Bekend van:

Hoe geld storten op je bookmakers account?


Betalingstransacties zijn een belangrijk onderdeel van online sportweddenschappen. Sterker nog: Essentieel zelfs! Zonder een betaling naar de bookmaker kan je nooit daadwerkelijk een weddenschap plaatsen en geld verdienen aan je weddenschap. Aangezien er in Nederland nu volledig legale sportweddenschappen aangeboden worden, kun je gaan storten en opnemen van je bookmaker account. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende manieren om betalingstransacties bij bookmakers uit te voeren. Ook kijken we naar een paar van de meest populaire betalingsmethoden op dit moment.

Betalingen doen naar een bookmaker

Je kunt een storting doen naar een bookmaker zodra je een account hebt geregistreerd. Het doel van van een storting doen is dat je op de bookmaker site echt geld hebt om mee te wedden. Stortingen kunnen ook vereisten zijn om bookmaker bonussen te verkrijgen, met name welkomstbonussen. Een transactie doen naar een online wedkantoor kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan.

 1. Registreer een account bij je gewenste bookmaker
 2. Log in en zoek het gedeelte ‘bankieren/kassier’ onder je accountgegevens
 3. Selecteer de beschikbare betaalmethode die je wilt gebruiken
 4. Voer een bedrag in om te storten/opnemen en bevestig
 5. Aanvullende documenten/identificatie en wacht op goedkeuring

Wees er op bedacht dat wanneer je een betaalmethode kiest, deze soms niet meer gewijzigd kan worden. Daarbij kan het zijn dat bepaalde betalingsmethoden niet meer beschikbaar zijn voor opnames wanneer je er een storting mee hebt gedaan. Dit is om witwassen te voorkomen.

Gelukkig zijn er in de informatie secties van bookmakers (FAQ) meestal wat extra details over elke beschikbare betaalmethode. Waaronder verwerkingstijden en minimale en maximale betalingen. Het doen van betalingen varieert tussen de bookmakers, inclusief de beschikbare methoden en kleine verschillen in het proces.

Populaire online bookmaker betaalmethoden

De betalingsmethoden die een bookmaker biedt, worden door uiteenlopende factoren bepaald. Verschillen tussen de grootte van elke bookmaker, het aantal landen dat een website ondersteunt en andere zaken bepalen de betaalopties die je op de bookmaker site zult vinden. Door die verschillende factoren hebben vaak geen twee bookmakers precies hetzelfde aantal of dezelfde kwaliteit aan opties. Populaire online betaalmethoden voor bookmakers zijn onder andere:

Visa/Mastercard

Een van de methodes om geld te storten is overmaken met een Visa of Mastercard. Er willen echter nog wel eens problemen mee optreden bij bookmakers. Hierdoor zijn e-wallets nu ook zo in opkomst en succesvol op de markt voor sportweddenschappen. Helaas is het dus niet de ideale betaalmethode.

Voordelen met Visa/Mastercard

 • Als je een Visa of Mastercard hebt, is het een vrij gemakkelijkste manier om je geld op een online bookmaker te storten. Geld storten bij een wedkantoor met je Visa of Mastercard is, als je bank dit toestaat, een van de snelste manieren om geld op je account te krijgen. Je ziet het geld direct op je balans verschijnen en er worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Visa en Mastercard worden bij vrijwel alle grote bookmakers geaccepteerd als betaalmethode.

Nadelen met Visa/Mastercard

 • Visa en Mastercard bieden simpelweg te weinig opname mogelijkheden. Je geld op je account krijgen is meestal eenvoudig genoeg, maar om het er weer af te krijgen, moet je je vaak aanmelden bij een ander betalingsplatform zoals PayPal. Als het je lukt om geld op te nemen met je Visa of Mastercard, dan kun je verwachten dat je tot 40 a 50 euro aan kosten moet betalen en tot een week wachten voordat je iets van je geld ziet.
 • Banken kunnen je overboeking nog steeds weigeren, zelfs als alles in orde is. Banken blokkeren routinematig betalingen aan bookmakers omdat ze volgens oude regels werken. Het kan gewoon goed gaan, alleen is er best wel een error marge.

iDeal

Als je een sport gokker bent die in Nederland woont en op zoek bent naar een gemakkelijke en effectieve manier om geld te storten op een account voor online sportweddenschappen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een bookmaker die iDeal gebruikt. Met iDeal bookmakers kun je het online bankportaal van je eigen bank gebruiken om direct geld op je account te krijgen, zonder dat alle hoofdpijn van een tussenpersoon in de weg zit.

Voordelen met iDeal

 • Het maakt gebruik van je persoonlijke bank. Met het iDeal-programma kun je je eigen online bankgegevens gebruiken om rechtstreeks vanaf de website van je bank te storten. Dit betekent dat je weet dat je een bedrijf gebruikt dat je vertrouwt en dat je een webplatform gebruikt waar je al vertrouwd mee bent.
 • iDeal is direct, traceerbaar en efficiënt. Een van de beste dingen van het gebruik van een iDeal bookmakers is dat alles direct, traceerbaar en efficiënt gaat. Ten eerste zal je storting direct zijn. Dit betekent dat als je nu meteen een sportweddenschap wilt afsluiten, dit een geweldige optie voor je is. Ten tweede is de transactie traceerbaar. Dit betekent dat als je problemen ondervindt, dit alleen bij je bank of de bank van de online goksite zal zijn. Als laatste is deze betaalmethode super efficiënt. Je maakt direct over met je eigen rekening.

