Bekend van:

Perez zijn ‘beste prestatie’ in F1


Red Bull-coureur Sergio Perez heeft de beste prestatie van zijn F1-carrière tot nu toe. Dit deed Perez toen hij een “intensieve” Grand Prix van Singapore onder zijn controle bracht. Op deze manier versloeg hij zijn Ferrari-rivaal Charles Leclerc onder de lichten van Marina Bay. Perez startte de race van zondagavond vanaf de tweede positie, maar wist de voorsprong  op Leclerc te pakken toen de actie begon en keek nooit meer achterom – hij liep voorop toen aanvankelijk natte omstandigheden overgingen naar droge condities.

Goede start

Met een voorsprong van zeven seconden op Leclerc voor zijn tweede overwinning van het seizoen (na een overwinning in Monaco) en de vierde overwinning in zijn 12-jarige F1-carrière, gaf Perez toe dat hij beter had gereden dan ooit.

“Het was zeker mijn beste prestatie. Ik had de race onder controle, hoewel de warming-up van de banden behoorlijk moeilijk was. De laatste paar ronden waren zo intens. Ik voelde het niet zo zeer in de auto, maar toen ik uitstapte, was het duidelijk. Ik heb alles gegeven voor de overwinning vandaag”, zei Perez.

Kleine tegenvaller

Perez kreeg een penalty van vijf seconden na de race voor een Safety Car-overtreding.  Meer specifiek “niet binnen 10 autolengtes houden” van de auto van Bernd Maylander voorafgaand aan een herstart, maar de Mexicaan veegde deze tegenvaller weg- en behield uiteindelijk zijn overwinning. Op de vraag of hij zich bewust was van iets verkeerds, antwoordde hij: “Nee, ik had geen idee wat er aan de hand was. Ze vertelden me net dat ik onderzocht werd.

Team Bull

Met Perez’ teamgenoot Max Verstappen, die een moeilijke run naar de zevende plaats doormaakte, rolt de titelrace van 2022 statistisch gezien door naar Japan. De Nederlander zit 104 punten voorsprong op Leclerc, met Perez twee punten verder terug.

Perez is zich er echter van bewust dat de kans groot is dat Verstappen op weg is naar de wereldtitel in Suzuka, en voegt eraan toe: “Het is duidelijk leuk voor Max om de titel in Japan te behalen, en voor het team – het zal heel speciaal zijn voor Honda. Al met al was het een fantastische dag.”

toggle off
Gokreclame uitschakelen.