Bekend van:

KSA beveelt Betworld247 om Nederland te verlaten of wekelijkse boetes te betalen


De Nederlandse toezichthouder de Kansspelautoriteit (KSA) heeft haar optreden tegen offshore illegale kansspelen exploitanten voortgezet in haar laatste besluit, waarin het een stakingsbevel heeft opgelegd aan MKC Limited. Dit is een exploitant van sportweddenschappen en online casino Betworld247.com.

Onderzoek

De KSA gaf toestemming voor de dwangsom naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat de site beschikbaar was voor Nederlandse consumenten, zonder dat de exploitant in het bezit was van de betreffende licenties. De KSA zei dat als MKC Limited niet stopt met het illegaal aanbieden van kansspelen, het een boete krijgt van € 28.000 per week, tot een maximum van € 84.000 in totaal.

Het bevel volgt op onderzoek door een KSA-supervisor die de site op 24 en 25 mei en ook op 8 juni 2022 bezocht. De persoon kon een account aanmaken, een storting doen en gokken – en merkte op dat er geen technische maatregelen waren genomen om te voorkomen dat Nederlandse consumenten kunnen deelnemen.

Een speler kon zijn locatie instellen op Nederland, op de site inclusief een Nederlandse taaloptie – maar verwees niet naar Nederlandse specialisten in de verslavingszorg. De website heeft een aanzienlijke hoeveelheid verkeer gezien van Nederlandse spelers, waaronder 376.595 unieke bezoeken in de periode van juni 2021 tot mei 2022. De uitspraak werd namens de raad van bestuur van de toezichthouder ondertekend door Ella Seijsener, hoofd handhaving van de KSA.

Blijvend hardhandig optreden

In een verklaring bij de uitspraak verklaarde de KSA haar voortdurende doel om de offshore-exploitanten in de nasleep van de lancering van de gereguleerde markt aan banden te leggen:

“Sinds 1 oktober 2021 mogen vergunninghoudende aanbieders onder strikte voorwaarden online kansspelen aanbieden in Nederland. Deze voorwaarden zijn gericht op het waarborgen van een veilig legaal aanbod, waarbij spelers verzekerd zijn van fair play en beschermd zijn tegen kansspelverslaving. Daarbij hoort een strikte aanpak van illegale aanvoer.

Het bevel is de laatste in een reeks van handhavingsmaatregelen voor de toezichthouder, waarbij de KSA het meest recentelijk een bevel tot staken heeft uitgevaardigd aan de exploitant van Sons-of-slots.com, LCS Limited .

toggle off
Gokreclame uitschakelen.