Bekend van:

Hedge weddenschappen


Je hebt waarschijnlijk wel eens de cliché zin “hedge your bets” gehoord. Maar weet je wat het betekent om je sportweddenschappen daadwerkelijk “te hedgen” en hoe je dit moet doen? Het zogeheten afdekken van je weddenschappen kan best wat eng en intimiderend zijn, maar als het correct wordt gedaan, kan het je helpen om winstgarantie te vergroten, het risico en de variantie te verlagen en je flexibiliteit te geven om rekening te houden met je veranderingen in voorspellingen.

Wat is hedge wedden( het afdekken)?

Wanneer een gokker niet zeker is of een weddenschap tot een overwinning zal leiden, kan deze de hedging-tactiek gebruiken om een tweede weddenschap te plaatsen in tegenstelling tot de eerste. Zelfs als een gokker denkt dat deze een goede kans hebben om te winnen, kan die ervoor kiezen om de weddenschap af te dekken. Gewoon om veilig te zijn en ervoor te zorgen dat deze als beste uitkomen. De winst zal kleiner zijn, maar het plaatsen van de tweede inzet geeft een vorm van verzekering voor het geval de eerste verliest.

Elke weddenschap kan worden afgedekt. Met deze strategie heb je de kans om te winnen of op zijn minst een aanzienlijk financieel verlies te vermijden. Houd er echter rekening mee dat wanneer je een tweede weddenschap op een hedge wilt plaatsen, je opnieuw moet betalen aan de bookmakers, waardoor je potentiële winst wordt verlaagd.

Met andere woorden

Door een situatie af te dekken, verminder je blootstelling aan een ongunstige uitkomst. Je kunt in het dagelijks leven ook veel dingen afdekken. Bij sportweddenschappen vermindert hedging de blootstelling aan mogelijk financieel verlies. Sportgokkers gebruiken de verfijnde benadering van het afdekken van een weddenschap om ofwel het risico van een weddenschap te verlagen of om een soort van winst uit een inzet te verzekeren.

Hedging is een tactiek waarbij je inzet op de andere kant van je initiële inzet, net zoals een middling inzet. Hedging is in populariteit toegenomen, samen met toekomst weddenschappen. Het onderwerp van het afdekken van een weddenschap komt altijd ter sprake wanneer een sport gokker een toekomst-inzet heeft met een potentieel aanzienlijke winst op het spel. Je winkansen gaan namelijk een beetje omhoog als je je inzet afdekt.

Hoe een weddenschap afdekken

Het afdekken van je weddenschappen is een eenvoudig proces. Het is wel zo dat niet iedereen hier even goed over nadenkt voordat er een weddenschap geplaatst wordt. Een weddenschap is “hedged” wanneer een mogelijke winst uit de initiële investering is beschermd.

Het maken van een tweede weddenschap in tegenstelling tot de eerste zorgt ervoor dat je zult profiteren, ongeacht hoe het evenement afloopt. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manier:

Oorspronkelijke weddenschap: €100 toekomst weddenschap op de New York Jets om de Super Bowl te winnen bij 60-1.

  • Potentiële winst: € 6.000 + oorspronkelijke inzet van € 100.
  • Hedge: € 1.000 weddenschap op Los Angeles Rams om de Super Bowl te winnen met 2-1 wanneer ze tegenover de Jets staan ​​in de Big Game.
  • Beste resultaat: Jets winnen de Super Bowl en de gokker wint €6.000. De afdekking van € 1.000 op de Rams voor de veiligheid is een verlies. De totale winst is €5.000 in plaats van €6.000.
  • Hedge win resultaat: Rams wint en de gokker wint €2.000. De afdekking van € 1.000 minus € 100 oorspronkelijke inzet geeft tenslotte een uiteindelijke winst van € 900.

Dit geeft aan dat een toekomst weddenschap zelfs met een “hedge” winst kan opleveren. Eenvoudig uitgelegd, de hedge beschermt je tegen het verliezen van de volledige mogelijke beloning van de inzet. Hedge weddenschappen verlagen de mogelijke winst van de eerste inzet. Toch is het beter om wat te winnen dan alles te verliezen.

