Bekend van:

Unibet gaat mogelijk wielerploeg van Bas Tietema sponsoren


Bas Tietema is naar verluidt bezig met het vormen van zijn eigen wielerploeg. Het gerucht dat Team Tietema gesponsord wordt door bookmaker Unibet wordt gemeld door De Telegraaf en WielerFlits.

Het team

Bas Tietema, vooral bekend van zijn YouTube-kanaal Tour de Tietema, trad begin dit jaar toe tot wielerploeg Bingoal, zo bleek. Die ervaring was echter van korte duur omdat Tietema later het Belgische team verliet. Voor zijn vertrek verklaarde hij dat Team Tietema, zijn eigen wielerploeg, mogelijk zou worden geconverteerd.

Tietema is momenteel met zijn YouTube-maatjes Josse Wester en Devin van der Wiel bezig met het organiseren van de pas opgerichte wielerploeg. Volgens een aantal op de website WielerFlits geciteerde bronnen begint Team Tietema vorm te krijgen. Nu zouden zes renners, waaronder Bas Tietema, onder contract staan.

Het gerucht gaat dat de meeste andere renners van Team Tietema eveneens Nederlands zijn. Daarnaast zouden Hartthijs de Vries, Martijn Budding, Joren Bloem en Tomá Kopeck betrokken zijn. Ondanks dat hij een Tsjechische renner is, heeft Kopeck zijn hele leven in Nederland doorgebracht. Volgens WielerFlits moet de Britse renner Harry Tanfield de zes afmaken.

Team Tietema en Unibet

Tietema moest naast renners ook nog sponsors voor zijn ploeg vinden, en naar verluidt heeft hij dat al gedaan. In het artikel op WielerFlits wordt bookmaker Unibet genoemd als sponsor van Team Tietema. Dit bericht was ook in de Telegraaf te lezen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Unibet betrokken raakt bij de wielergemeenschap. Het Unibet.com Cycling Team werd opgericht in 2006. Het wielerteam van de bookmaker bestond destijds uit Frank Vandenbroucke uit België en Laurens ten Dam.

Unibet en wielrennen

Het merk Unibet was in 2016 verbonden aan de KNWU-wielerorganisatie. Die stemde ermee in om de Nederlandse bond in vier jaar tijd in totaal € 7 miljoen te geven, maar na een jaar werd de regeling opgezegd omdat de Wet Kansspelen op afstand nog niet was ingevoerd. Zonder om er iets voor terug te vragen, gaf Unibet de KNWU €1 miljoen.

In 2017 werd Unibet kort genoemd als potentiële wielersponsor, maar de deal met het Cannondale-Drapac-team ging uiteindelijk niet door. Omdat het adverteren voor online gokken in verschillende gebieden illegaal was, heeft Unibet zich teruggetrokken.

Internationaal

Het gerucht gaat dat Tietema en Unibet in 2023 op continentaal niveau willen debuteren. De YouTuber hoopt over een jaar met zijn wielerploeg naar een ProTeam te gaan. Hoewel de uit Zwolle afkomstige Tietema blijkbaar bezig is met het verkrijgen van de teamlicentie, is deze nog niet verleend. Als de informatie van WielerFlits en De Telegraaf klopt, kun je straks op de Noord-Europese races rekenen op de ploeg van Tietema en Unibet.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.