Bekend van:

Hoe te winnen bij sportwedden


Bijna iedereen kan op sport wedden. Er is echter veel meer nodig om te winnen bij sportweddenschappen! Als je op sport wedt en wilt weten hoe je daadwerkelijk kunt winnen, is dit het juiste artikel. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de meeste mensen niet op lange termijn winnen bij sportweddenschappen. Veel mensen willen gewoon op sport wedden om het spel interessanter te maken om naar te kijken of te volgen. Hoewel we je niet zomaar kunnen vertellen op wie of wat je moet wedden, kunnen we je wel principes geven die je kans om een ​​lange termijn winnaar te worden drastisch vergroten. Als je de bookmakers wilt verslaan, probeer dan de volgende strategieën om je een voorsprong op de concurrentie te geven.

Zet zo vroeg mogelijk in

De gemiddelde gokkers zetten in vlak voor de speeltijd. Doe dit niet.

Slotlijnen worden beschouwd als de meest efficiënte weergave van de odds van een team. Alle mogelijke informatie heeft zijn weg gevonden naar weddenschappen, en bookmakers hebben hun lijnen hierop aangepast.

Als je blindelings zou wedden op de spreads van NFL-punten tijdens het spel, zou je verwachten dat je gemiddeld de vig (commissie) zou verliezen die de bookmaker in rekening brengt (meestal 4-5%). De enige manier om de slotlijn te verslaan, is door zo vroeg mogelijk in te zetten. De meeste professionele gokkers zullen de openings lijnen hameren, waardoor de bookmakers waardevolle informatie krijgen over de manier waarop de lijn moet worden verplaatst. Je wilt de lijnen inzetten voordat ze de kans krijgen om aanzienlijk te bewegen.

Wed de beste odds

Dit zou vrij duidelijk moeten zijn, maar de meeste mensen doen het niet. Als je eenmaal een weddenschap hebt die je graag zou willen plaatsen, is het belangrijk om te shoppen voor de beste odds. Dit op de lange termijn doen, kan het verschil zijn tussen winstgevend en onrendabel zijn. Als je een laptop of een andere grote aankoop wilt doen, zou je dan ook niet de best mogelijke prijs willen krijgen? Hetzelfde geldt voor sportweddenschappen.

Accounts openen bij meerdere bookies

Om markten met weinig of geen vig te vinden en erop te wedden, moet je accounts hebben geopend bij meerdere bookmakers. Als je meerdere accounts hebt, kun je profiteren van bookmakers die mogelijk een cijfer hebben dat aanzienlijk verschilt met de rest van de markt.

Wed op minder populaire sporten en markten

Hoewel wedden op de grote markten zoals NFL-punten spreads en MLB-geld lijnen leuk is, zijn ze ook het moeilijkst te verslaan. Waarom? Omdat ze het populairst zijn. En meer populariteit = meer geld inzet. Meer geld inzet = scherpere lijnen. Scherpere lijnen = moeilijker te verslaan. Het vinden van meer obscure competities zoals WNBA, CFL en Japans honkbal hebben meer kans op zachtere lijnen en meer kansen.

Hetzelfde geldt voor prop-weddenschappen

Prop-weddenschappen vormen een belangrijke kans voor gokkers, aangezien bookmakers wedijveren om zoveel mogelijk prop-weddenschappen aan te bieden. Dit betekent dat wedkantoren kansen moeten creëren voor deze markten. Het enorme aantal prop-weddenschappen dat wordt aangeboden, betekent dat er zeker cijfers zijn die niet door heel veel worden ondersteund. Bekijk dan ook prop-weddenschappen die door verschillende markten worden aangeboden. Bestudeer ze en kijk wanneer (en of) de lijnen bewegen.

Een model maken

Het gebruik van statistieken om een ​​model te maken is een geweldige manier om te bepalen aan welke kant je moet staan. Je dient wel op te passen dat je jezelf niet voor de gek houdt met je model. Het gebruik van een model met basisstatistieken zoals punten, veld doel percentages, enz. zal waarschijnlijk geen geweldige resultaten opleveren.

Waarom? Omdat sportweddenschappen een markt zijn. En het is waarschijnlijk dat veel mensen op de markt een model hebben dat lijkt op het jouwe. Dit betekent dat geld dat in de markt stroomt waarschijnlijk nauwkeuriger is (“scherper”).

Dus is het gebruik van een model een slecht idee? Nee! Je moet gewoon eerlijk zijn in het accepteren van de tekortkomingen en dingen die het model wellicht niet vastlegt. Blessures, speeltijd trends, verschuivingen in de coaching strategie en meer kunnen dingen zijn die de lijn kunnen beïnvloeden, maar die niet in jouw model worden opgenomen. Excel is een geweldig hulpmiddel om aan de slag te gaan met het bouwen van modellen. Voor de meer technische mensen kan het gebruik van programma’s zoals Python en R het naar een ander niveau tillen.

Statistieken zoeken/gebruiken die niet algemeen beschikbaar zijn

Het gebruik van dezelfde statistieken als alle anderen zal waarschijnlijk geen geweldige resultaten opleveren. Als bijvoorbeeld iedereen die een MLB-model gebruikt zijn FIP-statistieken voor werpers gebruikt (Fielding Independent Pitching), dan moet daar in de regel rekening mee worden gehouden.

