Bekend van:

Dubbele kans weddenschap


Staat er een mooie pot voetbal op het programma? En denk je dat je deze wedstrijd op de juiste manier kunt voorspellen? Als je altijd een slag om de arm wilt houden, is een dubbele kans weddenschap mogelijk interessant voor je. De odds liggen bij dit wedtype relatief laag, maar de winstkans is relatief hoog.

Hoe werkt een dubbele kans weddenschap precies? Welke soorten dubbele kans weddenschappen bestaan er op dit moment? En waarom kiezen veel mensen voor het plaatsen van een dubbele kans weddenschap? Dat zijn enkele van de vragen waar wij je in dit artikel aan antwoord op geven. Verder voorzien wij je ook nog van handige tips, ook met betrekking tot het vinden van het beste wedkantoor.

Hoe werkt een dubbele kans weddenschap precies?

Om een dubbele kans weddenschap uit te kunnen leggen, moeten we eerst naar een 1×2 weddenschap kijken. Bij een 1×2 weddenschap wed je op een gelijkspel, een overwinning voor de thuisploeg of een overwinning voor de uitploeg. Komt je weddenschap niet uit? Dan ben je je inleg direct kwijt.

Bij een dubbele kans weddenschap zet je niet op één uitkomst in, maar op twee uitkomsten. Kies je bijvoorbeeld voor een 1X weddenschap? Dan verwacht je dat de wedstrijd in een thuisoverwinning óf in een gelijkspel eindigt. Komt je voorspelling uit? Dan win je de weddenschap. Eindigt de wedstrijd onverhoopt in een overwinning voor de uitploeg? Dan raak je je inleg kwijt. Die kans is echter procentueel gezien kleiner dan dat de wedstrijd volgens jouw weddenschap eindigt.

Inzetmogelijkheden en uitkomstmogelijkheden

Een belangrijk voordeel van een dubbele kans weddenschap is de mogelijke uitkomst. De kans dat je zo’n weddenschap goed hebt, is immers behoorlijk groot. Daar zijn de odds dan ook naar. De odds voor een dubbele kans weddenschap zijn significant lager dan voor een 1×2 weddenschap.

Maar, tussen welke inzetmogelijkheden kun je nou kiezen? Je hebt op dit moment de keuze tussen drie inzetmogelijkheden:

  • 1X: hierbij zet je in op een overwinning voor de thuisploeg of een gelijkspel. Alleen bij een uitoverwinning verlies je deze weddenschap.
  • X2: hierbij zet je in op een gelijkspel óf over een overwinning voor de uitploeg. Alleen als de thuisploeg de wedstrijd wint, verlies je deze weddenschap.
  • 12: hierbij zet je in op een overwinning van de thuisploeg of van de uitploeg. Alleen als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, verlies je deze weddenschap.

Zoals we hierboven al aan hebben gegeven, zijn de uitkomstmogelijkheden vrij duidelijk. De kans dat je met deze weddenschap wint, is in ieder geval behoorlijk groot te noemen.

Wat voor jou de beste inzetmogelijkheid is, hangt uiteraard van het soort wedstrijd af. Hierbij moet je wel goed kijken naar de odds van de website. Speelt Ajax bijvoorbeeld een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo? Dan is eigenlijk alleen de X2 weddenschap interessant om te plaatsen. Voor de 1X en 12 weddenschappen krijg je onwijs weinig uitbetaald.

Bij deze weddenschap heb je het altijd goed of fout. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een asian handicap kun je niet je inleg (gedeeltelijk) terugkrijgen. Met een dubbele kans weddenschap win je geld óf verlies je je totale inleg. Wel zo transparant.

Waarom kiezen veel mensen voor een dubbele kans weddenschap?

Er zijn tal van redenen waarom veel mensen voor een dubbele kans weddenschap kiezen. Dit heeft onder meer te maken met de risico’s die een gokker wilt lopen bij een wedstrijd.

Verwacht je bijvoorbeeld een uitoverwinning, maar weet je het niet 100% zeker? Als de odds interessant zijn, kun je in zo’n geval beter voor een X2 weddenschap kiezen. Je verwacht dat de uitploeg wint, maar ook bij een gelijkspel win je je weddenschap nog. In tegenstelling tot een normale ‘2 weddenschap’ verdien je hier uiteraard een stuk minder geld mee. Het risico dat je loopt, is echter ook significant kleiner.

Daarnaast is dit een prima wedtype op een combi te maken. Mocht je hier een voorstander van zijn, wil je de winstkans uiteraard zo groot mogelijk maken. Dat doe je door een dubbele kans weddenschap te selecteren in plaats van een normale 1×2 weddenschap. Uiteraard moet je hierbij wel rekening houden met de risico’s van een combi weddenschap: procentueel gezien is de kans heel klein dat je combi weddenschappen goed uitpakken.

Met een dubbele kans weddenschap maak je wedstrijden bovendien leuker voor jezelf. Bij alles wat in de wedstrijd gebeurt, leg je het verband met je weddenschap. Erg leuk om op deze manier je geplaatste weddenschap op de voet te volgen.

Ben je een voorstander van live wedden? Ook dan komen de dubbele kans weddenschappen goed van pas. Is de thuisploeg bijvoorbeeld al na 10 minuten op een voorsprong gekomen? Verwacht je echter dat de wedstrijd in een gelijkspel of uitoverwinning eindigt? Dan zou de X2 weddenschap ideaal voor je zijn. De kans dat je hier een mooie odd voor krijgt, is bovendien aanwezig. Dat heeft puur met de tussenstand van de wedstrijd te maken.

Met andere woorden: met een dubbele kans weddenschap kun je veel kanten op. Wil je geld verdienen, maar wil je geen al te groot risico lopen? Dan sluit een dubbele kans weddenschap perfect op je wensen aan. Uiteraard moet je hierbij wel goed rekening houden met de lagere odds.

Waar kun je een dubbele kans weddenschap plaatsen?

Bij elke bookmaker ben je in staat om een dubbele kans weddenschap te plaatsen. Het enige wat per bookmaker verschillend is, is het exacte aanbod van wedstrijden. Bij sommige bookmakers kun je bij kleinere voetbalcompetities óók op een dubbele kans weddenschap inzetten, maar dit is niet bij alle bookmakers het geval.

Uiteraard moet je ook goed naar de odds kijken. Des te hoger de odds gemiddeld liggen, des te beter. Wil je hier meer informatie over? Op onze website vind je reviews over de beste bookmakers van dit aanbod. In die reviews bespreken wij ook het spelaanbod en de odds; aan de hand daarvan kies je voor jezelf de beste bookmaker uit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.