Bekend van:

Asian handicap


Spreekt de standaard 1×2 weddenschap je niet zo aan? Dat is goed voor te stellen als het kwaliteitsverschil bij een wedstrijd nogal groot is. Als bijvoorbeeld PSV een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard speelt, krijg je voor een thuisoverwinning bijvoorbeeld 1,20. Dit zet uiteraard geen zoden aan de dijk. Wil je op zo’n wedstrijd een weddenschap zetten die wél zoden aan de dijk zet? Dan kom je al snel bij een Asian handicap uit. Dit is een soort weddenschap die bijzonder interessant is, maar die niet door elke bookmaker aangeboden wordt. Ook is het bij niet elke wedstrijd mogelijk om een Asian handicap weddenschap in te zetten.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over dit wedtype. We bespreken wat de Asian handicap precies inhoudt, wat de inzetmogelijkheden zijn en wat de uitkomstmogelijkheden zijn. Tevens vertellen we je meer over de voordelen van deze soort weddenschap.

Hoe werkt een Asian handicap precies?

Bij een Asian handicap is er sprake van een virtuele voorsprong voor één van beide teams. Zet je bijvoorbeeld op team 1 in met een Asian handicap van -1,5? Dan start de wedstrijd met een 0-1,5 stand. Alleen als de thuisploeg met twee doelpunten of meer verschil wint, win je de weddenschap. Bij bijvoorbeeld een 2-1 thuisoverwinning verlies je de weddenschap in dit voorbeeld.

Overigens hoeft het hierbij niet altijd om een voorsprong van 1,5 doelpunt te gaan. Je kunt ook inzetten op een voorsprong van 0,25 doelpunt, een voorsprong van 0,75 doelpunt of een voorsprong van 1 doelpunt.

Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden

Bij een Asian handicap heb je de keuze uit veel inzetmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op +0,25 voor het thuisspelende team. Indien de wedstrijd in 1-1 eindigt, win je deze weddenschap. Mocht de uitploeg met 1-2 winnen, verlies je deze weddenschap echter. De thuisploeg heeft in dat geval 1,25 doelpunt gemaakt, maar de uitploeg 2 doelpunten.

De verschillende inzetmogelijkheden die je hebt, hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • +0,25 of -0,25. In dit geval zet je in op een voorsprong of achterstand van slechts 0,25 doelpunt.
 • +0,50 of -0,50. Hierbij zet je in op een voorsprong van slechts 0,5 doelpunt of juist op een achterstand van 0,5 doelpunt
 • +0,75 of -0,75. Hierbij zet je in op een voorsprong van slechts 0,75 doelpunt of juist op een achterstand van 0,75 doelpunt.
 • +1,00 of -1.00. Deze weddenschap kun je als een soort van draw no bet vinden. Mocht de wedstrijd hierbij in een gelijkspel eindigen, krijg je je inleg namelijk terug.

De uitkomstmogelijkheden zijn per Asian handicap verschillend. De mogelijkheden van de vier lijnen bespreken we hieronder graag.

+0,00 of -0,00

Een +0,00 weddenschap kun je zien als een draw no bet weddenschap. Zet je bij een wedstrijd van Barcelona in op een +0,00 voor Barcelona? Dan win je de weddenschap als Barcelona wint. Bij een gelijkspel krijg je je inleg terug en bij een verliespartij verlies je je inzet.

+0,25 of -0,25

Zet je een Asian handicap van 0,25 in op een wedstrijd van bijvoorbeeld Barcelona? Dan bestaan er de nodige uitkomstmogelijkheden:

 • Barcelona wint de wedstrijd: je wint deze weddenschap.
 • Barcelona speelt gelijk: je krijgt de helft van je inzet terug.
 • Barcelona verliest de wedstrijd: je raakt je volledige inzet kwijt.

Een dergelijke weddenschap is eigenlijk een combinatie tussen 0,0 en 0,5. In het ene geval kun je je inleg voor de helft terugkrijgen, terwijl je in het andere geval de weddenschap volledig wint. Uiteraard bestaat ook de kans dat je je inleg volledig kwijtraakt.

+0,5 of -0,5

De Asian handicap van 0,5 is een stuk makkelijker. We nemen hierbij wederom het voorbeeld van een wedstrijd van Barcelona. Op deze wedstrijd zet je een Asian handicap van -0,5 op Barcelona in:

 • Barcelona wint de wedstrijd: je wint de weddenschap.
 • Barcelona speelt gelijk op verliest: je verliest de weddenschap

+0,75 of -0,25

De +0,75 Asian handicap werkt in principe hetzelfde als een +0,25 Asian handicap. Hierbij verdeel je je inleg echter over een +0,5 en een +1,00 weddenschap. Hierbij bestaan dan ook drie uitkomstmogelijkheden:

 • Barcelona wint de wedstrijd met 2 doelpunten verschil: je wint deze weddenschap.
 • Barcelona wint de wedstrijd met 1 doelpunt verschil: je krijgt de helft van de winst
 • Barcelona speelt gelijk: je raakt je volledige inzet kwijt.
 • Barcelona verliest de wedstrijd: je raakt je volledige inzet kwijt.

+1,00 of -1,00

Bij deze Asian handicap zet je in op een verschil van twee doelpunten of meer. Hierbij geven we wederom een voorbeeld van een wedstrijd van Barcelona:

 • Barcelona wint de wedstrijd met 2 doelpunten verschil: je wint deze weddenschap.
 • Barcelona wint de wedstrijd met 1 doelpunt verschil: je krijgt je inzet terug
 • Barcelona speelt gelijk: je raakt je volledige inzet kwijt.
 • Barcelona verliest de wedstrijd: je raakt je volledige inzet kwijt.

+1,5 of -1,5

Je kunt ook voor een nóg hogere lijn kiezen. In dat geval moet de ploeg met minstens 2 doelpunten verschil winnen. Mocht dit niet het geval zijn, verlies je de weddenschap sowieso. Ongeacht of Barcelona de wedstrijd wint met 1 doelpunt of dat het in een gelijkspel eindigt.

Waarom kiezen veel mensen voor een Asian handicap weddenschap?

Een Asian handicap is in de gokwereld steeds populairder geworden. Dit heeft wat ons betreft vooral met de vele mogelijkheden te maken. Ook is het ideaal dat je van hogere odds kunt genieten, indien je bijvoorbeeld op -1,5 inzet.

Wel moet je heel goed weten waar je mee bezig bent. Mocht je bovenstaande uitkomstmogelijkheden niet helemaal begrijpen, kun je beter voor een ‘normale’ 1×2 weddenschap kiezen.

Waar kun je een Asian handicap weddenschap plaatsen?

Bij meer en meer bookmakers is het tegenwoordig mogelijk om een Asian handicap te plaatsen. Hierbij is het wel goed om te weten dat je dit niet bij elke wedstrijd kunt doen. Bij wedstrijden uit kleinere voetbalcompetities zijn de Asian handicaps bijvoorbeeld niet zo gebruikelijk.

Wil je meer informatie over de beste bookmakers van dit moment? Neem onze reviews door en maak direct een account bij de beste bookmaker. Bij díe bookmaker kun je vervolgens Asian handicap weddenschappen plaatsen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.