Bekend van:

Samenwerking Unibet en Coaches Betaald Voetbal omtrent voorlichting matchfixing


De vereniging die professionele voetbalcoaches vertegenwoordigt, Coaches Betaald Voetbal, heeft ingestemd met een samenwerking met het gokbedrijf Unibet. Unibet zal de leden van het CBV op de hoogte stellen gedurende de samenwerking tussen beide groepen in de strijd tegen matchfixing. Het CBV heeft op haar website geplaatst dat het een samenwerking aangaat met Unibet. De trainersvakbond en de bookmaker, met Zweedse roots, werken samen om wedstrijdmanipulatie te voorkomen.

Samen sterk

Unibet Impact is het initiatief waarmee Unibet invulling geeft aan haar maatschappelijke taak in Nederland. In het kader van Unibet Impact is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Coaches Betaald Voetbal. Omdat niet alleen spelers, maar ook coaches en trainers worden getroffen door matchfixing, hopen de twee groepen informatie over het onderwerp te kunnen verspreiden. Directeur van Coaches Profvoetbal Mario Captein zegt dat zijn team heeft geprofiteerd van Unibet’s schat aan expertise op dit gebied:

Trainers en coaches zijn ook mensen, en ook zij kunnen kwetsbaar zijn voor steekpenningen. Daarom is het cruciaal om toegang te hebben tot informatie over de risico’s en gevolgen van match fixing. Unibet bestrijdt al meer dan twintig jaar matchfixing en zijn actief in opsporing van manipulatie in de sport. Unibet’s gebruik van deze kennis om haar klanten te informeren over hoe ze match-rigging kunnen herkennen, wordt zeer op prijs gesteld.

De CBV en Unibet

De Coaches Betaald Voetbal is de vakbond voor beroeps voetbaltrainers. Tegen het jaar 2020 had de oorspronkelijke groep uit 1991 al 576 leden verzameld.  In een recent interview ging Kessels ook al in op het risico van match-fixing. Volgens Kessels komt de geloofwaardigheid van alle matches in het gedrang als blijkt dat er ook maar één is gemanipuleerd. Ajax, AZ, SC Cambuur, De Graafschap, Heracles, NAC en Telstar zijn allemaal teams die Unibet heeft gesponsord naast de samenwerking met Coaches Betaald Voetbal.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.