Bekend van:

Ook bij een nederlaag hield darter Van Duijvenbode het hoofd omhoog


De World Series of Darts gaat verder zonder Dirk van Duijvenbode. Volgens de Nederlandse darter had hij in de kampioenswedstrijd eerlijk van Gerwyn Price moeten verliezen. De tweede plaats gaat naar Van Duijvenbode. Het hoogtepunt van de Nederlandse AFAS Live was een spannende wedstrijd. Toen hij 10-9 voor stond, was Van Duijvenbode heel dicht bij de overwinning. Price kwam tot een rally om de Nederlander met 11-10 te verslaan in de beslissingswedstrijd.

Tegen de huidige wereldkampioen had Van Duijvenbode een vechtkans. “In de regel is hij een heel wilde kerel, maar hij was nogal mild vandaag. Mensen zouden hem kunnen gaan uitjoelen en dat wilde hij uiteraard niet. Dit begrijp ik helemaal. Later in de wedstrijd liet hij echter zien waarom hij verdient het om als eerste in de wereld te worden gerangschikt. Ik heb ook veel kansen gehad, maar ik heb het moment niet gegrepen.” De Nederlander kon zien dat Price in de kampioenswedstrijd speelde als een doorgewinterde veteraan. “Ongetwijfeld is Gerwyn de zegevierend. Toen het telde, maakte hij elk schot.”

Price is blij met zijn nieuwe status

Price koos de kant van zijn tegenstander. Ook de Welshe darter had vriendelijke woorden voor Van Duijvenbode. “Ik ben dolblij dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen. Hoewel Dirks optreden super was, geloof ik dat ik meer succes had.”

Price vond het spel geweldig. “De wedstrijd was fantastisch, maar ik heb het mezelf moeilijk gemaakt. Ik heb misschien dubbels over het hoofd gezien op twee of drie legs. Ik had bij de rust met 7-3 kunnen staan, maar de stand was gelijk op 5. Op dat moment realiseerde ik me dat Ik nog veel moeite moest doen. Hoewel het publiek zeker voor Dirk stond te juichen vanwege zijn briljante spel, kon ik de druk overkomen en winnen.”

Zelfverzekerd

Price werd vorig jaar in de kwartfinales uitgeschakeld op het WK. Dat was een enorme afknapper. De darter uit Wales beweert met elk toernooi beter te worden, dus wellicht kunnen we meer van hem verwachten op het volgende WK. “Ook al heb ik mijn A-game nog niet getoond, ik heb een heel succesvol jaar achter de rug. Het is nog niet helemaal het einde van het seizoen en er staan ​​nog een aantal grote toernooien op de kalender.”

Ten slotte levert Price een verrassende voorspelling. “Mijn voorspelling is dat ik over drie jaar niet te stoppen zal zijn. Afgezien van het nieuwste lid, heeft iedereen hier jarenlange professionele expertise. Eerdere BDO-spelers zijn onder meer Michael Smith, Michael van Gerwen en Jonny Clayton. ben een relatieve nieuwkomer. Ik heb nog drie jaar ontwikkeltijd, wat betekent dat ik in die tijd bijna onverslaanbaar kan worden.”

toggle off
Gokreclame uitschakelen.