Bekend van:

Hoe kun je het beste value bets plaatsen?


Onder veel sportgokkers, zowel nieuwe als ervaren spelers, zijn value bets (waarde sportweddenschappen) populair. En met goede reden, want ze kunnen veel opbrengen. Wat betekent een value bet en hoe moeten beginnende spelers het gebruiken? Is het mogelijk om dankzij deze strategie uitsluitend gebruik te maken van value betting en op lange termijn te winnen? Laten we bij het begin beginnen.

Wat zijn value bets?

Een value bet ontstaat wanneer de kans op een uitkomst groter is dan de odds van de bookmakers. Bij value sportweddenschappen plaatst je bets die een grotere kans hebben om te winnen dan wordt geïmpliceerd door de odds van de website. Zo bouw je op de lange termijn winst op.

Value is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt bij financiële investeringen en heeft dezelfde betekenis bij sportweddenschappen. Succesvolle spelers en handelaren begrijpen het verschil tussen de kans op een uitkomst en hoe deze zich verhouden tot de kansen die door bookmakers worden aangeboden. Professionele gokkers identificeren value sportweddenschappen en zetten erop in, ongeacht hoe waarschijnlijk of onwaarschijnlijk ze zijn.

Een value sportweddenschap plaatsen is niet zo eenvoudig als wedden op favorieten. De favoriet heeft meer kans om te winnen, maar soms biedt het plaatsen van een weddenschap tegen de favoriet meer waarde. Dit gebeurt wanneer de kansen tegen een favoriet te duur zijn.

Waar duiken value bets op?

Het vinden van deze spellen en kansen is uiteraard het belangrijkste bij de value-betting strategie. Om dit te doen, zul je je eigen analyse van de concurrentie uit moeten voeren en bepalen wat volgens jou de kansen dan wel zouden moeten zijn. Als je een afwijking vindt bij het vergelijken van deze kansen met de odds van de bookmaker, kun je overwegen actie te nemen op dat spel.

Je zal je wel moeten afvragen hoe deze te hoge of onnauwkeurige odds op de site van de bookmaker terechtkomen. Er zijn meestal een paar belangrijke redenen die hier de oorzaak van kunnen zijn.

Bookmaker heeft de competitie verkeerd beoordeeld

Bookmakers plaatsen wed regels niet altijd nauwkeurig, vooral niet voor de minder spectaculaire evenementen in de sportwereld. Als je de lagere divisies van een divisie goed kent, informatie hebt over opstellingen, blessures, huidige vorm, enz., dan heb je als speler normaal gesproken een voordeel bij de eerste beoordeling van de spellijn en kun je gaan voor value sportweddenschappen.

Het kan echter lastig zijn om deze informatie in handen te krijgen, aangezien je volledig in het onderwerp moet worden ondergedompeld. Iets wat altijd moeilijker is als het gaat om kleine competities en kampioenschappen. Bovendien zullen bookmakers snel reageren op het bedrag dat op een van de uitkomsten wordt geplaatst en kan de regel ook snel weer veranderen.

Bookmaker fouten

Het gebeurt. De lijnen van bookmaker zijn, zeker als er veel competities zijn, niet altijd perfect geplaatst. Dit kan echter niet als een value sportweddenschap worden beschouwd, aangezien in de overgrote meerderheid van de gevallen bookmakers van hun fouten zullen leren en in plaats daarvan de sportweddenschap een push of gelijkspel zullen maken. Dit betekent dat je geen geld zult winnen, maar in plaats daarvan de bookmaker gelijkspel aangeeft en je je inzet terugkrijgt.

Bekijk de odds

Hoewel dit niet het meest voor de hand liggende type value is, kan het effectief zijn. In deze situatie kun je de lijn beweging voor een specifiek spel observeren, hoe de kansen veranderen. Value verschijnt hier wanneer de kans op een van de uitkomsten abnormaal laag wordt. Dan is het een goed idee om dan een sportweddenschap te plaatsen op de tegenovergestelde uitkomst.

Bookmaker is overweldigd door het volume sportweddenschappen

Soms heeft de bookmaker om de een of andere reden geen haast om de quoteringen voor een wedstrijd te veranderen, of volgt het de andere bookmakers in de omgeving niet. In dit geval kunnen spelers profiteren van het feit dat deze bookmaker aantrekkelijker en lucratiever is voor dit evenement.

Hopelijk is het wel duidelijk dat de strategie voor alle value sportweddenschappen er om vraagt dat je ontzettend betrokken bent in de wereld van sportweddenschappen. Zonder eerst je eigen analyse van het evenement te maken, zul je simpelweg verdwalen in voorspellingen, beoordelingen van experts, enz.

Hoe vind je value sportweddenschappen?

Dus we hebben we uitgezocht wat om welke redenen ze tevoorschijn kunnen komen. De volgende vraag is, hoe je ze vindt!

Er zijn veel verschillende programma’s, zowel betaald als gratis, die fungeren als een zoekmachine voor odds. Wat deze programma’s doen, is het zoeken en vergelijken van gok lijnen en kansen van meerdere bookmakers .Je kunt dan de verschillen tussen de lijnen analyseren en bepalen of je gaat inzetten of niet. Deze programma’s doen het werk voor je en dat kan heel lucratief uitpakken.

