Bekend van:

Flat betting


Flat betting kan een effectieve manier zijn om je sportweddenschappen in te zetten, maar het onder de knie krijgen van deze meer geavanceerde strategie kan in het begin een uitdaging zijn. Als je de basisprincipes van weddenschappen voorbij bent, vraag je je waarschijnlijk af met welke trucs en strategieën professionele gokkers op de lange termijn geld kunnen winnen. Een van de belangrijkste dingen die de “sharps” onderscheidt van informele gokkers, is het hebben van een strikt plan voor wat te wedden, hoe te wedden en hoe vaak te wedden. Een van deze wedtypes is de Miller-strategie, die berust op iets dat flat betting wordt genoemd. Laten we de voor- en nadelen van het vasthouden aan dit flat betting systeem eens nader bekijken.

Wat is flat betting?

De term flat bet verwijst naar je inzet structuur, of hoeveel je per spel inzet. Sommige mensen gaan zonder plan in op sportweddenschappen. Ze kunnen € 25 inzetten op het ene spel en € 750 op het andere. Of iemand zet wellicht €50 in op zijn eerste weddenschap en als hij verliest, verdubbelt hij om zijn geld terug te krijgen. Dit zijn geen gedisciplineerde strategieën, en we raden het zeker af om zo’n ongestructureerde aanpak te volgen.

Flat betting is een strategie waarbij je op elk spel hetzelfde bedrag inzet. Als je bijvoorbeeld een saldo van € 500 hebt en je besluit 5% daarvan in te zetten op elke weddenschap, zet je precies € 25 in op elk spel. Hierdoor blijf je gestructureerd en consistent. Hoe beter georganiseerd je bent, hoe groter de kans dat je op de lange termijn geld wint met wedden op sport.

Typen flat-bets

Hier zijn de vier gebruikelijke indelingen van het flat-bet systeem.

Static flat betting

Dit is de veiligste vorm van flat bets. De inzet is meestal ongeveer 1% van je saldo en verandert niet voor een langere periode.

Academic/Expert flat betting

Dit type flat bet is het populairst. De inzet is ergens tussen de 1 en 3% van je saldo, afhankelijk van je vertrouwen, sportkennis en het slagingspercentage.

Agressieve flat betting

Vergeleken met de laatste twee soorten flat betting is de agressieve vorm een ​​riskant type. Het bestaat uit 2-3% van je saldo en verlaagt het percentage niet, zelfs niet tijdens een langdurige reeks van verliezen, waardoor dit een gevaarlijke strategie kan zijn.

Chaotic flat betting

De chaotic flat bet-strategie bestaat uit het inzetten van 10% of meer van je saldo en je de mogelijkheid te geven om de weddenschap aan te passen zoals jij dat wilt. Op online forums kan het zijn dat mensen denken dat deze strategie bedoeld is voor mensen met een klein saldo en een lange termijn, bijvoorbeeld wanneer je een lange reeks overwinningen hebt behaald. Deze verklaring is echter zeer controversieel.

Aan de andere kant suggereren sommigen dat dit type flat betting wordt gebruikt voor sommige toernooien wanneer je “hier en nu” risico’s wilt nemen. Dit is op zijn minst begrijpelijk. Veel gokkers hebben soortgelijke experimenten geprobeerd.

Wat is de strategie van Miller?

De strategie van Miller is bedacht door John R. Miller, auteur van het boek Professional Gambler en een beroemde Amerikaanse gokker. Het systeem bestaat uit twee delen.

Ten eerste vereist Miller’s System dat je je inzet concentreert op evenementen met noteringen van 1,85 (-118) tot 1,91 (-110), of zo dicht mogelijk bij 50/50 noteringen. Het tweede deel vereist dat je een strikte uitzet strategie hanteert. Je zet 1% van je totale saldo in totdat de totale waarde met 25% is gestegen.

Bijvoorbeeld: wanneer je begon met € 1.000, zou je beginnen met € 10 per bet in te zetten. Als je saldo € 1.250 bereikt (een winst van 25%), dan zou je inzet grootte groeien tot € 12,50 per spel. Om op de lange termijn geld te winnen met deze weddenschap strategie en kansen van -118 tot -110 te verslaan, moet 53% van je weddenschappen worden beoordeeld als winnaars. Dat zou haalbaar moeten zijn voor veel gokkers die een goed begrip hebben van de sport waarop ze wedden (het kennen van de blessures, het nieuws, de wedstrijden, enz.) en gedisciplineerd zijn om zich aan dit systeem te houden.

De 5 basisregels van flat betting

We hebben de 6 basisregels van flat betting op een rijtje gezet die je kunnen helpen slagen met dit goksysteem.

  1. Consistent ingelegd bedrag

Het bedrag dat je inlegt, moet gedurende een bepaalde periode hetzelfde blijven. Het ingezette bedrag varieert van 1 tot 5% van je saldo. Je mag niet meer dan 3% inzetten.

  1. Herbereken de inzet

Je zou een verhoogd saldo moeten hebben na het gebruik van de flat bet-techniek voor een bepaalde periode. Dit betekent dat je de inzet kunt herberekenen met hetzelfde percentage. Deze perioden, controlepunten genoemd, kunnen variëren van een maand tot een jaar.

