Bekend van:

Legendarische boks match Chris Eubank Jr vs Conor Benn 


Een van de felste rivaliteiten in het boksen zal opnieuw opvlammen wanneer Chris Eubank Jr en Conor Benn zaterdagavond 8 Oktober het in de O2 Arena in Londen tegen elkaar opnemen. Hun beroemde vaders ontmoetten elkaar twee keer in het begin van de jaren negentig, waarbij Eubank won in Birmingham. Eubank Jr is een vaste favoriet voor deze wedstrijd en hij zou graag zijn grootte en het bereiken van voordeel laten tellen.

Chris Eubank Jr

Eubank heeft 32 van zijn 34 professionele gevechten gewonnen, waarbij hij twee nederlagen tegen de oppositie van de hoogste klasse had. Hij leed een split decision verlies van Billy Joe Saunders toen hij in november 2014 uitdaagde voor de Britse, Commonwealth en Europese middengewichttitels.

De 33-jarige was opnieuw out pointed toen hij George Groves aanpakte voor de WBA super-middengewicht titel in februari 2018. In zijn laatste gevecht acht maanden geleden liet Next Gen zien dat hij een wrok wedstrijd in vijandig gebied aankan door een unaniem besluit te nemen tegen de voormalige Britse en Commonwealth licht-middengewicht kampioen Liam Williams in Cardiff.

Nadat hij tijdens zijn carrière tot nu toe met 160 en zelfs 168 pond heeft gevochten, moet Eubank terug naar 157 voor deze catch-weight-wedstrijd en het kan moeilijk zijn om dat resultaat te behalen.

Beide gedisciplineerde boksers zouden echter perfect moeten zijn voor zo’n spraakmakende confrontatie. Als we naar de kansen van Chris Eubank Jr en Conor Benn kijken, is er zeker een kans dat het gevecht de volledige 12 ronden duurt.

Conor Benn

Benn neemt hier een grote gok, want hij vocht op 146,5 pond toen hij Chris van Heerden in twee ronden in april verpletterde. Dat bracht zijn record op 21-0, met 14 van die overwinningen door knock-out, hoewel de meeste tegen tegenstanders van beperkte kwaliteit waren. Desalniettemin wordt de 26-jarige, bijgenaamd The Destroyer ter ere van zijn vader, gerekend tot ’s werelds top 10 weltergewichten.

Hij gelooft dat zijn agressieve stijl nog steeds effectief zal zijn bij het zwaardere gewicht en verklaart: “Ik voel me krachtig.  Ik heb met super-middengewichten, lichte zwaargewichten en cruisers gevochten. Ik voel me sterk. Ik hou van een uitdaging en ik ben voor niemand bang. Al mijn knock-outs zijn in vier ronden gekomen, dus het zou me niet verbazen als dat gebeurt, maar ik bereid me altijd voor op een harde strijd.”

Benn voegde toe: “Dit gevecht wordt al mijn hele carrière genoemd. Het is zo’n fantasie gevecht voor het publiek en de sterren hebben zich duidelijk op één lijn gesteld. Er staat zeker familietrots op het spel, het is een familievete. De strijd is zo groot als het is vanwege de oorspronkelijke rivaliteit van onze vaders. Ik kan het beste winnen, ik kan niet verliezen.”

Check de betrouwbare bookmakers om je weddenschappen in te zetten op deze legendarische strijd!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.