Een andere optie is door middel van een onafhankelijke zoekopdracht naar “Value Bets”. Deze methode hangt allemaal af van je ervaring. Je moet, zoals gezegd, echt wel de nodige know-how in je zak hebben om zelf de afwijkingen te kunnen bepalen.

Bij value sportweddenschappen is het niet alleen een analyse, maar een diepgaande uitgebreide controle van de weddenschap als geheel. De derde optie is wellicht nog wel de langste. Hiervoor moet je verschillende spellen selecteren, naar de websites van de bookmakers gaan en de kansen voor elke competitie vergelijken. Als je een duidelijke afwijking vindt, moet je deze alsnog grondige analyseren. Waarom heeft deze bookmaker het evenement anders beoordeeld? Heeft de speler iets gemist?

Met deze methode is er een specifieke formule die kan worden gebruikt om de waarde te berekenen.

(Odds x % waarschijnlijkheid) ÷ 100

Wat je met deze formule kunt doen, is het percentage van de kans bepalen. Het kan lastig en tijdrovend zijn, aangezien je deze formule steeds zelf moet uitvoeren. De aanname is dat wanneer de uitkomst voor deze formule hoger is dan één (≥ 1,0), je een waarde percentage te pakken hebt. We blijven erbij dat op deze manier value sportweddenschappen bepalen, echt voor de ervaren gokker is.

Moet je value bets gebruiken in je weddenschappen?

Value sportweddenschappen zijn dus absoluut geen mythe in de sportweddenschappen. Als je inconsistenties in de sportsbook-regels weet te vinden, kunnen ze worden gebruikt. Veel beginnende spelers vragen zich echter af hoe zij deze value bets kunnen doen.

Als beginnende gokker is het goed om in te zien dat het proces van het toepassen van de value betting strategie een best lastige en tijdrovende opgave is. Een taak waar veel beginnende spelers in theorie simpelweg meestal niet klaar voor zijn. Bookmakers proberen hun fouten daarbij altijd zo snel mogelijk te herkennen en te veranderen. De mogelijkheid om op waardevolle odds in te zetten is er niet altijd. Bovendien, als er mogelijkheden voor value sportweddenschappen zijn, kunnen ze ook snel weer verdwijnen.

Het kan in ieder geval wel!

Onderaan de lijn is het zeker mogelijk om de value betting strategie toe te passen. Het is ook volkomen legaal. Deze optie is echter niet voor elke gokker. Bookmakers hebben hun vermogen bij het plaatsen van de eerste lijn aanzienlijk verbeterd en het wordt steeds lastiger om echt verkeerd ingeschatte weddenschappen te vinden. Daarbij hebben we het over sporten en wedden; er bestaat niet zoiets als een gegarandeerde overwinning.

Het is belangrijk bij het gebruik van een value sportwed strategie om niet één, niet twee, zelfs niet tien verschillende weddenschappen te analyseren, maar meer. Spelers die deze strategie gebruiken, hebben een lange lijst met mogelijke spellen nodig om op te letten. Het is een ingewikkeld spel, dat wanneer je het beheerst, erg leuk kan uitpakken.

Hoe kunnen gokkers winst maken wanneer bookmakers zo verschillen met odds?

Bookmakers strijden tegen elkaar. Ze streven er dus naar om de odds zo hoog mogelijk te houden en toch winst te maken. Dit is waar kansen voor value bets ontstaan. Een bookmaker kan te dure odds bieden om klanten aan te trekken, waardoor een value bet geboren wordt. De sleutel hier is om de kansen op dezelfde uitkomst bij elke bookmaker te vergelijken en de grootste kansen te vinden die je de hoogste waarde bieden.

Denk in kansen, niet in favorieten en underdogs

Het doel van value betting, zoals we nu weten, is om de waarschijnlijkheid van een evenement nauwkeuriger in te schatten dan bookmakers of andere gebruikers hebben gedaan. Om dit te doen, is het van groot belang dat je denkt in kansen en niet alleen vertrouwt op favorieten of wie jij denkt dat er zal winnen. Je moet de cijfers laten spreken.

Plaats meerdere kleine inzetten

De sleutel tot een succesvol value sportweddenschap is het plaatsen van veel kleinere inzetten. Dit is vooral belangrijk wanneer de kans op een uitkomst laag is, bijvoorbeeld wanneer je op de underdog gokt. In het geval dat je niet meer dan 1.000 euro op je spelers account hebt staan, moet je ook eigenlijk niet meer dan een paar euro op elke weddenschap inzetten. Beter plaats je dan elke dag tientallen value sportweddenschappen.

Bij welke bookmaker vind je value bets?

Zoals eerder toegelicht is het niet zo eenvoudig deze pareltjes te vinden. Speciale programma’s en websites die gewijd zijn aan value sportweddenschappen kunnen handige tools zijn. Verder is het een kwestie van goede research doen en er handigheid in krijgen.
Mocht je met deze strategie aan de gang gaan, dan wensen wij je uiteraard alle succes toe!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.