  1. Even waarschijnlijke gebeurtenissen

De weddenschappen van ‘even waarschijnlijke gebeurtenissen’ kunnen beginnen vanaf 1,9. Dit werkt voor voetbal, tennis en andere sporten. Er zijn genoeg opties in de lijn. Mensen raden meestal een lagere kans aan, maar we denken niet dat dit de beste manier is. Dit aangezien het slagingspercentage van 1,6 kans 62,5% is, wat als extreem hoog wordt beschouwd.

  1. Door jou gekozen bookmaker

Gokkers negeren meestal dat er betere kansen zijn voor twee evenementen die even waarschijnlijk zijn. Gokkers worden in eerste instantie echter benadeeld ten opzichte van bookmakers vanwege de marge, die vaak varieert van 3% (1,97 odds) tot 15% (1,80 odds). Elk deciel is cruciaal bij het overschrijden van het break-evenpunt, dus het is van vitaal belang om een ​​bookmaker te kiezen met minimale commissie (vig). Laat hierbij de ‘shady’ bookmakers links liggen die je proberen te verleiden met super lage commissies.

  1. Het aantal inzetten

Dit is ook een cruciale factor bij flat bets. Naarmate het aantal inzetten groeit, wordt het vereiste winstpercentage lager. Een gokker deed bijvoorbeeld tien inzetten van € 100 en de weddenschap was 1,9 en won er zes. Daarom is zijn totale winst 6*1.9*100-10*100= €140 met een winstpercentage van 60%.

Een andere gokker deed 100 inzetten met dezelfde kansen en won er 55. Dit betekent dat hij een winst heeft van 55*1.9*100-100*100=€450, en het winstpercentage is 55%, wat lager is dan de eerste gokker. Zoals uit het voorbeeld blijkt, is de winst voor de tweede speler veel groter dan voor de eerste. Dit is de reden waarom experts ervoor kiezen om meerdere inzetten te doen.

Voordelen van het flat bet-systeem

Als je je strikt aan de voorgeschreven aanpak houdt – inzetlijnen van -110 tot -118 en 1% van je saldo gebruikt voor elke weddenschap – dan zul je op de lange termijn geld verdienen, ervan uitgaande dat je minstens 53 %  kunt halen van je weddenschappen.

Hoewel 53% op het eerste gezicht wellicht een grote hindernis lijkt om te nemen, bedenk dan dat je in feite begint met een kans van 50/50 op de weddenschap om mee te beginnen. Als je de sport door en door kent, weet hoe elk team kan matchen, rekening houdt met het thuisvoordeel, het weer en vele andere factoren, zou je in staat moeten zijn om tot ongeveer 53% te komen.

Tegenwoordig kun je met veel bookmakers gespreide sporten spelen tegen een lagere prijs dan -110. Het is niet gek meer om NFL-lijnen te vinden die beschikbaar zijn op -105 of -108. Als je je aan het systeem en dezelfde flat betting strategie houdt, dan hoef je eigenlijk zelfs iets minder dan 53% van de tijd te winnen om op de lange termijn succesvol te zijn met dit systeem.

Flat betting systeem nadelen

Je poot stijf moeten houden is het belangrijkste nadeel van een flat bet systeem. Om te beginnen is het moeilijk om vast te houden aan lijnen tussen -118 en -110. Wat gebeurt er als je een team leuk vindt dat de voorkeur heeft van -150 of -200? Of wat als er een fijne underdog op het bord zit die wellicht +110 of +140 betaalt? De strategie voor flat betting staat erop dat je dergelijke weddenschappen vermijdt.

Natuurlijk heb je de flexibiliteit om op bijna elke NBA-, NFL-, universiteit basketbal– of universiteit football in te zetten, aangezien alle punten spreidingen in het rijk van -110 liggen. Dit sluit je echter af van bijna alle honkbal-, hockey-, golf– en tennis lijnen. De enige manier om die sporten te handicappen, is door eerst te kijken welke lijnen aan je criteria voldoen en vervolgens te beslissen of je al dan niet een rand aan een van beide kanten ziet. Dit kan voor recreatieve sportgokkers de fun uit het spel halen.

Dan nog even dit

Miller’s systeem en flat bets zijn enkel een van de vele beproefde methoden om succesvol op sport te wedden. Natuurlijk is er uiteindelijk geen vervanging voor gedetailleerd onderzoek en zorgvuldig saldo beheer. Flat betting heeft veel voordelen, vooral als je graag op voetbal gokt. Er zijn echter ook enkele nadelen, die je kunt ondervangen door voorzichtig in te zetten. We denken dat flat bets en zijn variaties en combinaties een betrouwbaar hulpmiddel kunnen worden voor elke gokker. Als je de flat bet-strategie hebt gebruikt en lange tijd een positief rendement op je investering hebt weten te behalen, kun je deze combineren met andere wedtypes. Dit zou je een uitstekende kans kunnen geven om de bookmaker te verslaan en niet andersom. Doe je huiswerk, gok verantwoord en geniet van de actie. Wij wensen je veel succes met flat betting!

 

toggle off
Gokreclame uitschakelen.