Bekend van:

1×2 weddenschap


De meest gekozen weddenschap op een voetbalwedstrijd is zonder twijfel de 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in op de winnaar van een wedstrijd óf juist op een gelijkspel. Waarom is dit nou de meest gekozen weddenschap? Hoe werkt deze weddenschap precies? En waar moet je op letten bij het plaatsen van een 1×2 weddenschap? In dit artikel vertellen we je hier graag alles over.

Hoe werkt een 1×2 weddenschap precies?

Binnen alle soorten weddenschappen is dit de meest simpele weddenschap. Bij deze weddenschap bestaan gewoonweg maar drie inzetmogelijkheden én 2 uitkomstmogelijkheden

Bij het inzetten van een 1×2 weddenschap heb je drie mogelijkheden:

  • 1: hierbij zet je in op een overwinning van het thuisteam
  • X: hierbij zet je in op een gelijkspel
  • 2: hierbij zet je in op een overwinning van het thuisteam

Qua uitkomstmogelijkheden bestaat er alleen maar ‘goed’ of ‘fout’. Heb je op team 1 ingezet en wint team 1 daadwerkelijk de wedstrijd? Dan heb je de weddenschap goed. In dit geval zou je bij een gelijkspel of uitoverwinning de bet echter fout hebben.

De werking van een 1×2 weddenschap is al met al simpel te noemen. Dat is dan ook één van de redenen waarom een dergelijke weddenschap zo populair is.

Waarom kiezen veel mensen voor een 1×2 weddenschap?

Door de jaren heen zijn veel soorten weddenschappen ontstaan. Het gaat hierbij om vrij complexe weddenschappen, zoals een Asian Handicap, maar ook om vrij simpele weddenschappen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is een 1×2 weddenschap een vrij simpele weddenschap.

Onder meer vanwege de simpelheid is dit een geliefde weddenschap onder betters. Dit heeft echter niet alleen met de simpelheid te maken, maar ook met onderstaande facetten.

Divers aanbod

Ongeacht op welke voetbalwedstrijd je in wilt zetten, kun je voor een 1×2 weddenschap kiezen. Zou je liever op een ander soort weddenschap inzetten? Dan is dat bij lang niet alle wedstrijden mogelijk. Dit kun je eigenlijk zien als een soort van basisweddenschap. Deze weddenschap vind je dan ook bij alle voetbalwedstrijden waar je op kunt wedden.

Goed of fout

Een ander voordeel is dat deze weddenschap goed of fout is. Je ziet dit bovendien in één oogopslag. Je ziet immers direct of team 1 de wedstrijd gewonnen heeft, of team 2 de wedstrijd gewonnen heeft of dat de wedstrijd in een gelijkspel geëindigd is.

Interessante odds

Een ander kenmerk is dat de 1×2 weddenschappen interessante odds met zich mee brengen. Dit is vooral het feit bij wedstrijden waarvan de winnaar niet duidelijk is. In dat geval krijg je voor team 1, team 2 én een gelijkspel een behoorlijke odd. Keerzijde hiervan is dat het uiteraard lastiger is om zo’n wedstrijd goed te voorspellen.

Ook geschikt voor combiweddenschappen

Heb je het idee dat PSV en Ajax komend weekend hun wedstrijd gaan winnen? En krijg je voor beide overwinningen een odd tussen de 1,40 en 1,50? Dan heeft het niet al te veel zin om op zo’n losse overwinning in te zetten. In dat geval kun je bij een inzet van 10 euro slechts 4 euro winnen.

Ga je graag voor een hogere uitkering? Dan kun je de 1×2 weddenschappen prima met elkaar combineren. Indien je op een winst van PSV en Ajax inzet, verdubbel je je inleg.

Uiteraard moet je hierbij wel met de keerzijde rekening houden: procentueel gezien is de kans op succes een stuk groter. Dat is zeker het geval als je nog meer 1×2 weddenschappen aan een combi weddenschap toevoegt. Mede daarom kiezen veel serieuze betters ervoor om het bij single weddenschappen te houden.

Kenmerken van een 1×2 weddenschap

Spreken de voordelen van een 1×2 weddenschap je aan? En wil je graag een dergelijke weddenschap gaan zetten? Dan moet je goed met enkele kenmerken rekening houden. Het belangrijkste kenmerk is de geldigheid van zo’n weddenschap.

Een 1×2 weddenschap geldt namelijk alleen voor het resultaat binnen de reglementaire speeltijd. Wint team 1 alsnog de verlenging, waarbij jij ook op een overwinning van team 1 ingezet had? Dan verlies je de weddenschap alsnog; de wedstrijd is zelf immers in een gelijkspel geëindigd. Het gaat dus alléén om het resultaat na 90 minuten voetballen.

Wil je ook op andere sporten inzetten? Ook dan kun je prima voor een 1×2 weddenschap kiezen. Bij onder meer hockey, cricket en rugby is het mogelijk om een dergelijke weddenschap te plaatsen.

Dubbele kans weddenschap

Op de normale 1×2 weddenschap bestaat nog een variant. Deze variant wordt door de meeste bookmakers als een dubbele kans weddenschap aangeduid. Hierbij combineer je twee van drie bovenstaande uitkomsten. Je hebt bij een dubbele kans weddenschap de keuze uit drie inzetmogelijkheden:

  • 1X: hierbij zet je in op een overwinning van het thuisteam en op een gelijkspel. Deze weddenschap verlies je alleen als het uitteam wint.
  • 12: hierbij zet je in op een overwinning van het thuisteam of van het uitteam. Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, ben je je inleg kwijt.
  • X2: hierbij zet je in op een gelijkspel of een overwinning van het uitteam. Bij een overwinning van de thuisclub ben je je inleg kwijt.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je je winstkans weet te vergroten. Belangrijk nadeel is echter dat de odd een stuk lager uitvalt. Maak voor jezelf dus een goede afweging tussen deze beide soorten weddenschappen.

Waar kun je een 1×2 weddenschap plaatsen?

Als je een 1×2 weddenschap in wilt zetten, heb je hier veel mogelijkheden voor. Op elke voetbalwedstrijd kun je deze weddenschap immers plaatsen, terwijl je ook de keuze uit veel bookmakers hebt. Elke bookmaker die in ons land actief is, biedt immers deze soorten weddenschappen aan.

Maar, wat is nou voor jou de beste bookmaker? Het antwoord op die vraag kun je via onze website zelf achterhalen. Op onze website vind je namelijk reviews over de beste bookmakers van ons land. In deze reviews bespreken we de belangrijkste plus- en minpunten, waarna we ons eindoordeel vellen. Aan de hand van deze reviews vind je snel de beste bookmaker. De beste bookmaker waar jij je 1×2 weddenschappen kunt plaatsen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.