Nadelen met iDeal

 • Het grootste nadeel van het iDeal-platform is dat het alleen bij bepaalde banken beschikbaar is. Dit zijn voornamelijk banken die Nederlandse klanten en de omliggende gebieden bedienen. Als je geen gebruik maakt van een Nederlandse bank, kun je het iDeal-platform helaas niet gebruiken.

Skrill

Skrill is een e-wallet van een groot merk. Het bedrijf is al 20 jaar actief en opereert in meer dan 120 landen. Het is ook al snel een van de meest gebruikte stortingsmethoden geworden. Krill is bezig sinds 2001 en heeft miljoenen rekeninghouders, van wie velen hun diensten gebruiken om hun bookmaker account te financieren. Net als Paypal kun je rechtstreeks geld naar andere Skrill-gebruikers sturen. Met kantoren in heel Europa en de Verenigde Staten is het echt een wereldwijd bedrijf.

Voordelen met Skrill

Je hoeft geen aanbetaling te doen. Als je geld stort via een veilige betaalmethode zoals Visa, Mastercard of bankoverschrijving, worden er door Skrill geen kosten in rekening gebracht. Online bookmakers zullen bijna altijd de kosten van transacties tussen Skrill en hun account op zich nemen. Dit betekent dat je op geen enkel moment kosten hoeft te betalen bij het storten van geld. Echter, zoals je hieronder zult zien, worden er wel weer hoge kosten in rekening gebracht bij het opnemen.

 • Het is mogelijk om bank beperkingen op sportsbook-transacties te omzeilen. Dit is een van de redenen waarom veel bookmaker klanten een alternatieve methode hebben gekozen voor hun Visa of Mastercard.
 • Skrill is goed beveiligd en een vertrouwde betalingsdienst die over de hele wereld wordt gebruikt. Het bedrijf heeft ook vele jaren ervaring in de sportweddenschappen.

Nadelen met Skrill

 • Er zijn forse opnamekosten van € 5,50. Als het gaat om sportweddenschappen, vragen we  liever een andere betalingsprovider voor opnames. Dit omdat je dan alleen hoeft te betalen als je wint. € 5,50 per opname is een behoorlijke vergoeding als je alleen een recreatieve gokker bent.

PayPal

Vanaf 1999 leidde PayPal de op internet gebaseerde betalingsservice. Het werd de favoriete betaalmethode van miljoenen mensen toen eBay het in 2002 kocht. Door PayPal te gebruiken, kun je onmiddellijk storten en opnemen. En door je saldo gescheiden te houden, kun je je geld beter in de gaten houden. PayPal is vrij selectief in welke bookmakers ze hun diensten willen aanbieden. Het is een sterk teken van vertrouwen en als een wedkantoor PayPal gebruikt. Je kunt er dan zeker van zijn dat ze een betrouwbare en sterke positie in de branche hebben.

Voordelen met PayPal

 • PayPal is veilig. Het is zelfs veiliger dan geld rechtstreeks van je bankrekening naar de bookmaker over te schrijven, omdat het een extra beveiligingslaag aan het proces toevoegt.
 • Stortingen zijn direct. Geld verzenden vanaf je PayPal-rekening is een snel en naadloos proces. Dit is belangrijk als je wilt wedden op een evenement dat binnekort gaat plaatsvinden of als je een weddenschap plaatst op een live evenement. De kansen kunnen in elk van deze scenario’s snel verschuiven, dus het is essentieel dat je zo snel mogelijk geld op je account kunt storten.
 • PayPal-betalingen zijn minder beperkt dan Visa/Mastercard-betalingen. Bij de meeste online transacties zou het gebruik van je Mastercard of Visa de gemakkelijkste betaalmethode moeten zijn, maar als het om sportsbooks gaat, komt PayPal als winnaar uit de bus.

Nadelen met PayPal

 • PayPal brengt 2,9% aanbetalingskosten in rekening als je met Visa/Mastercard stort. Als je je PayPal rechtstreeks aan je bank hebt gekoppeld of je al geld op je PayPal-rekening hebt staan, zijn er geen extra kosten. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het overboeken van geld van je PayPal-rekening naar de bookmaker.
 • Als je echter je account wilt opwaarderen met je kaart, moet je ongeveer 3% van je geld aan PayPal afstaan.
 • Niet alle bookmakers accepteren PayPal voor welkomstbonussen. Het is belangrijk om altijd de algemene voorwaarden voor elke welkomstbonus te controleren, aangezien het wedkantoor PayPal mogelijk niet accepteert als betaalmethode voor die specifieke promotie.

Welke betaalmethode is het beste om voor bookmaker sites te gebruiken?

Het hangt er helemaal vanaf wat je situatie is. Ben je in het bezit van een credit card? Heb je een Nederlandse rekening? Wil je snel kunnen overboeken of stort je gewoon om de zoveel tijd een bedrag op je account? Ben je een recreatieve gokker of ben je eigenlijk wel dagelijks bezig met sportweddenschappen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en vervolgende de voor- en nadelen van de bovengenoemde methodes kunt afwegen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.