Bekend van:

Fantasie sportweddenschappen


Fantasie sportweddenschappen bestaan ​​eigenlijk al geruime tijd, maar nooit in de omvang of met de mogelijkheden om geld te verdienen die het nu behelst. Meestal werden fantasie sporten gedaan in woonkamers of sports bars onder een paar vrienden in een competitie-indeling om sport leuker te maken om naar te kijken. Af en toe werden er een paar tientjes of een paar biertjes ingezet op de competities, maar die dienden vooral een recreatief doel. Tegenwoordig is, dankzij technologie en een paar knappe koppen, fantasie sporten geëxplodeerd uit onze kleine huiskamerbijeenkomsten en in de mainstream. 

Wat zijn fantasie sporten?

Fantasie sporten zijn een soort spel waarbij deelnemers (jij) virtuele teams maken van echte spelers (pro-atleten) uit een bepaalde sport. De deelnemers strijden vervolgens tegen andere deelnemers in verschillende formaten. Er worden punten gescoord en de winnaar wordt bepaald op basis van hoe de virtuele spelers selecties van de deelnemer presteren in echte live-wedstrijden.

Je hebt, vergeleken met het huiskamer wedden, nu de mogelijkheid om meer te winnen dan alleen een paar euro en pochen. Je kunt zelfs duizenden en soms miljoenen euro’s winnen met fantasie sporten, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Als je nieuw bent in het concept of meer wilt weten over fantasie sportweddenschappen, dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan je systematisch door alles leiden wat je moet weten om fantasie sporten te begrijpen en aan de slag te gaan als een professional.

Misvattingen

Hier zijn een paar korte misvattingen over fantasie sporten die we willen ophelderen voordat we verder gaan. Misvattingen komen vaak voor bij nieuwe soorten weddenschappen of soorten weddenschappen die steeds populairder worden.

Fantasie sporten hoeven niet de hele lengte van een seizoen te zijn

Onlangs hebben we de introductie gezien van ‘dagelijkse fantasie sporten’ die de duur van de competitie verkorten tot een dag of een week.

Fantasie sporten zijn er in extreem verschillende scoremogelijkheden

Er zijn vergelijkbare tendensen voor de score regels waar mensen zich toe aangetrokken voelen, maar voor het grootste deel is er veel flexibiliteit als het gaat om de score regels van fantasie sporten. Het consistente deel van de score is dat deze is gebaseerd op hoe de door jou geselecteerde professionele atleten presteren in een echte sportcompetitie.

Fantasie sporten betekent niet alleen football

Als het alleen football was, zou het fantasy football worden genoemd en zou de uitdrukking fantasie sporten niet bestaan. Het is belangrijk erop te wijzen dat fantasy football door velen het populairst is. Om die reden zullen de meeste van onze voorbeelden die we vandaag gebruiken football gerelateerd zijn, maar de correlatie met andere sporten zal grotendeels hetzelfde zijn. Fantasie sporten zijn beschikbaar in al deze sporten en er worden steeds meer toegevoegd:

Dagelijkse fantasie sporten – Regels en voorbeelden

De snelst groeiende sekte van fantasie sporten is dagelijkse fantasie sporten (Daily Fantasy Sports). Deze competities zijn doorgaans veel korter in lengte dan de traditionele competitie-indeling en zetten de deelnemers meestal tegelijkertijd tegen alle andere deelnemers op. Deze competities gebruiken normaal gesproken ook het ‘open formaat’, waardoor elke deelnemer elke speler kan selecteren die hij wil, ongeacht hoe vaak hij door andere deelnemers is geselecteerd. Voor de rest van dit artikel is dit ook het formaat waarop we ons zullen concentreren, omdat het de meest populaire, snelst groeiende is en de grootste en beste kansen biedt om geld te verdienen.

Regels voor het kiezen van spelers

Het kiezen van spelers in een dagelijkse fantasy-sportvorm is gebaseerd op het verkrijgen van de best presterende spelers terwijl je toch binnen je spendeer limiet blijft. Wanneer je meedoet aan een wedstrijd, krijg je een bepaald bedrag aan virtueel geld (ook wel je salarisplafond genoemd) dat je mag uitgeven om je plaatsen in te vullen. Voor football is dit meestal € 50.000. Dit aantal heeft absoluut niets te maken met hoeveel het inschrijfgeld voor de wedstrijd is of iets dergelijks. Het is strikt speelgeld dat iedereen krijgt. Als je in een competitie van € 1 speelt, krijg je € 50.000 te besteden aan spelers. Als je in een competitie van € 1.000 speelt, krijg je € 50.000 te besteden aan spelers.

