Bekend van:

18 Veelgemaakte missers in sportweddenschappen


Als je net als de meeste sport gokkers bent, dan ben je altijd op zoek naar manieren om je gok strategie te verbeteren en je winkansen te vergroten. Helaas is het maken van fouten bij sportweddenschappen maar al te gemakkelijk en kan dit vaak tot kostbare verliezen leiden. We lichten graag 18 veelvoorkomende fouten toe die sport gokkers maken en tips hoe je ze kunt vermijden.

1. Te veel inzetten plaatsen

Een van de grove vergissingen die sport gokkers maken, is het plaatsen van te veel inzetten. Het is eenvoudig om verstrikt te raken in de opwinding van het wedden en links en rechts sportweddenschappen te beginnen, maar dit kan vaak alleen maar tot vervelende ervaringen leiden.

Wanneer je meerdere sportweddenschappen plaatst, wordt het namelijk veel moeilijker om de risico/opbrengst verhouding voor elke weddenschap nauwkeurig in te schatten. Als gevolg daarvan is de kans groter dat je slechte weddenschappen plaatst.

Probeer jezelf in plaats daarvan te beperken tot niet meer dan twee of drie inzetten per dag. Dit zal je helpen gefocust te blijven op de spellen die voorhanden zijn en je kansen om te winnen vergroten.

2. Bet Bias

We snappen het! Je bent een diehard fan. Maar er is geen reden waarom je zou moeten wedden op een team dat gedoemd is te mislukken, alleen omdat het jouw favoriet is. Het gaat alle kanten op. Als je een team niet leuk vindt, betekent dit niet dat je tegen hen moet wedden. Bij wedden op sport is het belangrijk om objectief te blijven en beslissingen te nemen op basis van het beschikbare bewijs, niet jouw persoonlijke vooroordelen.

3. Wedden met je emoties

Dit is nog een valkuil die aansluit bij bet bias. Wanneer je je emoties de overhand laat krijgen, wordt het erg lastig om rationele beslissingen te nemen over je inzetten. Wanneer jouw team bijvoorbeeld hun eerste wedstrijd van het seizoen verliest, reken dan niet af op de bookmakers door te verdubbelen bij volgende wedstrijden. Dit soort gedrag zal alleen maar leiden tot nog meer verliezende sportweddenschappen.

4. Je huiswerk niet gedaan hebben

Dit is een grote en veelgemaakte! Als je je huiswerk niet doet, zet je eigenlijk in op een mislukking. Wedden is geen snelle manier om (gemakkelijk) geld te verdienen. Er zijn een aantal verschillende factoren waarmee je rekening dient te houden bij het plaatsen van sportweddenschappen. Ze zijn helaas niet allemaal meteen duidelijk. Veel mensen hebben bijvoorbeeld de neiging om zich uitsluitend te concentreren op de huidige stand of match-ups bij het maken van hun keuzes. Iets wat kan leiden tot kostbare fouten. Om de best geïnformeerde beslissing mogelijk te maken, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de oppervlakkige informatie en zaken als blessures, thuisvoordeel en spelers moreel ook te analyseren.

5. Je vaardigheidsniveau overschatten

We kennen het allemaal… Je hebt de laatste drie games verzilverd en je denkt dat je een gok prof bent. Maar deze keer plaats je je sportweddenschappen en verlies je ineens veel geld. Wat er is gebeurd?

Als dit klinkt als iets dat je ooit is overkomen, komt dat door een veelgemaakte inschattingsfout. Dit is wanneer mensen geloven dat hun succes voor onbepaalde tijd zal voortduren en als gevolg daarvan maken ze slechte gok keuzes.

Laat dit niet gebeuren! Als je een hot streak hebt, blijf dan doen wat je deed. Maar wees niet te zelfverzekerd en verpest het niet voor jezelf door onnodige risico’s te nemen of onvoorzichtig met je financiën om te gaan.