Zonder hedging gaan in dit geval zowel de inzet van €100 als de potentiële winst van € 6.000 verloren. Ervaren gokkers kunnen voorbij het verlies van €100 en de verwachte winst kijken. Sommige gokkers geven de voorkeur aan spanning, terwijl anderen aan het einde van het seizoen eigenlijk alleen maar winst willen zien.

Andere mogelijkheden om een ​​weddenschap af te dekken

Vroeger werd deze tactiek alleen genoemd wanneer mensen spraken over het afdekken van een toekomst weddenschap. Inmiddels wordt het voor meerder soorten sportweddenschappen gebruikt. Als je voor het spel een riskante weddenschap hebt gedaan, kun je jezelf bijvoorbeeld gemakkelijker beschermen door een live weddenschap te doen. In het verleden konden inzetten bij de rust pas midden in de wedstrijd worden geplaatst. Nu kan dat letterlijk gedurende de hele wedstrijd.

Elk jaar winnen parlay-weddenschappen ook meer en meer aanhangers. Een groeiend aantal gokkers past de hedging-methode toe op deze weddenschappen om verliezen te minimaliseren en winst te maximaliseren. Om een ​​overwinning te garanderen bij een parlay met meerdere spellen, zal een gokker vaak een “hedge” plaatsen op het laatste spel.

Wanneer moet je een weddenschap afdekken?

Dit is een ingewikkelde vraag, omdat het antwoord afhangt van de situatie, het bedrag dat je hebt geriskeerd evenals je bereidheid om risico’s te nemen en of je de juiste wiskundige beslissing kunt maken.

De beslissing om te hedgen hangt dus af van de grootte van de initiële inzet en de risicotolerantie van de gokker. De enige manier om met de teleurstelling van een verlies om te gaan, is door het te minimaliseren, in plaats van het risico te lopen alles te verliezen.

Wedden op sport kan leuk zijn, ongeacht de uitkomst van je inzet. Men kan verschillende methoden gebruiken om winst te maken op specifieke weddenschappen.

Voorbeeld

Bij het plaatsen van een weddenschap – of het nu een toekomst weddenschap of een hedge is – moet je je altijd afvragen of je gelooft dat de uitkomst die je voorspelt een grotere kans heeft om te gebeuren dan wat de odds suggereren.

Om een weddenschap van -110 te rechtvaardigen, moet je denken dat je weddenschap een kans van minimaal 52,4% heeft om te winnen. Voor een weddenschap van +1000 zou je moeten denken dat het een kans van minstens 9,1% heeft.

Maar ‘wiskundig correct’ hoeft niet ‘juist onder de omstandigheden’ te betekenen, en dat is waar het antwoord op eerder gestelde vraag per geval verandert.

De voordelen van Hedge weddenschappen

Onthoud dat je je niet hoeft te hedgen, maar amateur- en professionele sportgokkers zijn over het algemeen grote fans en vinden het heel gunstig. Dat is voornamelijk vanwege onderstaande redenen.

Gegarandeerde winst

Je kunt instellen om geld te winnen, ongeacht de uitkomst van een spel of spellen. Je geeft wel het plafond op van hoeveel je kunt verdienen, maar de wisselwerking daarvoor is dat je gegarandeerd als winnaar wegloopt.

De dingen moeten goed gaan voordat je op dat punt komt, maar als ze dat doen, kun je je wedticket effectief vroeg verzilveren voor iets minder winst dan wanneer je de hele tijd zou blijven hangen. Normaal gesproken hoef je  niet te wachten tot het laatste beslissende spel als je dat niet wilt, maar hoe eerder je hedged, hoe meer winst je opgeeft.

Lagere variantie en risico

Hedge-wedden garanderen niet alleen winst, maar het verlaagt ook je variantie en risico. Als jij de persoon uit ons voorbeeld bent, doe je waarschijnlijk geen weddenschappen voor €5.000 of €10.000. € 100 is misschien wel de grootste inzet die je hebt gedaan en heel dicht bij de top van wat je comfortabel vindt om in te zetten. Ook al was je inzet in ons voorbeeld slechts € 100, je hebt geen €10.000 die op één enkel spel rijdt. Je kunt doen alsof het slechts een inzet van € 100 is, maar we weten allemaal dat het een veel groter risico is.

