Bekend van:

Kan Verstappen zijn eerste podiumplek op Monza claimen?


Afgelopen weekend was een waar volksfeest in Nederland, waarbij onze held Max Verstappen aan de winnende kant stond. Kunnen Charles Leclerc of Carlos Sainz op 9 en 11 september hetzelfde bereiken voor hun thuisfans? Op vrijdag om 14:00 en 17:00 zijn er vrije trainingen. De vrije training van zaterdag begint om 13:00 uur, gevolgd door de kwalificatie om 16:00 uur. Zondag om 15.00 uur gaan de lichten op groen om te racen.

Italiaanse Grand Prix favorieten

Als je op de f1 race in Monza wilt wedden, is Max Verstappen de onbetwiste favoriet voor de Italiaanse Grand Prix. Als de Nederlander wint, is het zijn elfde overwinning van het seizoen. Ondanks de inspanningen van de Italianen die alles op alles zullen zetten om Ferrari op het podium te krijgen, lijkt het circuit van Autodromo Nazionale Monza zeer geschikt voor Red Bull. Lange rechte stukken gaan vooraf aan de weinige chicanes die er aanwezig zijn.

The power unit lijkt een van de sterkste aspecten van de Red Bull-auto’s te zijn, samen met de uitstekende rijvaardigheid van Max Verstappen. Om ‘clipping’ te voorkomen, wordt in Monza een specifieke motormodus gebruikt. Dit is het verlies van elektrisch vermogen net voor het einde van de lange rechte stukken. Dat leverde de Nederlander in het verleden wel eens problemen op, maar gaat het hem deze keer helpen om te winnen?

Voorgaande problemen op Monza

Max Verstappen is geen onbekende op het circuit van Autodromo Nazionale Monza, maar hij moet daar vooralsnog een behoorlijk resultaat behalen. De Nederlander is nog nooit op het podium geëindigd, ondanks het feit dat hij al aan zeven races op Monza deel heeft genomen. Grid-straffen, tijdstraffen, crashes en schade gecombineerd zijn de reden dat zijn beste resultaat tot nu toe de vierde plaats is. Red Bull en Max Verstappen zullen dit keer allebei graag hun ware capaciteiten demonstreren.

Daniel Ricciardo won vorig jaar de race op Monza nadat Hamilton en Verstappen met elkaar in botsing kwamen. Lando Norris veroverde de tweede plek voor McLaren, met Valtteri Bottas als derde. Ricciardo, die McLaren aan het einde van het seizoen verlaat en consequent zwakker presteert dan teamgenoot Norris, is niet de favoriet dus een herhaling van vorig jaar is onwaarschijnlijk. Als je op Ricciardo wedt in de F1 van Monza en de Australisch-Italiaanse coureur wint, dan geven de Nederlandse bookmakers je gemiddeld 500 keer je geld.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.