Bekend van:

Vermoedelijke matchfixing in een UFC-gevecht


Bij een UFC-gevecht kan er sprake zijn geweest van wedstrijdmanipulatie. Vorige maand werden verdachte weddenschappen gesloten op de wedstrijd tussen Darrick Minner en Shayilan Nuerdanbieke.

Er wordt onderzoek gedaan naar een vermeend matchfixing-incident met betrekking tot het MMA gevecht tussen Darrick Minner en Shayilan Nuerdanbieke tijdens het UFC Vegas 64 op 5 november. Volgens The Guardian werden er vlak voordat het gevecht begon grote weddenschappen geplaatst op een overwinning van Nuerdanbieke in 2,5 ronden of minder op TKO. Voorafgaand aan het gevecht leek tegenstander Minner geblesseerd te zijn. Hierdoor versloeg Nuerdanbieke zijn tegenstander eenvoudig op TKO in de eerste ronde.

Het was interessant om te zien hoeveel weddenschappen er waren geplaatst op de overwinning van de Chinese UFC-vechter door vroege TKO. Zijn eerste drie gevechten vereisten allemaal een jurybeslissing. In de UFC heeft Minner tot nu toe nog nooit een (T)KO-verlies in de eerste ronde geleden. Het contract van Minner werd onmiddellijk beëindigd na de verliezende wedstrijd en de suggestie van matchfixing. Tevens schorste de Nevada State Athletic Commission (NSAC) hem .

Coach Krause is een bekende gokker

James Krause, de coach van Minner, is ook voor onbepaalde tijd geschorst door de UFC in afwachting van de uitkomst van het matchfixing-onderzoek. Ook zijn voor onbepaalde tijd alle vechters die hij vertegenwoordigt geschorst door de UFC. De beschuldigingen van matchfixing hebben nog geen reactie ontvangen van Krause.

James Krause is een voormalige UFC-vechter die nu een coach, maar ook een bekende gokker is. Hij beweerde op The MMA Hour dat hij een Discord-kanaal onderhoudt waar 2.000 mensen gokken bespreken, wedadvies uitwisselen en weddenschappen sluiten. Daarnaast was hij de presentator van het op sportweddenschappen gerichte YouTube-programma 1% Club.

Ontario en Alberta in Canada hebben weddenschappen op UFC-gevechten tijdelijk verboden na de Minner-Nuerdanbieke-wedstrijd. Wedden op wedstrijden van coach Krause is verboden in New Jersey. Sinds afgelopen vrijdag zijn UFC-weddenschap wederom geaccepteerd door de Alberta Gaming, Liquor, and Cannabis Authority. 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.