6. Onrealistische verwachtingen hebben

Wanneer je gokt, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Dit betekent dat je niet verwacht elke weddenschap te winnen of overhaaste beslissingen te nemen in de hoop je verliezen direct weer goed te maken.

Onthoud: sportweddenschappen zijn een kansspel en er zullen onderweg ups en downs zijn. Laat een slechte reeks niet veranderen in een volledige falende reeks door je verliezen na te jagen of te verdubbelen op weddenschappen die je niet zou moeten maken. Dat is de weg naar de ondergang.

7. Het niet goed opzetten van je bookmaker saldo

Een (positief) bookmaker saldo is het bedrag dat je opzij zet om te wedden. Experts raden aan een bedrag te reserveren dat je je kunt veroorloven te verliezen; winnen is immers nooit gegarandeerd. Als je niet genoeg geld hebt om je potentiële verliezen te dekken, zorg je voor teleurstelling – en mogelijk financiële ruïnering. Onthoud dat je in elk spel het beste maximaal 3% van je bookmaker saldo gebruikt.

8. Vasthouden aan één bookmaker

Het lijkt wellicht een goed idee om bij dezelfde goksite te blijven, vooral wanneer je je er prettig bij voelt. Maar door dit te doen, loop je mogelijk geweldige bonussen en promoties bij andere bookmakers mis. Niet alleen dat, maar je favoriete wedkantoor heeft wellicht niet de beste odds die op de markt beschikbaar zijn. Het is dus verstandig om rond te kijken en verschillende aanbiedingen te blijven vergelijken.

9. Geen gokstrategie hebben

Sportweddenschappen vereisen een strategische mindset om enige kans te maken om als beste uit de bus te komen. Je dient dan ook te weten welke markten goed zijn, welke niet en wanneer het gepast is om weddenschappen te plaatsen of ze helemaal te vermijden. Ook of je voor enkelvoudige weddenschappen of accumulators gaat; pre-match versus in-play…  Een geweldige strategie kan al die uren aan onderzoek de moeite waard maken. Dus haast je niet om je eerste paar sportweddenschappen te plaatsen zonder een strategie te ontwikkelen of desnoods van een ander over te nemen.

10. Niet flexibel zijn met je weddenschappen

Een van de fouten die gokkers maken, is te vasthoudend zijn met weddenschappen. Dit betekent dat ze weigeren hun oorspronkelijke keuzes te wijzigen, zelfs als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een sportweddenschap hebt geplaatst op Team A om te winnen, en nu is er nieuws dat het team is geblesseerd door een blessure. Als je je weddenschap niet dienovereenkomstig aanpast, kun je dat lelijk op je bammetje krijgen.

11. Wedden onder invloed: niet drinken en wedden

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van: niet drinken en rijden. Wij zeggen, niet drinken en wedden!

Alcohol kan je gekke dingen laten doen, en wedden terwijl je alcohol drinkt, zal niet het gewenste resultaat opleveren. Wanneer je beoordelingsvermogen wordt aangetast door een substantie, dan is het het beste om helemaal niet te wedden. Hetzelfde geldt voor wedden als je moe of anderszins afgeleid bent – de uitkomst kan namelijk rampzalig zijn. Dat is soms eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wedden kan spannend zijn en dan is naar grijpen naar iets wat de zenuwen bedwingt, al snel gedaan. Let hier gewoon erg mee op.

12. Wedden om de verkeerde redenen

Mensen wedden om allerlei redenen. Sommige weddenschappen worden geplaatst om geld te verdienen, terwijl andere worden gedaan uit verveling of omdat men denkt dat het wel een leuk tijdverdrijf is. Wat de reden ook is, je kunt er het beste voor zorgen dat dit niet zomaar een impulsieve beslissing is die in een opwelling wordt genomen! In ieder geval niet met grotere sommen geld.