Je mag alle spelers kiezen die je in je team wilt hebben, zolang je binnen je salarisplafond blijft. Je kunt pas zien wie alle anderen geselecteerd hebben nadat de spellen zijn begonnen en je keuzes zijn vastgelegd. Dit is uiterst belangrijk als het gaat om strategie, zoals we later zullen bespreken. Voor nu, realiseer je gewoon dat je voor die week iedereen kunt kiezen die je wilt.

Punten scoren

Punten worden gescoord op basis van hoe goed de spelers in je team die je actief hebt het doen voor dat spel. Wanneer de competitie is opgezet, zullen deze score regels duidelijk worden uitgelegd, omdat ze belangrijk zijn om op te letten bij het selecteren van je team. Sommige formaten geven bijvoorbeeld veel meer punten aan de dingen die quarterbacks doen. Als dit het formaat is waarin je speelt, wil je waarschijnlijk meer geld uitgeven aan een geweldige quarterback en bezuinigen op een aantal andere afdelingen. Onthoud dat je ECHT niet meer echt geld hoeft uit te geven. We hebben het alleen over je virtuele salarisplafond dat je krijgt.

Bijvoorbeeld:

10 punten voor de passerende werven

8 punten voor de passerende TD’s

6 punten voor de haastige TD

-1 punt voor de onderschepping

————————————–

Totaal aantal punten = 23

Hetzelfde principe wordt toegepast op de 9 posities en de punten worden opgeteld om je totaal te berekenen. Het team met de meeste punten is de winnaar en de teams daaronder worden gerangschikt in volgorde van totaal aantal punten.

Hoe fantasie wedden werkt

Nu we weten hoe de teams worden gekozen, hoe de punten worden gescoord en hoe we winnen, laten we het hebben over hoe het wedden werkt in fantasie sporten en hoe we daadwerkelijk wat geld verdienen. In fantasie sporten zijn er twee hoofdtypen competities waaraan je kunt deelnemen: cashgames en toernooien.

Cash games

Cash games zijn precies hetzelfde opgezet en gescoord als we in de bovenstaande secties hebben beschreven. Het verschil zit hem in de manier waarop ze worden uitbetaald. Cash games verwijzen naar competities die bekend staan ​​als 50/50s of onderlinge competities. In een 50/50 competitie wint de helft van de deelnemers het dubbele van hun buy-in en de andere helft wint niets.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je je inschrijft voor een € 10, 50/50 competitie met 500 spelers. Het enige dat je hoeft te doen om geld te winnen, is in de top 250 (50%) te staan. Als je in de top 250 eindigt, win je € 20 (€ 10 winst). Als je bij de onderste 250 (50%) eindigt, krijg je niets. In dit formaat maakt het niet uit of je als eerste of 250ste eindigt; de uitbetaling is precies hetzelfde.

Toernooien

Toernooien worden soms ook wel GPP-formaat of Gegarandeerd Prijzenpot-formaat genoemd. In dit formaat zijn de teamselectie- en score regels hetzelfde als hierboven beschreven en hetzelfde in het cash game formaat. Het verschil hier is dat je tegelijkertijd tegen elke speler in het toernooi speelt. In dit formaat maakt het wel uit hoeveel punten je scoort en niet alleen dat je in een scorings zone zoekt.

Uitbetalingen voor toernooien worden meestal gedaan tot een vast percentage van het veld, meestal rond de 15%. Hoe hoger je binnen die 15% eindigt, hoe meer geld je ontvangt. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je je inschrijft voor een toernooi en dat er 100 mensen zijn. Je kunt verwachten dat de top 15 mensen iets betaald krijgen waarbij de 14e meer krijgt dan de 15e enzovoort, waarbij de 1e plaats het meeste geld krijgt.

Voordelen van het spelen van dagelijkse fantasie sporten

Korter seizoen, snellere uitbetalingen

Regulier fantasie sportwedden is erg leuk, maar ze kosten enorm veel tijd en vereisen dat je de hele duur van het seizoen oplettend bent. Sommige mensen vinden dit oké, maar anderen geven de voorkeur aan de vrijheid en flexibiliteit om binnen een dag of een week binnen te komen en klaar te zijn met een wedstrijd. Dit betekent dat als je het absoluut geweldig doet bij dagelijkse fantasie sporten, je je winst onmiddellijk kunt krijgen zonder dat je maanden achter elkaar hoeft te wachten om te zien of je winst stand houdt.

