Bekend van:

Na een jaar ontslaan de Rangers trainer Van Bronckhorst wegens zwakke resultaten


Rangers FC heeft maandag trainer Giovanni van Bronckhorst ontslagen. Vanwege zijn slechte prestaties heeft de Schotse club besloten afscheid te nemen van de 47-jarige Nederlander. Rangers staat na vijftien wedstrijden tweede in de Schotse Premier League, negen punten achter landskampioen Celtic. De club uit Glasgow won er slechts twee vorige vijf competitiewedstrijden.

Rangers faalde ook jammerlijk in de groepsfase van de Champions League. Het team verloor alle drie de wedstrijden van Ajax, Liverpool en Napoli. Ook onder Van Bronckhorst boekten de Rangers succes. Vorig seizoen bereikte de ploeg de Europa League-finale, die Eintracht Frankfurt won na strafschoppen. Vorig seizoen won de ploeg de Scottish Cup na een 2-0 overwinning op Hearts in de verlenging.

De groepsfase van de Champions League werd dit seizoen door Rangers bereikt ten koste van PSV en dat was voor het eerst in twaalf jaar tijd. In de play-offs speelde Schotland thuis met 2-2 gelijk en won met 1-0 in Eindhoven.

De recente resultaten bleven achter

Voorzitter Douglas Park waardeert de inspanningen van Van Bronckhorst namens de Rangers. “Ik wil Gio bedanken voor het harde werken de afgelopen twaalf maanden. Hij heeft de ploeg naar de Europa League-finale geleid en won vorig seizoen ook nog de Schotse beker. Jammer genoeg voldeden de recente resultaten niet aan de verwachtingen van de club. Vandaar dat we vandaag dit moeilijke besluit moeten nemen. Iedereen bij Rangers wenst Gio veel succes in de toekomst.”

Van Bronckhorst was 68 wedstrijden de hoofdtrainer van de Rangers. Tussen 1998 en 2001 was hij lid van de leidende club van Schotland. Hij verving Steven Gerrard, die in november naar de Engelse club Aston Villa verhuisde.

De derde club van Van Bronckhorst tijdens zijn coaching termijn was de Rangers. De oud-verdediger speelde eerder voor Feyenoord en Guangzhou R&F in China. Van Bronckhorst leidde Feyenoord in 2017 naar de landstitel, tweemaal de beker (in 2016 en 2018) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (in 2018 en 2019).

toggle off
Gokreclame uitschakelen.