Bekend van:

Tennis: de hoogtepunten van deze week


De ATP Finals zijn net om de hoek, maar eerst is er de kleine kwestie van de Paris Masters om voor te zorgen. Novak Djokovic en Rafael Nadal zijn de grootste namen in de stad, maar afgezien van de geblesseerde Alexander Zverev, zal de hele top tien van de wereld deelnemen aan het laatste ATP 1000-evenement van het seizoen. Het is de 50e editie van een van de hoogtepunten van het mannen jaar en titelverdediger Djokovic wil zijn eigen record breken door het evenement voor de zevende keer te winnen.

Favoriet arriveert in topvorm

Djokovic begint het toernooi niet als hoogst geplaatste, maar dat heeft alles te maken met het aantal toernooien dat hij heeft gemist en niets aan zijn huidige vorm. De groenblijvende 35-jarige heeft back-to-back titles in Tel Aviv en Astana geclaimd, met een winning streak van negen wedstrijden. Daarentegen heeft Casper Ruud, de hoogste reekshoofd in de wijk van Djokovic, verloren in de eerste ronde van zijn laatste twee toernooien en zal hij zijn spel moeten opvoeren om een ​​nieuwe vroege exit te voorkomen.

De kampioen van 2018, Karen Khachanov, is een potentiële tegenstander in de derde ronde, maar het zal een verrassing zijn als Djokovic niet de laatste vier haalt waar, naast oude rivaal Rafael Nadal, de halve finalist van de Australian Open Stefanos Tsitsipas een potentiële tegenstander is.

Tienersterren die een indruk willen maken

Hoewel Djokovic terecht de meeste krantenkoppen haalt, gaat het niet alleen om de Servische superster, aangezien een groot aantal frisse jonge talenten hopen een impact te maken. Carlos Alcaraz heeft een fantastisch jaar achter de rug, hij pakte zijn eerste Grand Slam-titel in zijn carrière op de US Open en werd in september op 19-jarige leeftijd de jongste nummer één van de wereld in de ATP-geschiedenis.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.