Zoek een invalshoek

Een invalshoek is iets voorspellends dat kan worden herkend door patronen op te merken. Een voorbeeld van een invalshoek is live wedden tegen de Golden State Warriors in het 4e kwartaal, toen ze hun record seizoen hadden. De theorie erachter is dat Golden State teams zo hard zou uitblazen dat ze hun starters in het 4e kwartaal zouden laten rusten, terwijl hun tegenstander doorgaat met het spelen van hun beste spelers.

Een ander voorbeeld is het gebruik van patronen om te voorspellen wanneer NBA-teams hun supersterren zullen laten rusten. “Load management” werd de laatste jaren een populaire uitdrukking, en er waren zeker plekken waar je kon voorspellen wanneer een team zijn topspelers zou laten rusten.

Gebruik promoties in je voordeel

Bookmakers strijden om klanten en zullen vaak promoties aanbieden middels een welkomstbonus, gratis weddenschappen, verhoogde kansen of kortingen die je een voorsprong geven. Wees niet bang om hiervan te profiteren.

Jaag geen verliezen na

Het is een slecht idee om je inzet te verdubbelen elke keer dat je verliest. De snelste manier om het saldo op je account kwijt te raken is door dit soort dingen te doen. Creëer een gok proces en houd je eraan.

Beheer je inzet in verhouding tot je saldo

De inzet is een belangrijk onderwerp dat veel recreatieve gokkers verkeerd zien. Als je € 100 hebt om in te zetten, plaats dan niet alle € 100 op een enkele weddenschap. Verdeel die € 100 in kleinere bets. Je zou dit moeten doen omdat het je in staat stelt om met natuurlijke variantie in weddenschappen om te gaan. Met andere woorden, als je een cold streak krijgt, heb je nog steeds geld over in plaats van € 0 op je saldo. Je kunt het beste enkel een klein percentage van je saldo op elke weddenschap moeten wedden. Ongeveer van 1-2% is een redelijk uitgangspunt.

Houd je prestaties bij

Het eenvoudig bijhouden van je weddenschappen kan enig licht werpen op waar je winst maakt en waar niet. Gebruik de beschikbare tools om eenvoudig je weddenschappen vast te leggen en te analyseren. Het gebruik van een wed tracker kan inzicht geven in waar je het goed doet op verschillende dimensies: competitie, team, type weddenschap, props, enz.

Begrijp en accepteer variantie

Variantie is een natuurlijk onderdeel van sportweddenschappen. De meeste mensen begrijpen het concept van variantie niet volledig en worden daarom voor de gek gehouden door willekeur. Hoe meer je variantie kunt accepteren en begrijpen, hoe beter je af zult zijn. Het is handig om statistieken bij te houden, zoals de waarde van de slotlijn, die meer voorspellend zijn voor succes dan alleen winst en verlies.

Als je NBA-spreads inzet, laten we voor de eenvoud zeggen dat je 50% kans hebt om elke weddenschap te winnen. Vorige week ging je met 10-0. Heb je alles uitgezocht? Ben jij de beste sportgokker ter wereld? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Wat je ziet is variatie. Begrijp de schommelingen (in beide richtingen) en probeer het hoofd koel te houden, ongeacht uw recente prestaties.

Wed niet enkel op eenzijdige markten

Eenzijdige markten zijn meestal prop-weddenschappen die ofwel Ja of Nee zijn. Soms bieden bookmakers enkel één kant van deze weddenschap aan. Vermijd deze weddenschappen. Je bent enorm in het nadeel, omdat de bookmaker er bijna onbeperkt vig op kunnen laden zonder dat je het weet.

Zet niet in op “Tilt”

De snelste manier om je saldo naar €0 te krijgen, is door emotioneel in te zetten. Als je merkt dat je dit doet, probeer dan een stap terug te doen en na te denken over wat je aan het doen bent. Hoewel sportweddenschappen natuurlijk een emotionele onderneming zijn, moet je proberen de invloed van je emoties op je weddenschappen te beperken. Als je merkt dat je niet kunt stoppen, zoek dan hulp bij verantwoord wedden.

Wed niet op je team/met je hart

De meeste mensen denken dat ze een voorsprong hebben op hun favoriete team. De logica is dat ze hun team het meest in de gaten houden en daarom de beste informatie hebben over hoe ze zullen presteren.

Deze logica faalt in een paar opzichten. De eerste is dat wedden op je favoriete team waarschijnlijk te wijten is aan een natuurlijke affiniteit met je team. De tweede reden dat het faalt, is dat je waarschijnlijk niet zo veel weet over het andere team of de andere kant van de weddenschap.

Hoewel het over het algemeen een slecht idee is om te wedden op je favoriete team in de belangrijkste markten (spread, moneyline en totalen), kan het zinvol zijn als je een echte invalshoek hebt. Als je dit jaar bijvoorbeeld elke seconde van elke wedstrijd van Detroit Pistons hebt bekeken, kun je dingen opmerken zoals wisselpatronen of coaching tendensen die voordelig voor je kunnen zijn in een live gok omgeving.

Zet niet meer in dan je bereid bent te verliezen

Stort alleen wat je je kunt veroorloven te verliezen. Ondanks wat je elders hebt gelezen, moet je sportweddenschappen niet zien als een “investering”. Het moet worden behandeld als een vorm van entertainment en ook op die manier worden begroot. Verder wensen wij je natuurlijk heel veel succes met deze tips en het wedden bij de bekende vertrouwde bookmakers!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.