Bekend van:

Tulipa Ent gaat online gaming in Nederland aanbieden


Tulipa Ent , een Maltese filiaal van ComeOn Group, heeft een vergunning gekregen om op de Nederlandse markt te opereren. Zoals gemeld door iGaming Business, is het merk goedgekeurd voor lancering door de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Tulipa Ent komt Nederland binnen

Tulipa Ent is de twintigste exploitant die in Nederland, na de herregulering van de markt, een vergunning heeft gekregen. De vergunningverlening van Tulipa Ent is in lijn met de Nederlandse Wet kansspelen op afstand (KOA), die exploitanten in staat stelt legaal online kansspelen aan te bieden in ons land.

Volgens iGaming Business is de Kansspelautoriteit nog steeds onzeker over het domein waarop Tulipa Ent zou willen opereren. Echter, zodra de exploitant zijn beslissing heeft genomen, zal het domein worden vermeld in de Kansspel Wijzer, de officiële Nederlandse gok gids.

Tulipa Ent

Aangezien Tulipa Ent een naam is die nauwelijks bekend is in de gokwereld, denken professionals dat het een nieuwe Nederlandse dochteronderneming van Come On Group zou kunnen zijn. Volgens de Malta Company Database is Tulipa Ent Ltd. medio maart dit jaar opgericht. Het bedrijf heeft 1.500 uitgegeven aandelen en heeft volgens de database twee bestuurders, namelijk Christiano Blanco en Juergen Reutter. Ter referentie: Blanco is de huidige chief product officer van ComeOn Group, terwijl Reutter de waarnemend chief executive officer van het bedrijf is. De aanwezigheid van Blanco en Reutter in Tulipa Ent lijkt het idee te versterken dat de exploitant een dochteronderneming is van ComeOn Group die zich op de Nederlandse markt zou richten.

De Nederlandse markt blijft zich ontwikkelen

Dit jaar werd de Nederlandse gokmarkt ook uitgebreid door verschillende B2B gokbedrijven. In juli ontving de iGaming-solutions aanbieder,  Delasport een certificering van Gaming Laboratories International, waardoor het zijn aanbod in Nederland kon lanceren.

Een maand eerder maakte Swintt, een bekende aanbieder van gokspellen, een intreden in Nederland dankzij een overeenkomst met Fair Play Casino. De slots-specialist voorzag laatstgenoemd bedrijf van zijn voortreffelijke portfolio van interessante slot titels.

Hoewel de Kansspelautoriteit gunstig is geweest voor bedrijven die hun licenties eerlijk verdienen, heeft ze er hard aan gewerkt om kansspelen zonder vergunning volledig van de Nederlandse markt te bannen. Sinds begin deze maand heeft de Autoriteit twee zwarte markt exploitanten gevraagd hun activiteiten in Nederland per direct te staken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.