Bekend van:

Het Paroli-systeem


Of je nu een doorgewinterde pro bent of gewoon een recreatieve sportgokker, het loont de moeite om vertrouwd te raken met een handvol goksystemen. Sommige van deze strategieën bestaan ​​al eeuwen, terwijl er ook elk jaar nieuwe systemen lijken op te duiken. Sommige zijn eenvoudig genoeg voor een kind om onder de knie te krijgen, terwijl andere een graad in geavanceerde wiskunde nodgi hebben om volledig te begrijpen. De meeste wedsystemen richten zich op het vergroten van je inzet telkens wanneer je verliest, maar het Paroli-systeem heeft een iets andere aanpak.

Wat is het Paroli-systeem

Het Paroli-systeem is een vorm van positieve inzetprogressie. Het wordt het meest gebruikt in spellen als Roulette en Blackjack, maar het kan ook worden toegepast op sportweddenschappen – zolang je kiest voor weddenschappen met een kans van ongeveer 50/50.

In tegenstelling tot het Martingale-systeem, dat vereist dat je je inzet verdubbelt na een verlies, laat Paroli je elke inzet verdubbelen na een overwinning totdat er drie opeenvolgende overwinningen zijn behaald. Op dat moment beleg je je winst en keer je terug naar je oorspronkelijke inzet. Elke keer dat je een weddenschap verliest, keer je ook onmiddellijk terug naar je oorspronkelijke inzet – op deze manier zul je nooit grote verliezen lijden als gevolg van progressies.

Voorbeeld

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat je saldo gelijk is aan €4.000 en dat je oorspronkelijke inzet gelijk is aan €100. Als je het Paroli-systeem gebruikt, begin je met het plaatsen van een weddenschap van € 100. Als je die weddenschap wint, riskeer je €200 bij je volgende weddenschap. Mocht je die weddenschap ook winnen, dan verhoog je je inzet tot €400 voor je laatste inzet.

Ongeacht het resultaat van die derde weddenschap, keer je terug naar je oorspronkelijke inzet voor je vierde weddenschap. In dit scenario eindig je ofwel met een winst van €700 door drie opeenvolgende weddenschappen te winnen, of je verliest je oorspronkelijke inzet van €100 als de derde weddenschap een verliezer wordt.

Het is belangrijk op te merken dat je nooit je inzet verhoogt na een verlies. Of de verliezende weddenschap opvolgt en ander verlies of meerdere overwinningen najaagt. Na elk verlies of drie opeenvolgende overwinningen is je volgende inzet altijd gelijk aan je oorspronkelijke inzet.

Wat is de logica achter het Paroli-wedsysteem?

Deze strategie berust op de vooronderstelling dat winsten en verliezen de neiging hebben om in streaks te komen. Een speler kan de winst maximaliseren door meer in te zetten tijdens winning streaks en minder tijdens streaks van verliezen. Het Paroli-wedsysteem zorgt er verder voor dat geen enkele weddenschap meer dan een enkele eenheid van het saldo van de speler zal riskeren. Grotere inzetten worden mogelijk gemaakt door eenheden die gewonnen zijn van het huis. Elke keer dat er een opeenvolging van drie overwinningen plaatsvindt, is de winst zeven eenheden. Deze zouden de geaccumuleerde kleine verliezen moeten dekken. 

Aanhangers zeggen dat het Paroli-systeem veel stabieler en consistenter is dan negatieve weddenschappen. Bovendien heeft Paroli, in tegenstelling tot veel andere systemen, geen substantieel saldo nodig. Wanneer verliezen optreden, zijn ze geleidelijk en niet spectaculair. Ook zijn tafellimieten nooit een belemmering voor het succesvol voltooien van de progressie.

Waar komt het Paroli-systeem vandaan?

Het Paroli-systeem is afgeleid van de Latijnse term ‘par’, wat zich vertaalt naar ‘een die gelijk is’. Het is onduidelijk wanneer het systeem precies voor het eerst is gemaakt, maar de meest populaire overtuiging is dat het in de 16e eeuw is ontstaan. Sommigen geloven dat Blaise Pascal, de Franse uitvinder van Roulette, op het idee voor Paroli kwam. In dat geval zou het systeem pas sinds de 18e eeuw bestaan.

Belangrijkste overwegingen bij het gebruik van Paroli voor sportweddenschappen

Het eerste dat je dient te doen voordat je het Paroli-systeem inzet, is je oorspronkelijke inzet kiezen. Het gebruik van een consistente inzeteenheid is cruciaal om het systeem te laten werken zoals bedoeld is. Dit is het bedrag dat je riskeert aan het begin van elke inzetcyclus.

Er is geen concrete regel over hoeveel dit zou moeten zijn, maar als je serieus sportweddenschappen probeert, zou je eenheidsgrootte ergens tussen de 2-3% van je saldo moeten zijn. Als je saldo € 5.000 is, zou je oorspronkelijke inzet tussen € 100 en € 150 liggen, afhankelijk van het percentage dat je kiest.

