Vergelijk Wedkantoren – 100% legale Nederlandse

Wedkantoren (of bookmakers, zoals ze ook wel genoemd worden) zijn belangrijk voor iedereen die graag een gokje waagt. Want zonder deze gokbedrijven kun je dat wedden op voetbal, tennis, Formule 1 of darts wel vergeten. Het wedkantoor is zeker geen nieuw fenomeen. Al in de tijd van de oude Romeinen liepen er mensen rond de arena’s die weddenschappen aanboden. Sinds die tijd zijn de wedaanbieders wel een stuk professioneler geworden. De online bookmakers van nu regelen werkelijk alles wat met het wedden te maken heeft. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op die ene belangrijke taak: het uitzoeken van de winnende weddenschap.

Momenteel de enige legale Nederlandse bookmaker ⬇️

Binnenkort

Nieuwe kansspelwet 2021

Dit jaar [2021] zal er een nieuwe kansspelwet in Nederland in werking treden. Hierdoor zullen meer bookmakers tot de markt worden toegelaten.

Toto.nl

#1 KEUZE

  • Nederlands bookie

  • Licentie NL Kansspelautoriteit

  • Betrouwbare reputatie

Houd Wedkantoor.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Dit is de lange lijst met taken van een wedkantoor

Wanneer je een online gokplatform bezoekt, valt je oog meteen op het grote wedaanbod. Dat begint al bij de lijst met sporten. Wedkantoren specialiseren zich maar zelden in één sport. Gelukkig maar, want zo kun je het wedden op de Eredivisie gemakkelijk afwisselen met het wedden op Wimbledon, de Grand Prix van Monaco of het wedden op het WK darts. Zelfs als je je alleen op het voetbal concentreert, is het aanbod gigantisch. Wedkantoren kijken naar competities en toernooien van over de hele wereld. Hierdoor valt er bijna 24/7 iets te wedden. In de ochtend zet je je geld in op competities uit Azië, in de vroege avond kijk je naar Europa, en als de zon al lang onder is, verschuift je aandacht naar Zuid-Amerika.

De belangrijkste taak van een online wedkantoor is om een zo breed mogelijk wedaanbod te creëren. Op deze manier valt er voor iedereen iets te beleven. Dat brede wedaanbod zit hem niet alleen in de verschillende sporten en competities. De bookmaker creëert namelijk graag verschillende soorten weddenschappen. Tijdens die spannende tennismatch kun je wedden op de winnaar, op het aantal sets, de exacte eindstand of het aantal aces. Liefhebbers van voetbal wedden onder andere op de eerste doelpuntenmaker, de situatie bij rust of op een even/oneven aantal doelpunten. Achter al die weddenschappen staat weer een andere quotering. Ook daar is de bookmaker verantwoordelijk voor.

Het vinden van een mooie weddenschap lukt alleen als er een goed platform staat. Laat dat maar aan de bookmakers over! Daarnaast zorgen de gokbedrijven ervoor dat stortingen vlot verwerkt worden zodat je meteen kunt beginnen met gokken. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Er zitten genoeg klantenservicemedewerkers klaar om je snel weer aan de gang te krijgen. Online wedkantoren doen er alles aan om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Je hoeft niet eens actie te ondernemen als je de weddenschap hebt gewonnen. De bookmaker verwerkt jouw voorspelling automatisch en bij winst krijg je het geld vanzelf in je account gestort. Makkelijker kan het niet.

Bookmakers hebben een dagtaak aan de quoteringen

Het woord ‘quotering’ viel al even. Als gokker weet je natuurlijk hoe belangrijk de quotering is, aangezien het precies aangeeft hoeveel winst je kunt maken. Voor wedkantoren zijn quoteringen ook van groot belang. Is het getal achter de weddenschap te laag, dan gaan gokkers liever naar een ander. Is de quotering eigenlijk te hoog? In dat geval moet het wedkantoor oppassen dat het geen verlies lijdt. Kortom, het vaststellen van quoteringen is precisiewerk.

Wedkantoren zijn zelf verantwoordelijk voor de getallen die achter de weddenschappen staan. Met die enorme reeks met sporten, wedstrijden en weddenschappen kun je je wel voorstellen dat het bepalen van quoteringen een dagtaak is. Veel bookmakers hebben dan ook een aparte afdeling met zogenaamde odds compilers paraat zitten. Deze odds compilers zijn de hele dag bezig met statistieken analyseren, waarbij het actuele sportnieuws absoluut niet wordt vergeten. Voor het analyseren van die statistieken krijgen de odds compilers hulp van computerprogramma’s zodat ze heel nauwkeurig kunnen bepalen hoe groot de kans is dat iets gebeurt. Elke uitkomst van een weddenschap krijgt op deze manier een percentage toegekend. Zo is er misschien een 85% kans dat Djokovic de wedstrijd in de eerste ronde van Wimbledon wint, tegen een 15% kans voor zijn tegenstander. Dat percentage zetten ze met behulp van een formule om in een quotering. Toch kijken de odds compilers niet alleen naar de winkansen voordat ze de quoteringen definitief online zetten. Ze houden namelijk ook rekening met de winstmarge van de bookmaker en ze kijken naar de populariteit van de weddenschap. Alles bij elkaar zorgt voor die minutieus vastgestelde quotering. Omdat er geen fouten mogen ontstaan, is dit in de ogen van de bookmakers misschien wel de belangrijkste taak die ze uitvoeren.