Het winnen van toekomst weddenschappen en long shots kan een uitdaging zijn. Het kan lang duren tussen overwinningen, zelfs als je weddenschappen en teams kiest die veel value hebben. Door te plannen om te hedgen, kun je veel van die variantie en dat risico verlagen, en kun je kleinere, maar veel meer frequente winsten vastleggen.

Odds vinden om te hedgen

Nu je weet wat hedge weddenschappen zijn, hoe je ze moet doen en wat de voordelen zijn van hedging, is het tijd om te praten over hoe je de odds kunt vinden waar je wellicht een hedge-weddenschap of meerdere hedge-weddenschappen wilt plaatsen. Er zijn drie hoofd situaties waarin je naar hedge-mogelijkheden kunt zoeken als je winst wilt vastleggen of het risico wilt verlagen.

Toekomst weddenschappen

De meest voorkomende plaats waar je je weddenschappen ooit gaat afdekken, is waarschijnlijk met toekomst weddenschappen. Waarom? Omdat je doorgaans met toekomst weddenschappen redelijk geld kunt winnen met een kleine investering. Als je aan het begin van het seizoen je toekomst weddenschappen plaatst, kun je een aantal mooie kansen krijgen, ongeacht de sport waarop je gokt.

Aan het einde van het seizoen of het einde van de play-offs, als alles volgens plan verloopt, sta je klaar om veel geld te winnen met je kleine weddenschap. Dit betekent dat je wellicht een deel van die potentiële winst wilt vastzetten. Het is overigens slim om een ​​hedging plan te hebben voordat je een toekomst weddenschap doet, als dit iets is waarin je geïnteresseerd bent.

Hedging in game

Bij weddenschappen die lang duren om af te ronden of die beginnen met gekke weddenschappen zijn er eigenlijk altijd mogelijkheden om je dagelijkse bets af ​​te dekken. Het komt echter minder vaak voor, omdat het risicobedrag bij elk spel waarschijnlijk meer in overeenstemming is met wat je prettig vindt om in te zetten. Maar dat betekent niet dat er geen gevallen zijn waarin je je kunt indekken om winst vast te leggen. Vooral wanneer je mening over hoe het spelverloop verandert en je live weddenschappen plaatst.

Parlay weddenschappen afdekken

Een andere methode waarbij je een klein bedrag kunt inzetten om veel te winnen, zijn parlays. Een parlay is een combinatie van individuele weddenschappen die allemaal in één super weddenschap zijn samengevoegd. Kortom, om je parlay te winnen, moet je elke afzonderlijke weddenschap op die parlay winnen. Een parlay kan twee of meer weddenschappen zijn, maar je moet elke afzonderlijke weddenschap winnen om te winnen. Omdat dit moeilijker is om te doen, wordt je er goed voor beloond. Het afdekken van een parlay heeft duidelijk voordelen.

Wees financieel voorbereid om te hedgen

Als je iemand bent die € 10 of € 20 of zelfs € 100 per spel inzet, heb je dan €5.000 die je kunt gebruiken om een ​​hedge-inzet te doen? Het kan zijn dat sommigen van jullie dit doen, maar de meesten van jullie waarschijnlijk niet. Hedging vereist kapitaal om het te laten gebeuren. Je kunt de bookmaker niet zomaar vertellen dat je een van je weddenschappen gaat afdekken en ze het op krediet voor je laten doen. Je hebt het geld in de hand nodig om de weddenschap te plaatsen. Het zou leuk zijn als ze je dat laten doen, maar het is gewoon niet het geval. Dit betekent dat je je van tevoren moet voorbereiden om ervoor te zorgen dat je het geld hebt dat nodig is om je hedge-inzetten te doen.

Tot slot

Hedging is dus een prima methode voor sport gokkers en kan je een hoop narigheid besparen. Zorg wel, zoals altijd, dat je je huiswerk doet en weet waar je mee bezig bent. Er zijn gelukkig meerdere online tools te vinden voor hedge weddenschappen. Maak hier dankbaar gebruik van. Wij wensen je veel succes met hedging!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.