Bekend van:

Unibet en Green Boarding Network gaan samenwerking aan 


Per 1 september 2022 werkt Unibet samen met het Dutch Green Boarding Network. Het huidige project van dat bedrijf is de installatie van Green Boardings bij gemeenschap sportcomplexen. De Green Boardings fungeren niet alleen als billboards, ze zuiveren ook de lucht en verzamelen zonne-energie in hun directe omgeving. Veertig niet-professionele clubs krijgen een financiële boost van Unibet om aan verduurzaming te doen.

Green Boardings

Multifunctioneel zijn billboards! De borden dienen dus voor verschillende doeleinden. Zo kunnen de panelen gebruikt worden om zonne-energie op te wekken en kan de Green Boarding helpen om de lucht te zuiveren.

Op speldagen en oefenavonden kunnen adverteerders gebruik maken van het led scherm in de panelen. Als er geen games gaande zijn, kunnen de vaste panelen gebruikt worden om duurzame energie op te wekken in de vorm van zonne-energie. Het hele jaar door wordt de stikstofuitstoot tot een minimum beperkt dankzij het constant draaiende luchtzuiveringssysteem.

In de persverklaring staat dat Unibet en Green Boardings de amateursportclubs hebben geholpen geld te besparen en hun ecologische voetafdruk helpen te verkleinen. De gezamenlijke inspanningen van alle aangesloten clubs hebben geresulteerd in een besparing van € 660,000 aan energiekosten en de verwijdering van stikstof gelijk aan 190 retourvluchten van Amsterdam naar Parijs. Jasper Hunting, commercieel directeur van Green Boarding Network, is dan ook erg blij met de samenwerking.

Teamsponsoring wordt verzorgd door Unibet Impact

Managing Director van Unibet Nederland Lennart Kessels zegt dat het initiatief uitstekend past bij Unibet’s filantropische tak, Unibet Impact. Onder andere TEC uit Tiel en Lisse FC die in de Tweede Klasse spelen zijn aangesloten bij het Green Boarding Network. De oude club van Frenkie de Jong, ASV Arkel, gebruikt eveneens groene borden rond hun velden.

Unibet Impact hecht veel waarde aan samenwerking en biedt financiële steun aan basisorganisaties. Unibet doneert gratis t-shirts, shorts, sokken en tassen aan vijftig verschillende sportteams. De bookmaker, met roots in Zweden, werkt samen met de Coaches Betaald Voetbal om voorlichting over anti-match-fixing (CBV) te verspreiden.

Unibet is sinds kort ook sponsor van meerdere Nederlandse betaald voetbal teams. Onder de Eredivisie-clubs waarmee de bookmaker in kwestie contracten sloot, zijn Ajax, AZ en SC Cambuur Leeuwarden.

Unibet steunt een aantal clubs in de Keuken Kampioen Divisie, waaronder NAC, Heracles, Telstar en De Graafschap. Ter ere van oud-coach Simon Kistemaker, die aan kanker is overleden, organiseerden bovengenoemde clubs en Unibet begin deze maand de Kist Cup. Support Casper, een non-profitorganisatie die studies naar alvleesklierkanker financiert, ontving het geld van de wedstrijd. Als onderdeel van de jaarlijkse training van Telstar en De Graafschap wordt jaarlijks de Kist Cup gespeeld.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.