Een goede bookmaker deelt informatie

Bij het vaststellen van quoteringen vertrouwen bookmakers op de statistieken. Als gokker moet je precies dezelfde tactiek toepassen. Statistieken vormen namelijk de basis van elke weddenschap. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken voordat je uitgebreide wedstrijdstatistieken hebt gevonden. De online wedkantoren zetten dit soort informatie graag op hun platform zodat jij een goed onderbouwde beslissing kunt nemen. Sommige bookmakers gaan zelfs een stapje verder en vertalen de statistieken naar wedtips. Dit lijkt tegenstrijdig aangezien de wedkantoren er baat bij hebben dat je verliest. Toch delen ze graag informatie om zo een gezond gokklimaat te laten ontstaan.

Naast het delen van statistieken en wedtips delen de wedkantoren nog andere informatie. Zo kun je op de platforms lezen over thema’s als veilig wedden en wat je moet doen bij gokverslaving. Wedkantoren zijn dus ook informerend bezig en nemen hun verantwoordelijkheid. Dit geeft meteen het vertrouwen dat nodig is om zorgeloos te kunnen wedden.

Zoveel aanbod, maar hoe kies je de juiste?

De taken van wedkantoren zijn helder. Ze zetten weddenschappen online, bepalen de quoteringen en ze delen statistieken en andere informatie zodat het eerlijke strijd wordt. Ook over praktische zaken hoef jij je geen zorgen te maken. Het wedkantoor verwerkt je wedbriefje automatisch, de winst staat binnen een paar minuten na de wedstrijd in je account en bij vragen kun je altijd terugvallen op de klantenservice. Jij hoeft je alleen maar op de voorspelling te richten, het wedkantoor doet de rest.

Doordat alle wedkantoren op dezelfde manier werken, lijkt het weinig uit te maken waar je een account aanmaakt. Maar schijn bedriegt! Als je een aantal gokplatforms wat beter bestudeert, merk je al snel dat er wél verschillen zijn. Sterker nog, het gaat vaak om cruciale verschillen. Zo zijn er verschillen in het wedaanbod. Bij de ene bookmaker heb je bijvoorbeeld veel keuze als je graag op lagere voetbaldivisies wedt, terwijl de Dritte Bundesliga en Football League Two op een ander platform volledig ontbreken. De verschillen in quoteringen zijn al net zo zichtbaar. Sommige wedkantoren zetten standaard hoog in omdat ze met een lage winstmarge werken. Bij andere bookmakers mag je al blij zijn als de quotering rond het gemiddelde zit. Andere verschillen die je tegenkomt, hebben te maken met de bereikbaarheid van de klantenservice, de stortingsmethode, de bonusacties en het wel/niet aanwezig zijn van een app. Zelfs de gebruiksvriendelijkheid van het platform speelt een rol. Op sommige gokplatforms kun je gewoon lastig je weg vinden omdat de indeling onlogisch is of omdat er extra stappen nodig zijn om bij die lijst met weddenschappen te komen.

Het zou natuurlijk makkelijk zijn als we jou de naam konden geven van het beste wedkantoor dat er bestaat. Helaas, zo werkt het niet. De keuze is heel persoonlijk, en daarom moet je goed weten wat je precies van een wedkantoor verwacht. Maak een lijstje met eisen en kijk wat de verschillende platforms te bieden hebben. Onze reviews zijn daarbij een onmisbaar hulpmiddel.

Een Nederlandse licentie is essentieel voor jouw bookmaker

Je zoekt een wedkantoor dat bij je past en dat aan jouw eisen voldoet. Wat die eisen precies zijn, verschilt van persoon tot persoon. Maar of je nu voor de hoogste quoteringen of juist voor een extra ruim wedaanbod gaat, er is één eis die sowieso bovenaan je lijst hoort te staan. We hebben het dan over de licentie.

Er zijn veel gokbedrijven actief op internet. Eén zoekopdracht in Google en er verschijnt meteen een lange rij met online wedkantoren op je scherm. Veel van deze wedkantoren zijn in ons illegaal. Het grote probleem met zo’n illegale bookmaker is dat je niet weet of je gegevens wel veilig zijn en of er geen criminele activiteiten achter zitten. Ook is het maar afwachten of je de winst überhaupt krijgt uitgekeerd. Kortom, je hebt iets meer zekerheid nodig wanneer je gaat wedden op sport. Een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) biedt die zekerheid. De KSA houdt namelijk actief een oogje in het zeil bij de bookmakers die beschikken over een officiële licentie voor de Nederlandse gokmarkt. Hierdoor weet je zeker dat alles eerlijk verloopt, dat privacygevoelige informatie veilig is én dat het wedkantoor eerlijk en transparant te werk gaat. Op Wedkantoor.nl vind je overigens alleen recensie van gokbedrijven die over zo’n Nederlandse licentie beschikken. Dat scheelt weer, want zo hoef jij niets te controleren!