Bekend van:

Van Gaal probeert verschillende keepers uit


Nederland en Polen strijden donderdagavond in de vijfde wedstrijd van de Nations League tegen elkaar. De game is een cruciale kans voor spelers om hun vaardigheden te laten zien, aangezien het WK zo dichtbij is. Volgens bondscoach Van Gaal geeft aan dat er problemen zijn met de keepers.  Echte toppers worden door de coach en door trainer Frans Hoek niet echt gezien. Justin Bijlow stak een tijdlang zonder twijfel boven de rest uit. Echter kijkt Van Gaal kijkt nu noodgedwongen naar andere keepers, nadat de Feyenoord doelman een minder indrukwekkende fase kende.

Keepers centraal

Bij Oranje zijn er momenteel zes keepers. Voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België zijn door Van Gaal vier keepers gekozen. De gelukkigen zijn Jasper Cillessen, Mark Flek, Remko Pasveer en Andries Noppert. Bijlow en Kjell Scherpen trokken zich terug, maar Van Gaal besloot ze alsnog op te nemen. Hij wil een streng laten testen om te bepalen wie de beste penaltykiller is. Dat is volgens Van Gaal een cruciale factor voor succes op het WK.

De kans dat Scherpen zich als (reserve)keeper kwalificeert voor het WK is flink vergroot als hij vaardig genoeg is bij het stoppen van penalty’s. Het blijven indrukwekkende ontwikkelingen. De keeperswissel is in wezen uitgevonden door de coach voor het WK 2014. Als het om het WK gaat, wil Van Gaal koste wat kost penalty’s vermijden.

Aandacht voor de keepers

Daarom legt hij in de dagen voorafgaand aan de cruciale uitwedstrijd in Polen speciale nadruk op de keepers. Hij heeft immers beloofd om met de keepers te praten voordat hij zijn WK-aankondiging doet. Daarom maakte hij zijn keuzes voor Pasveer (38) en Noppert (28). Hij wil geen keeper uitkiezen voor het WK zonder ze eerst in actie te zien. Voormalig nummer één-doelman Bijlow hoeft zich dus geen zorgen te maken. Zeker niet als de Feyenoord-doelman penalty’s kan redden.

Hoek en Van Gaal huren zelfs Peter Murphy in, een voormalig volleybalcoach. Deze is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderzoek en zijn bevindingen kunnen van onschatbare waarde zijn bij het helpen van de keepers hun pogingen om penalty’s te redden. Bovendien zal hij strafschoppers helpen bij het gebruik van aangepaste technieken om de tegenstander uit het spel te zetten. Dat betekent dat het de komende tijd cruciaal wordt om de keepers centraal te stellen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.