Bekend van:

TOTO tijdens WK gericht op oranje, niet Qatar


Arno de Jong, marketingdirecteur van de Nederlandse Loterij, vertelde in het radioprogramma BV Sport over de plannen van TOTO om iets te doen tijdens het WK in Qatar. Reclame voor het kanaal was een belangrijk aandachtspunt van zijn uitzending.

AllSportsRadio

In de aflevering van BV Sport van vandaag op AllSportsRadio was Arno de Jong, marketingdirecteur van de Nederlandse Loterij, aanwezig. Als onderdeel van de show spraken presentatoren Frank van den Wall Bake en Robert Denneman met De Jong over de vele merken en promotionele initiatieven van de Nederlandse Loterij.

Er werd onder meer gesproken over het dreigende verbod op algemene reclame voor kansspelen met een hoog risico. Daarnaast kregen de online gokindustrie en sportsponsoring veel aandacht op de show. Ook de FIFA World Cup 2022, die in Qatar wordt gehouden, was onderwerp van gesprek.

Verbod op advertenties

In antwoord op een vraag zei De Jong dat de veelvuldige debatten in de Nederlandse wetgever over gokreclames een significant effect hebben op de Nederlandse Loterij. De directeur marketing sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat de online gaming-industrie niet de kans heeft gekregen om te bewijzen dat sponsoring en reclame verantwoord kunnen worden aangepakt.

Er werd ook vermeld dat het stuk werd ingepakt door een gevoelig onderwerp naar voren te brengen. Over een maand is Qatar gastheer van het WK 2022 en de gastheren vragen zich af of Arno de Jong van plan is om aanwezig te zijn. De KNVB wordt immers ondersteund door sponsors als Staatsloterij en TOTO. Het antwoord was voor De Jong meteen duidelijk: nee. De Nederlandse Loterij stuurt niemand naar Qatar.

Voor alle duidelijkheid, zij zijn fan van het Nederlands elftal en niet van het WK in Qatar.

Noch het land, noch het toernooi zal op enigerlei wijze worden geadverteerd. Omgekeerd zal TOTO wel op tijd voor het WK 2022 marketing campagnes lanceren. Het WK 2022 is naast het belangrijkste voetbalevenement ter wereld ook het belangrijkste evenement voor Nederlandse bookmakers.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.