Bekend van:

Storing Nederlands Cruks opgelost


Het zelfuitsluiting systeem Cruks kon geen registraties aannemen vanwege een storing met de Nederlandse DigiD.  De Nederlandse kansspel toezichthouder de Kansspelautoriteit (KSA) heeft aangekondigd dat het nationale zelfuitsluiting systeem voor kansspelen Cruks inmiddels weer nieuwe registraties kan aannemen. Het systeem lag meer dan een dag stil vanwege een fout in DigiD, het Nederlandse online ID-systeem. De fout betekende dat het voor spelers niet mogelijk was om een ​​bestaande registratie op het systeem te registreren of te wijzigen. 

Rommelig

Gokaanbieders konden nog steeds verplichte controles uitvoeren om te zien of klanten bij Cruks zijn geregistreerd en of ze mogen gokken. Het probleem is nu opgelost en spelers kunnen zich weer registreren of hun registratie wijzigen.

Cruks (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) wordt al tijden getroffen door een aantal problemen, met name bij de eerste lancering. De opening van de Nederlandse gereguleerde online kansspelmarkt werd een dag opgehouden door een storing van Cruks. In december adviseerden de KSA operators om hun databases te controleren nadat ze een  storing in het systeem hadden vastgesteld .

Meer ongeregeldheden

De KSA heeft ook klachten onderzocht van mensen die zichzelf hadden uitgesloten, maar zeiden dat ze binnen konden komen en  spelen in speelhallen op het land. Het herinnerde exploitanten eraan dat sancties kunnen worden toegepast indien zij spelers niet controleren op het systeem. Vorige maand meldde de KSA dat er meer dan 20.000 mensen waren  geregistreerd op Cruks. Het meldde ook dat eind vorige maand de Cruks-database meer dan 148 miljoen keer was geraadpleegd.

Aanmelden

Denk jij dat jezelf uitsluiten van gokgelegenheden voor jou op dit moment een goed idee is? Dan kun je jezelf aanmelden bij Cruks. Een periode van uitsluiting kan vanaf een half jaar tot 99 jaar. Het is na aanmelding niet mogelijk om je meteen weer af te melden. Er gaat uiteraard dan uiteraard een gedegen onderzoek vooraf aan de reden van afmelden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.