Bekend van:

Lancering TOTO Rugdekking initiatief       


TOTO heeft onlangs het initiatief ‘Rugdekking’ uitgebracht. De bookmaker wil voetbalfans waarschuwen voor de risico’s van internet gokken en advies geven over hoe ze veilig (online) weddenschappen kunnen plaatsen zodra het nieuwe seizoen van start gaat. Deze week werd door FC Utrecht aangekondigd dat er een statische pagina met de aankondiging van TOTO Rugdekking live is gegaan.

Verschillende pagina’s

Alhoewel de pagina van TOTO Rugdekking voor FC Utrecht is vrijgegeven, verwijst de TOTO-rugdekking.nl website nog steeds naar een foutpagina. Veel van de andere clubs die TOTO ondersteunt, hebben wel werkende pagina’s. Inmiddels zijn er pagina’s beschikbaar voor FC Utrecht, Feyenoord, Willem II, PSV, FC Twente, RKC Waalwijk,  FC Groningen en SC Heerenveen. De door TOTO gesponsorde clubs ADO Den Haag en Sparta hebben vooralsnog geen pagina.

Waarschuwing

TOTO waarschuwt zijn fans voor de gevaren van (online) sportweddenschappen. “Sinds de introductie van internet gokken in Nederland is er veel veranderd. Live wedden is mogelijk en het aanbod is vele malen groter. Voor gokkers is dat een spannende kans, maar het brengt ook bepaalde gevaren met zich mee.” Daarom vindt FC Utrecht het essentieel om samen met TOTO de verantwoordelijkheid op zich te nemen en de risico’s van gokken aan te pakken. Iedereen zou namelijk plezier moeten hebben tijdens het spelen.

Nederlandse voetbalteams en de TOTO Rugdekking

Na het ondertekenen van een sponsorovereenkomst in juli 2020, hebben TOTO en FC Utrecht TOTO Rugdekking in het leven geroepen. TOTO sponsorde ook FC Twente, ADO Den Haag, Willem II en Sparta rond de tijd van hun overeenkomst met FC Utrecht. Sportweddenschappen in Nederland waren destijds een monopolie voor TOTO. Als we het Eindhovens Dagblad mogen geloven, verdienden de clubs jaarlijks tussen de 200.000 en 300.000 euro aan de TOTO-branding op de shirts.

 

Er zijn momenteel gokindustrie sponsors voor een aantal Nederlandse voetbalteams die spelen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De Nederlandse voetbalcompetitie kent een aantal sponsoren, waaronder BetCity (FC Eindhoven, Vitesse, Fortuna Sittard en FC Volendam), Unibet (Ajax, NAC AZ, De Graafshap, SC Cambuur,Telstar en Heracles), Bingoal (namengever stadion ADO Den Haag), en GGPoker (FC Emmen en Almere City).

toggle off
Gokreclame uitschakelen.