Bekend van:

5 fijne strategieën voor sportweddenschappen 


Weddenschappen genereren jaarlijks miljarden wereldwijd. Ook in Nederland wordt er behoorlijk wat ingelegd op sportwedden. Is het mogelijk om een ​​deel van die taart te krijgen? Ja! Maar het gaat daarbij niet alleen om geluk… Met geluk kom je maar een bepaald eind. Het hebben van een strategie zal je kansen om te winnen enorm vergroten. Wedden is een kunst, in tegenstelling tot gokken wat voornamelijk giswerk is. Wedden is een beetje zoals schaken. Je zetten moet goed worden uitgedacht. En ja, soms kun je verliezen. Maar als je een solide strategie hebt, is de kans groot dat je veel meer wint dan verliest. Er zijn talloze gokstrategieën om uit te kiezen. Elke professional heeft een strategie. Hier zijn vijf beproefde strategieën die jouw manier van wedden zullen veranderen en je hopelijk zullen helpen meer te winnen.

1. Fading the Public

Dit is een van de meest populaire en meest lonende gokstrategieën, vooral voor nieuwelingen. Fading the public betekent wedden op het team waar de meeste mensen tegen wedden. Hoewel deze strategie je kansen om veel te winnen aanzienlijk kan vergroten, kan het ook averechts werken als je niet de tijd neemt om je onderzoek te doen. Je moet er wel voor zorgen dat het een goede beslissing is om je geld op de underdog te zetten.

Fading the public is een uitstekende strategie omdat mensen de neiging hebben om automatisch te wedden op het team dat de kansen bevoordeelt. Wanneer de kansen een team bevoordelen, is het een veilige gok, maar het is niet per se altijd een slimme gok.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Voordat je deze strategie toepast, is het uiterst belangrijk om je huiswerk te doen en de geschiedenis van eerdere ontmoetingen tussen beide teams te bekijken. Denk ook aan hun recente wedstrijden. Soms worden grotere teams als favoriet beschouwd, hoewel ze wellicht niet in de beste vorm zijn. Evenzo worden kleinere teams meestal gezien als de underdogs, ongeacht hun prestaties van onlangs. Als je merkt dat de underdog een geschiedenis heeft in het naar de favorieten brengen van het gevecht of de afgelopen maanden spectaculaire resultaten heeft behaald, is dat jouw cue om op fading the public over te stappen.

Gok splitsingen

Een ander even belangrijk ding om te overwegen wanneer je deze strategie wilt toepassen, zijn gok splitsingen. Dit zijn de cash en weddenschap percentages van elk team. Je zult talloze websites vinden die informatie geven over het splitsen van weddenschappen. Bookmakers geven deze informatie vaak ook vrij op Twitter en andere sociale mediaplatforms. Wanneer je merkt dat een groot percentage van het geld in een sportweddenschap op de underdog wordt gezet, is dit een ideale voorwaarde om voor fading the public te gaan. Het betekent dat hoewel een meerderheid van de mensen tegen de underdogs gokt, de pro’s hun weddenschappen op hen inzetten.

Je kunt deze manier van wedden op veel soorten games inzetten, maar deze strategie werkt het beste voor grote wedstrijden die meestal veel aandacht trekken, vooral als je een flinke uitbetaling wilt.

2. Geldlijn vs Punt spreiding

Geldlijn en Punt spreiding zijn de twee meest voorkomende wed opties, en wanneer je ze eenmaal door hebt, kun je een goede strategie formuleren.

Bij geldlijn weddenschappen gaat het simpelweg om het kiezen van de winnaar van een spel. Je weddenschap wordt niet beïnvloed door andere factoren, zoals de scorelijn. Veel beginnende gokkers kiezen meestal voor geldlijn weddenschappen. Geldlijn weddenschappen zijn een goede keuze als er een duidelijke favoriet is om te winnen.

Hoewel geldlijn weddenschappen een gegarandeerde manier lijken om te winnen, is dat niet altijd het geval. Het is belangrijk om de recente prestaties van het team dat als favoriet is gemarkeerd, te analyseren en beoordelen. Houd ook de lijnbeweging in de gaten. Wanneer je een omgekeerde lijnbeweging ziet (bijvoorbeeld van -130, dalen de kansen naar -100), is dit een teken dat sommige pro’s tegen de favorieten wedden. Dit kan een indicatie zijn om je weddenschap te heroverwegen, omdat professionals meestal weten wat ze doen.

Punt spreiding

Punt spreiding weddenschappen zijn behoorlijk wat riskanter dan geldlijn-weddenschappen. Met punt spreiding weddenschappen kies je namelijk hoeveel punten een team een ​​spel zal winnen of verliezen. Het is begrijpelijk dat dit een lastiger gok is. Punt spreiding weddenschappen zijn meestal gereserveerd voor professionals die veel tijd besteden aan het analyseren van de prestaties van elk team, het beoordelen van hun eerdere score lijnen en vervolgens een keuze maken. Het voordeel van punt spreiding weddenschappen is dat ze meestal meer uitbetalen dan geldlijn weddenschappen.

