Bekend van:

Rico Verhoeven wederom in actie tijdens HIT IT


Op zaterdag organiseert Rico Verhoeven zijn eigen evenement genaamd HIT IT. En ondanks het feit dat zijn wereldtitel niet op het spel staat, is hij vastbesloten om te winnen door Hesdy Gerges te verslaan. Voor het eerst in bijna een jaar komt de kampioen zwaargewicht weer in actie in Ahoy, Rotterdam.

Rico Verhoeven

De inmiddels 33 jaar oude Nederlander kreeg van kickboks organisatie GLORY toestemming om zijn eigen evenement te organiseren. Het is een plek waar kickboksen en vermaak elkaar ontmoeten. Ook al wil Verhoeven dat het publiek het naar zijn zin heeft, als hij verliest, wordt het een slechte avond voor hem.

“Elk gevecht, of het nu een verdediging van zijn titel is of niet, is een groot evenement voor hem. Als ik niet als beste uit de bus kom, voel ik me helemaal geen kampioen meer. Als je als zoveel wedstrijden op rij wint, mag je jezelf gerust kampioen noemen” .Een dag voor zijn wedstrijd maakte Verhoeven deze opmerkingen.

“Het evenement is ontzettend leuk, maar ik ben er gewoon om te winnen en mijn werk te doen”, zegt Verhoeven, die de afgelopen maanden een belangrijke rol heeft gespeeld bij de organisatie van HIT IT.

Het gaat om de 29e

Op zaterdag krijgt hij niet veel van het eindproduct mee. “Vanwege mijn focus op wat er moet gebeuren, zal ik ’s avonds niet kunnen genieten.  En nu kan ik zeggen: “Ik ben heel blij dat ik weer in de ring kan.”

Verhoeven voelt zich zelfverzekerd ondanks het feit dat zijn laatste gevecht (tegen Jamal Ben Saddik) op 23 oktober vorig jaar plaatsvond. “Ik heb lekker in mijn vecht bubbel kunnen zitten en hard kunnen oefenen”, zei de Nederlander, die sinds juni 2014 de titel van wereldkampioen draagt.

“Ik heb waanzinnig hard getraind en ben in uitstekende vorm. Na een jaar afwezigheid ben ik klaar om weer in de ring te stappen en te laten zien wat ik in huis heb.”

Drie van Gerges’ eerdere gevechten tegen Verhoeven eindigden in een nederlaag, en deze zaterdag zal het laatste gevecht van Gerges zijn. Waarop hij antwoordde: “We gaan gewoon knallen”, wat zijn exacte uitdrukking was. Ik ben blij dat mijn laatste gevecht tegen Rico zal zijn.

Op zaterdagavond komen zowel Verhoeven als Gerges aan de start. In het voorjaar van 2023 strijdt Verhoeven weer om GLORY. De kampioensgordel zal op het spel staan ​​en Alistair Overeem is zijn tegenstander.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.