Als je dit systeem gebruikt, is het absoluut noodzakelijk dat je weddenschappen kiest die zo dicht mogelijk bij de 50/50 kansen liggen. De logica achter Paroli is dat je je inzet verdubbelt na elke overwinning, maar dat je nooit je oorspronkelijke inzet vergroot. Na overwinningen verdubbel je de grootte van je inzet met huisgeld, dus als je een -400 favoriet op de geldlijn inzet, zal je rendement niet groot genoeg zijn om je in staat te stellen het systeem goed te volgen. Om die reden moet je lijnen (of props) inzetten die zo dicht mogelijk bij even money liggen.

Voors en tegens van het Paroli-systeem

Het beste van het Paroli-systeem is dat het een geweldige manier is om gedisciplineerd saldobeheer te oefenen. Als je het systeem precies volgt, zul je nooit prat gaan met het najagen van verliezen en zul je nooit te groot inzetten als je denkt dat je onoverwinnelijk bent dankzij een aantal winning streaks. Het is een van de gemakkelijkste goksystemen om te leren. Zelfs gokkers zonder eerdere ervaring zullen geen probleem hebben om Paroli onder de knie te krijgen.

Over het algemeen biedt het Paroli-systeem een ​​afgemeten, conservatieve benadering die geweldig is voor degenen die de kneepjes van het vak leren of geduldig genoeg zijn voor duurzame groei. Je zult nooit buitensporige bedragen winnen, maar je zult ook nooit snel failliet gaan. Zelfs als je een cold streak tegenkomt, zullen de verliezen minimale schade toebrengen aan je saldo. In tegenstelling tot andere progressiesystemen is de kans klein om failliet te gaan na Paroli.

Aan de andere kant hangt het volledige succes van het systeem af van het winnen van drie weddenschappen op rij. Het winnen van drie opeenvolgende weddenschappen met gelijke kansen is net zo waarschijnlijk als het verliezen van drie opeenvolgende weddenschappen. Het systeem zal je kansen om een ​​winnaar op de lange termijn te worden niet statistisch verbeteren. Er is geen manier om te weten hoe lang het duurt om drie opeenvolgende winnende weddenschappen binnen te halen. Je moet dan ook voorbereid zijn op langere periodes van kleine verliezen.

Varianten van Paroli-weddenschappen

Naarmate geleerden dieper in dit systeem duiken, komen er meer varianten naar voren. Ze geven een andere benadering van hetzelfde model. Varianten van het Paroli-wedsysteem bestaan ​​uit twee delen, extended en inverted.

Extended Paroli

Dit legt meer de nadruk op de voordelen van het systeem omdat het opweegt tegen de geleden verliezen. Het hangt echter alleen af ​​van het totale bedrag dat je wilt inzetten. Bij elke winst verdubbel je de inzet, terwijl bij elk verlies de inzetwaarde behouden blijft. Na drie opeenvolgende overwinningen moet de gokker stoppen met wedden omdat de kans om te winnen afneemt.

Inverted Paroli

Inverted Paroli gaat uit van een structuur die vergelijkbaar is met het Martingale-wedsysteem. Het staat meer stil bij verliezen dan bij overwinningen. Als je een inzet verliest, verdubbel dan je inzet om het verlies van de eerste weddenschap te verdoezelen. Een overwinning betekent winst en het is niet nodig om de inzet te vergroten.

Is dit systeem de moeite waard om te gebruiken?

De beste manier om dit systeem te bekijken is simpelweg als een goede manier om je te helpen je saldo te beheren. Als je je er strikt aan houdt, zul je merken dat je geen verliezen najaagt als je een slechte run hebt. Je voorkomt ook dat je je laat meeslepen door een winning streak. Zeker wanneer het maar al te gemakkelijk is om je inzet zo hoog te verhogen dat je het risico loopt alles terug te geven als je geluk zich tegen je keert.

Als je de Paroli zo bekijkt en niet verwacht dat hij keer op keer gunstige resultaten zal opleveren, dan is er geen reden waarom je hem niet zou gebruiken. Het zal je algehele kansen om te winnen niet echt verbeteren, maar het kan je wel helpen om wat winst te maken als het geluk aan jouw kant staat.

Tot slot

Het Paroli-systeem is een gemakkelijke spelmethode en heeft alleen een inzetbedrag en een patroon nodig. Een inzetwinst resulteert in dubbele staking, terwijl een verlies het inzetbedrag behoudt. Het spreekt gokkers aan die verschillende goksystemen en -strategieën willen uitproberen. Om het spelresultaat te verbeteren, vooral bij sportweddenschappen, moet je eerst het spel begrijpen voordat je gaat inzetten.

Weddenschappen zijn echter een waarschijnlijkheidsspel en het systeem garandeert geen definitieve uitkomst. Het verhoogt alleen maar de kans om te winnen. Zet alleen in met overtollig geld, dat je niet zal storen als je verliest. Desalniettemin is het Paroli-systeem gemakkelijk te begrijpen, verbetert het de winkans en verbetert het winnen bij elke volgende inzet. We wensen je veel succes!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.