Bekend van:

Mexico Max Verstappen vooruitblik


Drie dagen lang, van vrijdag 28 oktober tot zondag 30 oktober, zal het autódromo Hermanos Rodriguez het middelpunt zijn van een echt Mexicaans volksfeest. Het circuit, dat zich midden in de hoofdstad Mexico-Stad bevindt, trekt honderdduizenden door racen geobsedeerde Latino’s aan. Het circuit heeft een lange geschiedenis, maar als je van plan bent om dit jaar te wedden op de Grand Prix van Mexico, waar moet je dan op focussen?

Back on the track

Tussen 1992 en 2015 waren er geen races, maar de overwinning van lokale held Sergio Perez bracht de Grand Prix terug in het Formule 1-schema. Daarom is de Red Bull-coureur gemotiveerd om dit weekend te zegevieren. De eerste vrije training voor de battle op vrijdag begint om 20:00 uur, terwijl de tweede vrije training volgt om 23:00 uur. De derde vrije training en de kwalificatie de volgende dag zijn respectievelijk om 19:00 en 22:00 uur. Zondag om negen uur begint de race.

Favorieten voor F1’s Mexicaanse Grand Prix-weddenschappen

Perez zal op zijn minst zijn collega Max Verstappen moeten verslaan omdat er maar één coureur op de bovenste trede van het podium mag staan. Hoewel hij al twee keer succesvol is geweest, wordt het ongetwijfeld een lastige uitdaging. De Nederlander, die zich al herhaalde als wereldkampioen, krijgt de kans om een ​​record te breken in Mexico. De overwinning van Verstappen zou zijn veertiende overwinning van het jaar betekenen. Geen enkele coureur is ooit in één seizoen zo vaak als eerste over de finish gekomen.

Red Bull zal echter niet het enige team zijn dat de overwinning nastreeft. Ferrari heeft bewezen constant snel te zijn, vooral tijdens de kwalificatie, maar Mercedes krijgt ook steeds meer tegenstand. In Mexico is er dit een ijle lucht, wat een impact heeft op zowel de motoren als de downforce, aldus teambaas Toto Wolf, die denkt dat de Duitse renstal hiervan kan profiteren. We kunnen profiteren van het feit dat de W13 vrij traag is in Mexico. De vraag is of dit voldoende zal zijn om een ​​voorsprong op Red Bulls en Ferrari’s te behouden.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.