Bekend van:

Internetcafé waar illegaal gokken mogelijk was, is nog steeds gesloten


Volgens de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht had de burgemeester het volste recht om een ​​internetcafé te sluiten waar illegaal gegokt kon worden. De openbare orde kwam in gevaar door de illegale kansspelen. Vooralsnog blijft het internetcafé gesloten.

Sluiten

Internetcafés die de burgemeester van Utrecht liet sluiten omdat ze illegaal gokken aanmoedigden, moeten dicht blijven. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland. Volgens het Algemeen Dagblad was internetcafé Multi Play aan de Croeselaan in Utrecht zo’n locatie.

De rechter wees het verzoek van het internetcafé om een ​​voorlopige voorziening af. De eigenaar van het internetcafé stelt dat het geen financiële reserves meer had, maar toch wilde heropenen. Als het voor lange tijd gesloten wordt, is de kans groot dat de exploitant faillissement aanvraagt.

Geen bewijs volgens uitbater

Volgens de exploitant meende de burgemeester ten onrechte dat er in een afgezonderde ruimte onrechtmatige kansspel activiteiten plaatsvonden. Bovendien zou de politie geen bewijs hebben gevonden van ongeoorloofd wedden. Niemand in de afgesloten ruimte gaf toe dat hij speelde, laat staan ​​voor geld. In de afgesloten ruimte zouden ze voetbal hebben gekeken.

Bovendien beweerde de beklaagde dat het simpelweg bezoeken van een illegale gokwebsite op een computer niet aantoont dat er illegale gok acties plaatsvonden. Niet iedereen wordt op dezelfde manier onderzocht op internetgebruik, zei hij. Verweerder stelt dat het feit dat één consument de betwiste website heeft bezocht niet bewijst dat zijn internetcafé de wet heeft overtreden.

Poker materiaal en bijna € 50.000 aan contant geld ontdekt

De voorzieningenrechter kwam echter tot de conclusie dat er sprake was van onrechtmatig gokken op basis van het administratief rapport van de politie van 7 maart 2022, waarin beelden waren opgenomen. De politie ontdekte bijvoorbeeld negen mannen aan een speeltafel achter in het gebouw, achter een getraliede deur. Onder de items op deze tafel waren een pak kaarten en een dealer button.

De kamer bevatte meer dan €50.000 in contanten. Het was gedeeltelijk weggestopt tussen een bank en een muur. De autoriteiten ontdekten ook drugs en PGP-telefoons na fouillering van de negen betrokken personen. In de entreehal van het internetcafé werd door de politie een pc gevonden. Volgens de zoekgeschiedenis is er toegang verkregen tot een illegale gokwebsite.

Eindoordeel

De voorzieningenrechter was dan ook van oordeel dat de burgemeester voldoende had aangetoond dat het illegaal spelen van het internetcafé een grote bedreiging vormde voor de handhaving van de openbare orde, waardoor sluiting van het bouwwerk noodzakelijk is. De mogelijkheid tot illegaal gokken – welke als een magneet voor de criminele onderwereld dient – werd dus snel geëlimineerd.

Het internetcafé moet nu voor langere tijd gesloten blijven, zo blijkt uit de einduitspraak van de voorzieningenrechter. Er wordt dan ook geen tijdelijke regeling getroffen om het internetcafé weer te openen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.