Niet gebonden aan een falend team

Een van de ergste dingen van seizoens lange fantasie sporten is het feit dat je vanaf de eerste dag vastzit aan het team dat je samenstelt. Als dat team slecht is, heb je pech voor het seizoen en moet je wachten tot volgend jaar om een ​​team te krijgen waar je echt om kunt geven. Als je een blindganger van een team opstelt in dagelijkse fantasie sporten, hoef je alleen maar te wachten tot de volgende dag of de volgende week en krijg je een gloednieuwe, frisse herstart.

Geen beperkingen voor spelers

Een van onze favoriete dingen over dagelijkse fantasie sporten is het open spelersselectie formaat. Er is niets frustrerender dan een speler te identificeren waarvan je denkt dat hij het fantastisch gaat doen en iemand anders hem voor jouw neus selecteert. In dit formaat zal dat je nooit overkomen, want iedereen kan elke speler kiezen die ze willen, zolang ze binnen hun salarisplafond blijven.

De mogelijkheid om veel te winnen

Laten we zeggen dat je in een fantasy-sportcompetitie voor 12 personen speelt met een buy-in van € 20. Meestal betalen deze competities de beste twee of drie spelers uit, waarbij ze eerst misschien € 150 krijgen? Laten we echter aannemen dat het de winnaar is en dat jij het potentieel hebt om € 240 te winnen op je investering van € 20.

Als we nu eens kijken naar diezelfde investering van € 20 in een dagelijkse fantasie sportcompetitie. Zien we elke zondag dat het NFL-seizoen een toernooi organiseert op DraftKings waar je voor € 20 € 1.000.000 kunt winnen voor de eerste plaats. Nee, dat is geen typfout. Je kunt letterlijk een miljoen winnen met een inzet van €20. Is het makkelijk? Absoluut niet. Maar het is mogelijk als iemand het elke week van het NFL-seizoen wint.

Speler versus speler, niet het huis

Als je roulette speelt, speel je tegen het casino, en zij hebben altijd een voordeel. Het is daardoor wiskundig onmogelijk om op de lange termijn tegen het huis te winnen. Het mooie van dagelijkse fantasie sporten is dat je niet tegen het huis speelt, maar tegen andere spelers. Dit betekent dat er geen huisvoordeel of überhaupt een voordeel is en dat de winnaar van de competitie doorgaans de meest ervaren speler is.

Natuurlijk komt er af en toe geluk, maar op de lange termijn zullen de besten winnen. De bookmakers en sites die deze competities organiseren, faciliteren de competitie alleen maar. Het kan hen niet schelen wie er wint. Dit betekent dat het zeker mogelijk is om op de lange termijn een winnaar te zijn en de concurrentie plat te walsen met een winnende strategie.

Fantasie sport in Nederland

Fantasie sportweddenschappen zijn nog maar net begonnen in Nederland. Maar het zit in de lift. In de Verenigde Staten van Amerika zijn deze sportweddenschappen volkomen legitiem. In Nederland, waar voetbal de populairste sport is, is fantasie voetbal ook heel gewoon. Fantasy Sport is ook al geruime tijd een grote hit in het Verenigd Koninkrijk. Er worden daar verschillende sporten beoefend waarbij scoren sterk afhankelijk is van statistische analyse. Fantasies porten werken vooral goed bij honkbal en American football.

Beginnen met fantasie weddenschappen afsluiten

Wanneer je klaar bent om te beginnen met dagelijkse fantasie sporten, kan het een beetje een ontmoedigende taak zijn om te proberen te kiezen waar je wilt spelen of welke site het beste voor je is. Je kunt bij verschillende bookmakers in Nederland inzetten op Fantasy Sports. Toch zijn de potentiële voordelen op zijn best minimaal. Scorito.com is een van deze leveranciers, evenals Zweeler.com. Je kunt echter de ins en outs van fantasie sportweddenschappen wel vast op deze platforms leren zonder echt geld te riskeren.

Tot slot

Zoals je nu waarschijnlijk wel kunt zien, zijn fantasie sporten en dagelijkse fantasie sporten een waanzinnig leuke vorm van sportweddenschappen die in populariteit en invloed zal blijven groeien naarmate meer en meer mensen ermee kennismaken. Navenant er meer mensen aan boord komen, zullen de prijzenpotten groter worden en zal het vaardigheidsniveau van de deelnemers slechter worden. Dit zorgt voor een ‘perfect storm’ voor jou om veel gemakkelijk geld te verdienen als je kunt leren om de perfecte opstellingen te maken. Wij wensen je veel geluk wanneer je aan fantasie weddenschap gaat doen!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.