Bekend van:

Paardenrennen: weekendoverzicht


Het was een zeer drukke zaterdag met racen vanuit Aintree, Doncaster en Wincanton terwijl in de VS Brits succes was op de Breeders’ Cup. ‘S Werelds best beoordeelde renpaard, Flightline, produceerde een prestatie die nooit zal worden vergeten op Keeneland.

Frodon toont klasse om topgewicht te dragen in Wincanton

Connections of Frodon nam de late beslissing om zaterdag met hun getalenteerde chaser te racen in Wincanton, in plaats van de Grade One Champion Chase in Down Royal, de race die hij won in 2021. Dat bleek een goede zet, aangezien de 10-jarige droeg het hoogste gewicht naar de overwinning in de 61e Badger Beer Handicap Chase.

Onder de handen van zijn vaste piloot Bryony Frost bereikte het paar de voorkant van het veld voor de 10e hindernis. Vervolgens toonde hij al zijn veerkracht om sterk te blijven en scoorde met iets meer dan twee lengtes in de premier handicap wedstrijd.

Elders in Wincanton op zaterdag faalde Sceau Royal in zijn poging om de Grade Two Elite Hurdle voor de vierde keer in zijn carrière te winnen. Hij werd verslagen door Knappers Hill, die deel uitmaakte van een viertimer voor Nicholls op de renbaan van Somerset.

Al Dancer domineert de Grand National hekken

De Grand National-hekken werden afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen gebruikt in de Grand Sefton Handicap Chase in Aintree. De wedstrijd 2m5f werd gewonnen door Al Dancer voor trainer Sam Thomas. In wat een spannende finish was op de Merseyside-renbaan, versloeg Al Dancer de late uitdagende Gesskille op een haar. Het bezorgde jockey Sam Deutsch een eerste overwinning op het Grand National-parcours.

Metier wint november Handicap

De laatste opmerkelijke race van het Britse Flat-seizoen vond afgelopen zaterdag plaats in Doncaster in de Handicap van november. Metier kwam als beste uit de bus voor trainer Harry Fry en jockey Saffie Osborne. Op wat zwaar terrein was in Doncaster, bleef de zesjarige ruin de beste in de 21-runners wedstrijd en won met iets minder dan twee lengtes voor Teed Up, Emiyn en First Office, die respectievelijk de plaatsingen vulden.

Flightline levert sublieme prestaties

De prestatie van het weekend kwam op zaterdagavond in Keeneland toen Flightline zijn reputatie als het best beoordeelde paard ter wereld waar maakte. Er waren schaduwen van het geweldige secretariaat in zijn optreden in de Breeders’ Cup Classic, omdat hij geen rivaal bij hem in de buurt had toen hij naar huis galoppeerde voor een overwinning met grote marge.

In wat we nu weten, wat de laatste run van zijn carrière was, maakte Flightline grote naam voor zichzelf tijdens de wereldkampioenschap bijeenkomst. Hij werd al vroeg aangenomen door Life Is Good op de renbaan van Kentucky, maar toen het paar het thuisfront redde, kon de voormalige winnaar van de Breeders ‘Cup Dirt Mile niet leven met het veulen van John Sadler.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.