Zoals je je kunt voorstellen, kan het bijna onmogelijk zijn om de exacte scorelijn van een game nauwkeurig te bepalen. Je kunt echter wachten om te zien waar een meerderheid van de mensen op gokt en de menigte volgen als die aan jouw verwachtingen voldoet. De openingszin van een weddenschap blijft veranderen tot een paar minuten voordat het spel begint. Als je wacht tot het spel bijna is gestart om je sportweddenschap in te zetten, heb je een nauwkeuriger beeld van de lijn en kun je hoogstwaarschijnlijk de juiste scorelijn voor je weddenschap kiezen.

3. Kijk altijd naar ATS-records voordat je een weddenschap plaatst

Als je alleen kijkt naar de regels die bookmakers bieden samen met het winst-/verlies record van het team voordat je een weddenschap plaatst, krijgt je naar alle waarschijnlijkheid niet het volledige beeld. ATS staat voor tegen de spread. ATS-records geven aan hoe goed een team heeft gepresteerd tegen die spread, dat wil zeggen tegen de verwachtingen van bookmakers in.

Het ATS-record van een team toont hun winst / verlies record op basis van de spread. Dit kan compleet verschillen van hun werkelijke winst / verlies record in competities. Een team kan bijvoorbeeld een 10 – 8 regulier winst / verlies record hebben. Het kan echter zijn dat hun ATS-record 7 – 11 is. Zonder naar het ATS-record te kijken, komt je wellicht in de verleiding om op dat team te wedden, maar het ATS-record laat zien dat dit waarschijnlijk geen slimme zet is.

Belangrijke statistieken

ATS-records zijn een goede indicator om te overwegen, vooral wanneer je je geld op de underdog wilt zetten. Wedkantoren proberen beide teams aantrekkelijk te laten lijken in de spread, en je krijgt daardoor wellicht niet het echte beeld van hun potentieel door alleen maar naar de lijnen te kijken.

Mocht je een ATS-record van een team hebben, kun je met meer vertrouwen beslissen of je tegen de spread of met de spread wilt wedden. Hoewel het ATS-record van een team niet het enige is waar je rekening mee dient te houden voordat je een weddenschap aangaat, is het zeker een van de belangrijkste statistieken om naar te kijken.

4. Handicap weddenschappen

In de wereld van sportweddenschappen verwijst de term handicap naar de mentale gymnastiek die betrokken is bij het beoordelen van de capaciteiten van beide teams en het kiezen van een winnaar. Handicap wedden houdt in dat je beide teams grondig onderzoekt en analyseert om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Het doel van handicaps is om het giswerk bij weddenschappen te elimineren, zodat je beslissingen neemt op basis van inzicht, niet op je stemming of onderbuikgevoel.

Iedereen die bij sportweddenschappen betrokken is, doet een beetje aan handicap weddenschappen. Om je kansen op het maken van een winnende weddenschap echt te maximaliseren, is het essentieel om handicaps een centraal onderdeel van je algemene strategie te maken. Het onderzoek naar je team moet doorgaan tijdens het laagseizoen en het voorseizoen. Je moet elke beweging van het team analyseren en begrijpen hoe binnenkomende of vertrekkende spelers de algehele structuur van het team zullen beïnvloeden.

Nog meer om rekening mee te houden

Afgezien van de opstelling van het team en de recente prestaties, zijn er nog enkele andere dingen waarmee je rekening moet houden bij wedden op handicaps. Zoals het thuisvoordeel, het onderlinge record, de algehele sterkte van het team, belangrijke spelers, blessures, de neigingen van de coach en andere factoren. Je moet de sterke punten van elk team begrijpen om de kansen te bepalen of een partij wint.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel geweldige bronnen online die wedden op handicap gemakkelijker dan ooit maken. Je vindt websites en sociale media pagina’s die zijn gewijd aan het verstrekken van de broodnodige informatie over elk team.

5. Gebruik wed software

Wed software wordt steeds populairder en geavanceerder. Tegenwoordig zijn er programma’s die een grote database met informatie kunnen doorzoeken om inzicht te geven waarmee je een weloverwogen weddenschap kunt afsluiten.

Het gebruik van goksoftware kan je enorm veel tijd en geld besparen. Het programma analyseert meestal veel meer gegevens dan jij waarschijnlijk handmatig zou willen doen. Sommige wed programma’s volgen ook lijn bewegingen en geven je inzicht in gok splitsingen die van onschatbare waarde kunnen zijn.

Vergroot je kansen

Wed software elimineert de kans op het nemen van een emotionele beslissing terwijl je belangrijke gegevens krijgt om een ​​winnende weddenschap te maken. Het nadeel van het gebruik van deze software is dat je meestal een leercurve moet overwinnen om erachter te komen hoe je ze moet gebruiken. Sommige van deze programma’s kunnen ook behoorlijk duur zijn. Maar er zijn er ontzettend veel om uit te kiezen. We raden aan om de voor- en nadelen van elk programma te lezen voordat je er een aanschaft.

Houd wel in het achterhoofd dat hoewel bepaalde wed software de kansen van een team om te winnen kan berekenen, het resultaat nooit gegarandeerd is.

En dan nog iets…

Strategie vormt de kern van wedden. Het is wat de pro’s van de amateurs scheidt. De bovenstaande strategieën kunnen het wedden spannender en lonender maken. We moedigen je aan om je hoofd te gebruiken bij elke beslissing bij het plaatsen van een sportweddenschap. Hoe meer tijd je investeert in het analyseren van elk team, hoe groter je winkansen.

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.