om in de nabije toekomst een enorme meeting te organiseren.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.