Bekend van:

Sinds het begin van het WK zijn er 25.000 gokkers bijgekomen in België


De Kansspelcommissie zegt dat er 25.000 nieuwe online gokkers op de Belgische markt zijn gekomen sinds het WK in Qatar begon. De Kansspelcommissie spreekt van een kortdurige rage.

Het wereldkampioenschap voetbal, dat enkele weken geleden begon in Qatar, is een van de belangrijkste sportevenementen van het jaar. In ieder geval in de landen van onze zuiderburen zorgt een groot eindevenement er vaak voor dat meer mensen online willen wedden. Sinds de start van het WK voetbal in Qatar zijn er in België 25.000 meer mensen begonnen met gokken. Dat zegt de Kansspelcommissie in een gesprek met de Gazet van Antwerpen.

Voorafgaand aan het WK zei de toezichthouder dat ze dachten dat er meer gokkers verwacht worden. Medio november stuurde zij een brief aan de vergunninghouders met een lijst van eisen. De Kansspelautoriteit (Ksa) in Nederland schreef voorafgaand aan het WK in Qatar een soortgelijke brief. Tijdens de voetbalcompetitie werd ook duidelijk gemaakt dat geautoriseerde online casino’s de reeds opgestelde regels moeten volgen.

Ksc adviseert: niet meer dan 5% van je inkomen aan gokken 

Het Belgische bestuursorgaan stelt voor dat gokkers niet meer dan 5% van hun inkomen aan gokken besteden. Daarom mogen ze niet op gevaarlijke manieren gokken. De Kansspelcommissie zegt dat een gokker die € 2.000 netto per maand verdient, niet meer dan € 100 uit zou moeten geven aan WK-gokken.

€ 5.000 voor een weddenschap van € 5

België is niet blij met het WK voetbal omdat de Rode Duivels in de groepsronde eruit werden getrapt. Maar in ieder geval één Belg kijkt met plezier terug naar het WK. In een artikel in de Gazet van Antwerpen stond dat een gokker in het Betcenter in Berchem €500.000 won met enkel €5. Zestien van de negentien games die hij koos waren correct verspeld. De winnaar vroeg om anoniem te blijven. Niemand weet wat voor weddenschap de Antwerpenaar precies afsloot om het half miljoen te winnen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.