Bekend van:

Meer dan 20 miljoen berichten over verantwoord spelen zijn verzonden door EGBA-leden


Leden van de EGBA  (European Gaming and Betting Association) stuurden het afgelopen jaar 22,5 miljoen privéberichten naar klanten over verantwoord gokken. Als gevolg hiervan zag de overkoepelende groep een piek van 700% in berichten van het voorgaande jaar.

In 2021 hebben EGBA-leden meer dan 20 miljoen privé berichten over verantwoord gokken aan klanten bezorgd. Deze informatie verstrekt de organisatie in haar duurzaamheidsrapport, dat deze week is uitgebracht. Het aantal berichten bereikte 22,5 miljoen, een stijging van 700% ten opzichte van het voorgaande jaar. De CEO’s van de bookmakers die lid zijn van de EGBA geven in het onderzoek aan te willen investeren in een cultuur waar verantwoord spelen voorop staat. In het rapport staat bijvoorbeeld dat ze in heel Europa willen helpen om sociale en atletische doelen te bereiken.

In totaal zijn er 38 miljoen berichten over verantwoord spelen verspreid

Ook de belangrijkste informatie van de EGBA over duurzaamheid van het afgelopen jaar staat in het rapport. Het totale aantal berichten dat naar klanten is verzonden over veiliger gokken is 38 miljoen, een stijging van 133% op jaarbasis.

Klanten ontvingen geïndividualiseerde en gerichte informatie in 66% van alle communicatie over veiliger spelen. Deze op maat gemaakte berichten, die naar specifieke klanten werden gestuurd op basis van hun unieke online gok gewoonten, werden mogelijk gemaakt door e-mail, sms, chat en pop-up interacties.

Aanmoedigen

Met een stijging van 9% per jaar werden er 15,5 miljoen algemene berichten, zoals e-mails en sms, naar klanten gestuurd om verantwoord gamen aan te moedigen. Er zijn nu 14,9 miljoen consumenten die wettelijk of vrijwillig verplicht zijn om ten minste één veiligere spel technologie te gebruiken. 50% van de klanten maakt zich hier zorgen over.

Vrijwillige bijdragen aan verschillende Europese sporten in de vorm van sponsoring en vergoedingen voor sport streaming rechten bedroegen in totaal € 499 miljoen, een stijging van 22% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De EGBA-leden benadrukken duurzaamheid niet alleen in hun persoonlijke uitingen. De organisatie heeft de bestrijding van witwassen hoog in het vaandel staan. Zo onthulde de EGBA in september vorig jaar nieuwe antiwitwas maatregelen. De EGBA-regelgeving stelt normen voor de kansspelindustrie die bedrijven die zaken doen in de EU en EER moeten volgen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.