Wed niet op een team alleen maar omdat ze thuis spelen. Je dient na te denken over hoeveel geld er verloren gaat als de door jou gekozen kant verliest en erachter komen of het de moeite waard is om dat geld te verliezen voor slechts één spelresultaat! Om op de lange termijn te slagen in sportweddenschappen, moet er een soort strategie zijn achter elke inzet die je plaatst (zelfs al is het maar op basis van instinct).

13. Niet profiteren van gratis gok mogelijkheden

Veel online bookmakers bieden nieuwe klanten een aanmeldbonus voor het openen van een account. Evenals andere incentives zoals herlaad bonussen, gratis weddenschappen en meer. Als je geen gebruik maakt van deze aanbiedingen, laat je echt gratis geld op tafel liggen. Check daarom altijd de lopende promoties op een goksite.

14. Je weddenschappen niet diversifiëren

Wanneer je enkel op één team of speler in een bepaald sportevenement wedt, leg je in feite al je eieren in één mand en vergroot je je kansen op verlies. Spreid je weddenschappen en daarmee winkansten over verschillende uitkomsten om je risico te verminderen.

15. Je verliezen najagen

Dit is een van de grootste fouten bij sportweddenschappen gemaakt door amateur gokkers bij alle vormen van gokken. Als je geld begint te verliezen, probeer dan niet terug te komen in het spel door je inzetten te verhogen. Doe gewoon een stapje terug en verklein je risico totdat je weet wat er mis gaat. Vervolgens de boel analyseren en met een betere strategie terugkomen.

16. Grote uitbetalingen/hogere kansen najagen

Deze fout is nauw verwant aan de vorige en komt veel voor onder beginnende sport gokkers. Geloven dat je je weddenschappen eenvoudig kunt verdubbelen wanneer je verliest om je verloren geld snel terug te krijgen, is een trefzekere manier om failliet te gaan. Hetzelfde geldt voor het najagen van hoge odds. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​grote gok te wagen in de hoop veel te winnen, leidt dit vaker wel dan niet tot een totaal verlies.

17. Gegevens niet goed bijhouden

Ook al klinkt het wellicht als een hele klus, het bijhouden van gedetailleerde gegevens van alle geplaatste weddenschappen is uiterst belangrijk voor iedereen die op de lange termijn wil slagen in sportweddenschappen. Hiermee kun je bijhouden hoeveel geld je wint of verliest met elk team, sport, seizoen en meer, zodat je je strategie daarop kunt aanpassen. Dit zal ook helpen bepalen welke teams betere waar voor hun geld bieden bij het plaatsen van toekomstige weddenschappen en welke consequent jammerlijk falen, ongeacht de hype die hen omringt.

18. Niet wedden op underdogs

Alleen wedden op favorieten, is er nog zo eentje. Bookmakers zetten lijnen in de verwachting dat de meeste mensen zullen wedden op het favoriete team. Dus door van dit feit te profiteren en in plaats daarvan op underdogs te wedden, zul je vaak merken dat je uiteindelijk op een voorsprong komt. Dit betekent ook niet blindelings een underdog-team kiezen – onderzoek is nog steeds cruciaal!

Bonustip: blijf gedisciplineerd

Een van de grootste sleutels tot succes bij het wedden op sport is gedisciplineerd blijven en je emoties niet de overhand laten krijgen. Als je je zelfverzekerd voelt, geef dan niet te veel uit; en als je een spel niet goed speelt, blijf dan niet koppig doorgaan met wedden tegen alle verwachtingen in. Alleen maar omdat je geen geld wilt verliezen. Vasthouden aan een verliezende strategie helpt ook niet.

Dat was em. Onze lijst met de 18 meest voorkomende missers in sportweddenschappen en hoe je ze kunt vermijden. Door je bewust te zijn van deze fouten, kun je jezelf in een veel betere positie plaatsen om slimme sportweddenschappen af te sluiten en op de lange termijn vooruit te komen.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.